TV4:s bluff i Robinson avslöjad – så går tävlingarna egentligen till

TV4:s bluff i Robinson

Starten på Robinson 2022 har präglats av sjukdomar och avhopp, något som gjort att TV4 behövt tänka om.
Nu kan Hänt även avslöja bluffen bakom tävlingarna i programmet.
17:54

Efter reklamen: Kommer Paradise Hotel-profilen hitta kärleken genom varukorgen?

(17:54)

Slå på ljud

Det är en minst sagt turbulent start i årets upplaga av överlevnadsprogrammet Robinson. Trots att vi bara är i uppstarten av årets säsong har många deltagare tvingats lämna den tropiska ön på grund av bekräftad coronasmitta i ett av lagen.

Först ut att lämna var Isabella Resmark, Christina Nordback och Per Grape som smittats av coronaviruset. Kort därefter konstaterades det även att Sandra Cucarano fått covid-19, likaså deltagaren Jabril Smith.

Lag syd var det lag som drabbades av sjukdomen och där återstår nu endast två deltagare, Filip Johansson, 32 och Hanna Bergwall, 26. De är nu satta i karantän.

Här Är Vinnaren Av Sveriges Mästerkock 2022

Se klippet här!

TV4 tvingas ändra i programmet – så blir Robinson 2022

Sjukdomsfall, avhopp och traditionella utröstningar har gjort att TV4 behöver tänka om kring årets säsong då deltagarantalet minskat drastiskt.

Deltagarna i Gränslandet kommer bilda ett nytt lag vid namn öst. Gränslandet visas i samband med Robinson och här hamnar deltagare som åkt ut från tävling eller ö-råd med en chans att kunna ta sig tillbaka in i tävlingen och ta hem den eftertraktade Robinson-statyetten.

Till skillnad från tidigare år fanns det redan deltagare från start i Gränslandet. Deltagare som alla varit med i Robinson tidigare, men inte kommit så långt i tävlingen. Nu är de tillbaka för revansch – och bildar alltså lag Öst.

Laget består av Hayes Jemide, Mattias Petterson, Linn Lund och Anna Frycklund.

Däremot kommer säsongen inte att kortas ner utan planeras att bli 51 avsnitt precis som tidigare år. Det bekräftar pressansvarige Kristoffer Muregård i ett mejl till Hänt.

Samarbete med Lidl
PH-profilens okända samtal efter dejten med Victor: "Slutade inte..."

Bluffen tittarna inte får se – så går tävlingarna egentligen till

Förvirring har uppstått i samband med tävlingarna i Robinson hos tittarna. Och nog finns det en bluff tittarna inte får se när det är skarpt läge och dags för tävling i programmet.

Vid instruktionerna inför en tävling ser det ut som att deltagarna får en kort genomgång och sedan drar igång direkt. Men i själva verket får de mycket längre tid på sig att förbereda sig på vad som komma skall. För Hänt berättar TV4 om det tittarna inte får se.

Alla deltagare får en genomgång av tävlingarna så det inte finns några oklarheter när vi startar. Allt för att det ska bli så rättvisa och säkra tävlingar som möjligt”, skriver Gustav Carlsson, exekutiv producent för Robinson.

FOTO: Simon Eliasson/TT/TV4

SENASTE NYTT!