Idol 2023 marknadsföring banner

Så lång är en vecka i Robinson – egentligen

11 maj, 2022 
HANNA BERGWALL, ANDERS ÖFVERGÅRD
Deltagarna i Robinson 2022 har nu varit på plats i drygt 30 dagar. Men för tv-tittarna har programmet sänts betydligt längre. Det beror på att en Robinson-vecka inte är lika lång som en vanlig vecka.
Så här lång är en Robinson-vecka egentligen!
Annons
Joel om sin tid i Robinson: "Hollywood moment"
Joel om sin tid i Robinson: "Hollywood moment"

Robinson 2022 är i full gång och efter drygt 30 dagar på ön så har deltagarna minst sagt fått testa på att överleva.

Mycket har hänt under säsongens gång. Det började med att corona kom in i Lag syd och tvingade nästan alla deltagare att lämna tävlingen. Dessutom har reglerna gjorts om en hel del. Istället för att en deltagare kom in från Gränslandet var det istället alla fyra gränsländare som fick komma in.

Så lurar TV4 tittarna – alla bluffar

Nytt för i år är att Robinson spelas in i Dominkanska republiken. Tidigare år har deltagarna alltid befunnit sig på en öde ö. Men Hänt kunde tidigare avslöja en bluff i Robinson – det spelas nämligen inte in på en ö.

Annons

– Nu var det ju faktiskt inga öar utan det var fastland på båda. Det brukar ju vara öar. Fast alltså det var ju långt ut åt helvete, långt ut från civilisationen, avslöjade Mattias Pettersson, 52, för Hänt.

Något annat som Hänt har kunnat avslöja är hur tävlingarna går till. Ibland kan tävlingarna skapa förvirring bland tittarna och många undrar nog hur deltagarna kan förstå tävlingarna så snabbt. Det hela beror på att de får en grundlig genomgång, som tittarna aldrig får se.

Alla deltagare får en genomgång av tävlingarna så det inte finns några oklarheter när vi startar. Allt för att det ska bli så rättvisa och säkra tävlingar som möjligt”, skriver Gustav Carlsson, exekutiv producent för Robinson.

Så lång är en Robinson-vecka egentligen

För tv-tittarna är vi nu inne på avsnitt 36, men hur går det egentligen ihop när deltagarna bara är inne på sin 30:e dag. Jo det hela beror på att veckorna inte är lika långa som en vanlig vecka.

Annons

Den här säsongen består av 51 avsnitt, precis som tidigare år. Det bekräftade pressansvarige Kristoffer Muregård i ett mejl till Hänt.

Nu avslöjar deltagaren Hanna Bergwall, 26, hur det egentligen ligger till. Under en frågestund på Instagram har hon nu förklarat sanningen bakom matematiken som inte går ihop.

”Inspelningen var runt 6 veckor om jag inte minns fel. 4 verkliga dagar är 1 Robinson-vecka.”, skriver Hanna i ett inlägg på Instagram-story.

ROBINSON 2022
Robinson går in i dag 31.

FOTO: TV4

Annons