Idol 2023 marknadsföring banner

Emilio Ingrosso om sin relation med Pernilla Wahlgren: ”Kontroversiella”

06 maj, 2022 
https://image.hant.se/Sofia-profil.jpeg.jpg?imageId=7564193&x=9.8765432098765&y=0&cropw=86.41975308642&croph=86.41975308642&width=1318&height=1318
Sofia Sundqvist
Pernilla Wahlgren Emilio Ingrosso
Emilio Ingrosso och Pernilla Wahlgren var gifta i nio år och var väl omskrivna i media under sin tid. Men nu flera år senare pratar Emilio ut om deras äktenskap.
– En kille från förorten, en tjej från en skådespelarfamilj, det var en sån otrolig motpol, säger han i Framgångspodden.
Annons
Oliver Ingrosso ryter ifrån efter Pernilla Wahlgrens fråga om Benjamin
Oliver Ingrosso ryter ifrån efter Pernilla Wahlgrens fråga om Benjamin

Restaurangägaren och den tidigare dansaren Emilio Ingrosso, 55, och artisten Pernilla Wahlgren, 54, var gifta i nio år mellan 1993 och 2002. På den tiden var paret ett av Sveriges hetaste och mest omskrivna.

Tillsammans fick de barnen Oliver Ingrosso, 32, Bianca Ingrosso, 27, och Benjamin Ingrosso, 24. Även deras barn har synts mycket i tv-sammanhang, med undantag från den äldsta sonen Oliver – som valt att hålla sig undan rampljuset lite mer än sina syskon.

Fast även Oliver har den kreativa ådran i sig och har länge sysslat med musik, främst som musikproducent och DJ. Men nu verkar det som om han kliver rakt i sin pappas fotspår – då han planerar att öppna en italiensk restaurang i Stockholms innerstad!

Annons

Pernilla föll för sin bakgrundsdansare

Recept.se Nyhetsbrev

Pernilla Wahlgren blev stor som artist under slutet av 80-talet. Det var också då hon och ex-maken Emilio träffades, i samband med att han producerade flera av hennes album. Han var även en av hennes bakgrundsdansare och skapade tillsammans med sin bror Vito Ingrosso, 58, danskoreografier till hennes musik.

Men det fanns ett problem när de skulle komma på en dans till låten Piccadilly circus – Emilio och Vito tyckte att den var dålig.

– Vi bara tittade på varandra, hur fan ska vi kunna göra dans av det här? Berättar Emilio i Framgångspodden.

Men samtidigt fann de låten som klämcheck, och inspirationen till dansnumret svepte över bröderna medans de satt på tågperrongen och väntade på tåget hem efter att ha lyssnat på låten första gången. Där och då skapade Emilio och Vito nästan hela koreografin till hitlåten, medans de fortfarande hade melodin fräscht i minnet.

Vito Ingrosso Pernilla Wahlgren Emilio
Vito Ingrosso, Pernilla Wahlgren och Emilio Ingrosso under en dansrepetition 1986.

Emilios ord om relationen med Pernilla: ”Kontroversiell”

Emilio och Pernilla fann varandra naturlig när de umgicks så mycket genom jobbet. Och enligt Emilio var det Pernilla som tog första steget.

Annons

– Sen kunde hon ringa till mig och bara prata om ingenting, då förstod jag. Och när vi umgicks ville hon aldrig gå hem. Det var lite speciellt.

Det var på en fest som Emilio och Pernilla blev ett officiellt par, och blev direkt uppmärksammade tillsammans.

– Det var kaos. Tänk dig att 300 pers viskar i örat på varandra när vi kom, säger Emilio och berättar vidare:

– Sen vart vi det här otroligt kontroversiella paret, en kille från förorten, en tjej från en skådespelarfamilj, det var en sån otrolig motpol.

Uppmärksamheten blev för tilltagande för det unga paret och de åkte utomlands tillsammans för att fly media.

Emilio Ingrosso Pernilla Wahlgren
Emilio Ingrosso och Pernilla Wahlgren, 1986.

– Jag var bara 20 år. Jag fick panikångest och tyckte allt var jobbigt, det är inte så man ska känna, berättar Emilio.

Annons

Programledaren Alexander Pärleros, 37, ställer frågan rakt ut till Emilio ifall många tyckte att Pernilla var för fin för honom, varpå han svarar:

– Jag tror att media tyckte det, inte folket.

När paret skilde sig 2002 var skilsmässan turbulent. Men trots den jobbiga tiden så har Pernilla och Emilio en fin relation idag. Dessutom har de båda funnit kärleken på nytt. Emilio är sedan flera år tillbaka gift med Åsa Ingrosso, 46, och Pernilla är ihop med Christian Bauer, 55.

FOTO: TT

Annons