AvslöjarAvslöjarAvslöjarAvslöjarAvslöjarAvslöjarAvslöjarAvslöjarAvslöjarAvslöjarAvslöjarAvslöjarAvslöjarAvslöjarAvslöjarAvslöjarAvslöjarAvslöjarAvslöjarAvslöjarAvslöjarAvslöjarAvslöjarAvslöjarAvslöjarAvslöjarAvslöjarAvslöjarAvslöjarAvslöjarAvslöjarAvslöjarAvslöjarAvslöjarAvslöjarAvslöjarAvslöjarAvslöjarAvslöjarAvslöjar
LÄS MER:Pernilla WahlgrenAlla ledtrådar i Masked singerRobinson 2024Gift vid första ögonkastetBachelorette 2024Så bor kändisarna
Festis marknadsföring banner

Stora bluffen i Robinson avslöjad – spelas inte in på en öde ö

08 apr, 2022 
MATTIAS PETTERSSON, GRÄNSLANDET 2022
Hela syftet med Robinson är att tävlingen utspelar sig på en öde ö – långt från civilisationen med hav och palmer som närmsta granne. Men i årets säsong är detta faktiskt inte verkligheten, här är sanningen som TV4 mörkar!
Annons
Se den historiska händelsen i Robinson som chockar allaBrand logo
Se den historiska händelsen i Robinson som chockar alla

Årets säsong av Robinson är i full gång och till skillnad från förra året så utspelar sig årets tävling i ett tropiskt klimat. Robinson 2021 blev nämligen lite annorlunda då det spelades in vid Sveriges nordligaste spets, närmare bestämt utanför Haparanda. Detta berodde på reserestriktioner i världen.

I Haparanda fick deltagarna en rejäl utmaning i och med det kalla klimatet och den enorma bristen på mat. Dessutom befann de sig i ett naturreservat så den enda födan de kunde skaffa var bär eftersom de inte fick jaga.

Något som uppmärksammades under förra årets säsong var att några "gränsländare" fuskade till sig mat från en matbutik i Haparanda. Detta fusk ledde till att de diskades med omedelbar verkan.

Annons

Sanningen om Robinson 2022 – spelas inte in på en ö

Kortfattat så begav sig deltagarna, som senare kom att diskas, ut på upptäcktsfärd och hittade en campingplats. De frågade då några campare om hjälp med att åka till en matbutik och köpa livsmedel, de köpte bland annat schampo och köttbullar.

Detta blev möjligt i och med att förra årets Robinson och Gränslandet utspelade sig på fastlandet. Nu berättar årets veteran Mattias Pettersson, 52, för Hänt att även i år så är det faktiskt inga öar som Robinson håller till på.

– Nu var det ju faktiskt inga öar utan det var fastland på båda. Det brukar ju vara öar. Fast alltså det var ju långt ut åt helvete, långt ut från civilisationen, avslöjar han för Hänt.

Så tar sig deltagarna till tävlingarna i Robinson 2022 – historiska ändringen

Något annat som är ett starkt kännetecken för Robinson är att de åker båt mellan sina stränder och de olika tävlingarna. Detta är rimligt när allt ligger på olika öar, men i och med att årets säsong alltså utspelar sig på fastlandet är det faktiskt inte båt som används.

Annons

– Man måste i princip alltid åka båt men nu var det ju fastlandet så ibland blev det ju faktiskt med buss, eller såna här flak lastbilar så att säga. Det tog ändå sin lilla tid att åka med bussen till tävlingar, men det var faktiskt rätt skönt och komma ifrån och sitta där, säger Mattias till Hänt och fortsätter:

– Man såg ju också, vi åkte igenom byar och sådär, så man såg landskapet. Det är en stor skillnad från förra gången, att då var det ju bara en isolerad ö. Det fanns ju infödingar som bodde där då men de var ju på typ andra sidan, det var långt ifrån där vi var.

FOTO: TV4

Annons