Emilio Ingrosso akut till sjukhus efter upptäckten – barnens stora oro

Emilio & Bianca Ingrosso

Emilio Ingrosso tvingades söka akut vård efter den fruktansvärda upptäckten.
Det var under en utlandsresa som det snabbt blev allvar.
– Mina organ stannade, säger han.
1:00

Efter reklamen: Åsa Ingrossos ursäkt till följarna – avslöjar sanningen om tuffa kampen med Emilio

(1:00)

Emilio Ingrosso, 56, är en välkänd krögare och restaurangägare. Idag driver han restauranger både i Sverige och i Spanien, närmare bestämt i Stockholm och Mallorca.

Emilio var tidigare gift med Pernilla Wahlgren, 54. De var gifta i nästan tio år och fick tillsammans barnen Oliver, 32, Bianca, 27, och Benjamin, 24.

Efter att Emilio och Pernilla gick skilda vägar mötte Emilio sin nuvarande hustru Åsa Ingrosso, 47. Paret gifte sig två år senare och är ett par än idag.

Därför nämner inte Benjamin nya flamman Frøya i tv

Emilio Ingrosso förd till sjukhus – efter upptäckten

I samband med att Emilio och Åsa Ingrosso skulle öppna deras andra restaurang befann paret sig i Spanien. Det var då som Emilio började känna sig dålig. Då han tidigare haft problem med högt blodtryck misstänkte krögaren att så var fallet även denna gång, så han uppsökte ett apotek för att testa sitt blodtryck. Det var då situationen snabbt förvandlades till allvar. Till Expressen berättar Emilio om reaktionen från apotekspersonalen:

– Efter att de hade kollat blodtrycket skulle jag gå. ”Nej du går ingenstans” sa de.

Apotekspersonalen ringde i stället ambulansen som körde Emilio Ingrosso till sjukhuset där han fick akutvård. Efter en tid fick han besöka sjukhuset igen för en röntgen – som visade att kroppen mådde bra, fysiskt. I en intervju med Expressen berättar Emilio:

– Mitt EKG var bra, mitt hjärta var starkt. Jag var bara överarbetad, hade gått in i väggen. Det blev två års återhämtning, jättejobbigt.


Barnens stora oro: ”Jätteoroliga”

I intervjun berättar Emilio även om den stora oron från barnen.

– De var jätteoroliga, jätteoroliga. Mina organ stannade ju, jag hade för mycket fett på levern och njurarna tog stryk av det höga blodtrycket, säger han och fortsätter:

– Det var rakt in i väggen och det tog tid för mig.. Det tog några år att komma tillbaka. Jag sov i timmar på dagarna, jag kunde inte ha ett möte. Det bara snurrade i huvudet.

Nu är det drygt fem år sedan den fasansfulla händelsen och Emilio har gjort en rad förändringar för att förbättra sin hälsa. I intervjun berättar han om några av dem:

– Sellerijuice, tränar mycket, promenader, äter mindre onyttigt och tänker positivt.

FOTO: TT

SENASTE NYTT!