ExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivtExklusivt
LÄS MER:Pernilla WahlgrenAlla ledtrådar i Masked singerRobinson 2024Gift vid första ögonkastetBachelorette 2024Så bor kändisarna
Festis marknadsföring banner

Maria Forsblom om relationen till Sofia Geite utanför Nyhetsmorgon

29 aug, 2021 
Maria Forsblom tillsammans med Sofia Geite
Maria Forsblom är en av Nyhetsmorgons programledare.
Någon som många blandar ihop henne med är kollegan Sofia Geite.
Nu berättar Maria i en intervju med Hänt om deras relation.
– Vi ser ut som syskon, säger hon.
Annons
Allt du vill veta om Maria Forsblom och hennes karriärBrand logo
Allt du vill veta om Maria Forsblom och hennes karriär

Maria Forsblom är en av TV4:s programledare som figurerar i Nyhetsmorgon sedan flera år tillbaka. Hon brukar vanligtvis leda det omtyckta programmet på helger, vilket passar henne utmärkt.

I en intervju med Hänt berättar Maria nu om relationen till kollegan och programledaren Sofia Geite, som många tittare har påpekat att Maria är väldigt lik. Vad har de för relation till varandra bakom kulisserna egentligen?

Maria Forsblom om relationen till Sofia Geite: ”Ser ut som syskon”

För Hänt berättar Maria Forsblom att hon har en god relation till alla kollegor på jobbet, både de framför och bakom kameran. Hon beskriver att stämningen på Nyhetsmorgons redaktion ofta är på topp.

– Bra skulle jag säga, några träffar jag privat och andra träffar jag enbart på jobbet. Det är så god stämning, jag tror jag blivit kvar länge på TV4 på grund av det.

Annons

Sofie Geite, som ibland hoppar in som programledare för Nyhetsmorgon, står Maria väldigt nära.

Det är många som tycker du är lik Sofia Geite, vad har ni för relation?

– Sofia Geite, ja många säger att vi ser ut som syskon, säger Maria skrattandes och fortsätter:

– Nu är vi båda småbarnsföräldrar, men vi försöker hitta tid till att ses. Ofta blir det luncher, att vi med familjer samlas kring maten. Vi har inte gjort någon resa tillsammans eller sådär.

Maria Forsbloms karriär på TV4 – började vid 16 års ålder

Maria Forsblom har befunnit sig på TV4 i många år, idag är hon 34 år men klev in i tv-huset för första gången vid 16 års ålder. Hon har varit reporter, redaktör och är sedan flera år tillbaka programledare.

Det bästa med jobbet är tittarna kombinerat med gäster och kollegor.

– Det är mötena, både med tittarna, gästerna och såklart redaktionen. Sedan är det att man blir lite klokare för varje dag som går på jobbet, man växer varje dag. Varje dag är det nya personer och berättelser, det gillar jag, säger hon.

Annons

Hur kombinerar du familjeliv med karriär?

– Det har varit något man fått leva och jobba med så länge som jag har haft relation. Det har inte kommit som en chock. På gott och ont, jag tror att jag är lagd så som person – jag ser på det positiva i allt, säger Maria Forsblom och fortsätter:

– Nu är det så många som har sådant jobb, inte så jättekonstigt att hitta lösningar med det. Nu jobbar jag vardag med, men när jag jobbar helg försvinner helg-myset, men det kommer fördelar med det också.

FOTO: TV4 / Eero Hannukainen/TT

Annons