Emelie Wilhelmsson riktar kritik mot juryn – efter händelsen i Idol 2021

Emelie Wilhelmsson, Idol
Exklusivt

Emelie Wilhelmsson var en storfavorit efter hennes Idolaudition i Göteborg, tyvärr fick hon lämna tävlingen under slutaudition. Nu berättar Emelie om den tråkiga upplevelsen med juryn.

Idol 2021 är äntligen igång och resan på att hitta Sveriges nästa stora stjärna inleddes i Göteborg. Nytt för i år är att juryn har blivit av med en kär medlem – Nikki Amini. Men har istället fått förstärkning av Katia Mosally, som är influgen direkt från Los Angeles. En annan sak som är ny för i år är att programledaren Pär Lernström har fått Anis Don Demina som sin sidekick.

Anis ska även leda ett mindre program vid sidan om som de har valt att kalla för Idolraketen. I det programmet får juryn tillsammans med tittarna rösta fram ytterligare några idoler som ska vara med och tävla. De personerna som tävlar där kunde inte vara med på fysiska auditions av olika anledningar.

Nu är första veckan avklarad och på grund av pandemin skedde både audition och slutaudition på samma vecka för göteborgarna, så fyra personer är redo för kvalveckan när den sätter igång.

En person som lyckades charma juryns alldeles extra under audition var Emelie Wilhelmsson. Juryn gav henne stående ovationer efter hennes tolkning av låten Somebody to love av Queen, så hon fick en guldbiljett.

FÅ SVERIGES HETASTE NÖJESNYHETER FÖRST: Ladda ned nya Hänt-appen här!

Emelie Wilhelmsson om hur hon blev behandlad av Idol-juryn

Tyvärr räckte det inte hela vägen för Emelie på slutauditionen, hon åkte nämligen ut efter sin solosång. Under Emelies resa i Idol påpekade juryn att hon skulle ta tävlingen seriöst och inte flamsa runt, något som hon mådde väldigt dåligt över.

I en intervju med Hänt berättar Emelie hur hennes upplevelse i Idol var.

– Det tog ganska hårt för jag har mått otroligt dåligt under några år och jag har byggt upp min självkänsla överlag igen och då kändes det så jäkla tråkigt att bli påpekad att man var fake eller att man flamsar när man ändå är sig själv, det var väl det som gjorde mig mer ledsen, säger hon i intervjun.

Hon berättar också hur ledsen hon var när juryn kommenterade hennes personlighet.

– Jag är ju som jag är när jag inte blev som jag skulle. Något som gjorde mig ledsen var att jag har byggt upp mig själv så länge och så körde de ner mig igen.

Däremot kände Emelie att både produktionen och Pär Lernström fanns där för henne.

– Jag kände bara att de ville mig illa. Jag fick stöd från Pär Lernström och de som jobbade vid sidan av, men framförallt Pär var min stöttepelare.

PÅ TV Därför känner du igen Fredrik i Idolraketen

Följarnas kritik mot juryn efter beslutet

Många tittare är också besvikna över juryns val att skicka hem Emelie, i kommentarsfältet på Idols Instagram-konto skriver många att juryn borde behållt henne.

En tittare skriver: ”Det var en som saknades och det var Emelie, hon var helt klart bäst”.

”Jag hoppades på Emelie”, skriver en annan.

En tredje skriver: ”Att han första gick vidare på bilden och inte Emelie tycker jag är trist.”

LÄS OCKSÅ: Mia Parnevik har opererats – egna orden från sjukhuset

LÄS OCKSÅ: Lance Hedman Graafs nya flickvän – första orden om kärlekslyckan

FOTO: Magnus Ragnvid/TV4, TV4

SENASTE NYTT!