Steffo Törnquist om relationen till Sofia Geite utanför jobbet

Steffo Törnquist, Sofia Geite
Exklusivt

Steffo Törnquist och Sofia Geite har mer än bara Nyhetsmorgon gemensamt. Nu berättar Steffo för Hänt om deras internskämt och den okända kopplingen till varandra!

Steffo Törnquist, 65, är ett riktigt välkänt ansikte för Nyhetsmorgon-tittarna. Faktum är att det kanske inte är så konstigt med tanke på att han jobbat med programmet de senaste 21 åren.

De senaste 16 åren har han haft ett tätt samarbete med Jenny Strömstedt, 48, och radarparet har bjudit på många roliga scener genom åren. De roligaste enligt Steffo själv är "ostbågs-incidenten" och "fittov-sändningen".

– Fittov-sändningen är svår att glömma, liksom steka-ostbågesändningen. Men som allra bäst är vi i riktigt skarpa lägen, när något stort och allvarligt har hänt och vi förvandlar oss till enbart nyhetsjournalister, säger Steffo till Hänt.

FÅ SVERIGES HETASTE NÖJESNYHETER FÖRST: Ladda ned nya Hänt-appen här!

Därför splittrades Jenny och Steffo

Steffo och Jenny har tidigare berättat om det goda samarbetet mellan dem, men den senaste tiden har varit smått problematiskt för parhästarna. Under hösten var Jenny borta för att hon spelade in Tillsammans med Strömstedts, relationsprogrammet som hon gör ihop med maken Niklas Strömstedt, 62.

Och när Jenny väl var tillbaka på jobbet var det Steffos tur att lysa med sin frånvaro. Han insjuknade nämligen i corona-viruset och det blev en tuff historia.

– Jag åkte på en jävla coronasmäll helt enkelt. Min fru gjorde det också, det är hon som håller i kameran nu, men hon mår mycket bättre. Hon fick bara en lätt förkylning och är frisk nu, sa Steffo då i en videohälsning.

Lyckligtvis kunde Steffo återhämta sig från den otäcka sjukdomen och snart var han tillbaka i rutan igen bredvid Jenny. Duon får ofta positiv feedback även från tittarna eftersom deras energi märks genom tv-rutan.

Steffo Törnquist, Jenny Strömstedt

Jenny och Steffo stekte ostbågar.

Foto: Youtube

Sofia Geite ersätter Jenny – okända kopplingen till Steffo

I sommar blir det däremot återigen lite roteringar bland programledarna, med tanke på semestrar och ledigheter. Steffo kommer då få jobba med bland andra Sofia Geite, 39, en person som han trivs mycket bra med.

Faktum är att de två har en okänd koppling till varandra. Sofia kommer ju från Söderköping och Steffo kommer från Linköping, så med andra ord är båda från Östergötland och bryter på samma dialekt. Detta har lett till att de fått ett ännu starkare band till varandra och har därmed ett litet internt skämt.

– Jag ska hoppa in några program i sommar tillsammans med Sofia Geite. Hon är kanon. Bra journalist och löjlig humor - perfekt. Vi bryter ju båda på östgötska så vi kallas Team Uschaaaan!, säger Steffo till Hänt och fortsätter:

– Jag trivs också med Maria och Soraya, vi är ett bra gäng.

LÄS OCKSÅ: SYSTRAR Pennys hyllning till Philippas nya pojkvän

LÄS OCKSÅ: KÄRLEK! Isabellas nya besked efter uppbrottet

FOTO: Karin Törnblom/TT, TV4

Senaste nytt