Maria Forsbloms ärliga ord om Tilde – privata avslöjandet: “Var rädd”

Maria Forsbloms ärliga ord om Tilde – privata avslöjandet: “Var rädd”

Nyhetsmorgon-profilen Maria Forsblom har jobbat på TV4 i många år.
Men det var egentligen inte planen från början.
Här är hennes ärliga ord om programledaren Tilde de Paula.
Maria Forsbloms framtidsbesked för Secret Song Sverige
0:41

Efter reklamen: Maria Forsbloms framtidsbesked för Secret Song Sverige

(0:41)

Slå på ljud

Nyhetsmorgon har ett helt gäng omtyckta programledare som leder tittaren genom programmet varje morgon.

Ett välkänt ansikte är Maria Forsblom, 35, som synts i tv-rutan i flera år tillsammans med andra TV4-profiler som Steffo Törnqvist, Anders Pihlblad och Sofia Geite – för att nämna några.

Det hela började när Maria fick hoppa in för Soraya Lavasani, 39, när hon var på mammaledighet. Hon sände då morgonshowen med Martin Järborg, 42, och på den vägen är det. Succén Maria gjort hos tv-tittarna är ett faktum och nu har hon dessutom fått sitt eget tv-program – Secret song Sverige.

Marias relation till kollegan Sofia Geite

Kollegorna Maria och Sofia har funnit varandra och kommit att bli goda vänner under deras tid ihop på TV4. Något Maria tidigare pratat med Hänt om.

– Nu är vi båda småbarnsföräldrar, men vi försöker hitta tid till att ses. Ofta blir det luncher, att vi med familjer samlas kring maten. Vi har inte gjort någon resa tillsammans eller sådär, sa hon då till Hänt.

Tittarna har även uppmärksammat tv-profilernas likheter och Maria har berättat att de ofta blir förväxlade med varandra.

– Varenda gång Sofia jobbar så får jag meddelanden. Det kan vara exempelvis ”Hej, vilken fin topp du har i dagens sändning”. Och jag får ju svara då ”Det är inte jag”, har Maria tidigare berättat för Hänt.

Marias ärliga ord om Tilde de Paula – var rädd för att ta över hennes roll


Maria startade sin karriär tidigt i livet, sanningen är den att hon redan i högstadiet gjorde praktik på TV4. Under ettan på gymnasiet hoppade hon in och jobbade extra, något hon berättar i P4 Extra - Gästen.

Hon berättade att hon ofta i skolan fick frågan om hon ville bli nya Tilde de Paula, 49.

– Jag tänkte, nej men Tilde är så tuff som sätter sig där i den studion. Jag skulle aldrig våga det. Att få alla dem där ämnena slängda på sig, högt och lågt och vad som helst när som helst, säger Maria och fortsätter.

– Så det var aldrig min tanke. Det var nästan så att jag var rädd för den tanken.

Men tänka sig hur det blev tillslut!

FOTO: Karin Törnblom/TT/

FRÅN FÖRSTASIDAN