Robinson-Mattias hotfulla bråk med Anders – det hände när kamerorna slocknade

Robinson-Mattias och Ander Öfvergård.
Exklusivt

I onsdagens avsnitt av Gränslandet väljer Mattias Pettersson att avsluta tävlingen och åka hem till Sverige.
För tv-tittaren ser det hela väldigt odramatiskt ut, men så var det inte...
– Det som hände var att Anders springer ikapp mig, berättar Mattias för Hänt.
2:17

Efter reklamen: Mattias om bråket med Anders Öfvergård tittarna inte får se: ”Skitförbannad”

(2:17)

I onsdagens avsnitt av Gränslandet väljer storfavoriten Mattias Pettersson, 52, att bryta medverkan i tävlingen och åka hem.

I en längre intervju med Hänt berättar Mattias om beslutet att lämna och de bortklippta samtalen som tittarna inte får se.

– Jag säger bara ”Jag ska härifrån”. Och jag fick bli så jävla elak, så ni fattar inte! Bara för att få åka därifrån, berättar Mattias för Hänt.

Exklusivt
Älskar, älskar inte-Erica om Omers stora svek – har lämnat landet

Robinson-Mattias konflikt med Hayes – därför blandades produktionen in

Efter en twist i förra veckans öråd fick Mattias lämna Robinson och återvända till Gränslandet. Efter flera veckor ifrån varandra hettade det till ordentligt när Mattias återförenades med före detta lagkamraten Hayes Jemide, 48.

I tisdagens avsnitt av Gränslandet kan vi tolka att stämningen mellan de båda ärkerivalerna tycks ha eskalerat ytterligare när kamerorna var avstängda. Programledaren Anders Öfvergård, 54, gjorde nämligen entré för att försöka medla mellan parterna.

– Jag vet ju att ni krockar. Jag skulle vilja att vi försöker knyta upp den här knuten, så gott det går, säger Anders i tisdagens program.

Efter snacket med Anders bestämmer sig Hayes och Mattias för att begrava stridsyxan och inte älta gammal groll.

Därför kom det nog som en chock för många tv-tittare när Mattias väljer att lämna Robinson och hela tv-produktionen i onsdagens avsnitt av Gränslandet.

Här medlade programledaren Ander Öfvergård mellan Hayes och Mattias, efter deras eldiga diskussioner.

Här medlade programledaren Ander Öfvergård mellan Hayes och Mattias, efter deras eldiga diskussioner, i tisdagens avsnitt av Robinson Gränslandet.

TV4

Därför lämnade Robinson-Mattias tävlingen – bortklippta samtalet: ”Skitförbannad”

I onsdagens avsnitt berättar Mattias alltså för de andra Gränslandet-invånarna att han valt att avbryta tävlingen helt och hållet. Han vill lämna Dominikanska republiken och åka hem till Sverige.

Detta på grund av att axeln tagit mycket stryk under första duellen mot deltagaren Shevin Urgun, 28. Mattias säger då att han tvingas avbryta eftersom han inte vill äventyra axelns framtida hälsa. Men det var inte helt lätt att avbryta...

Mattias säger till oss att Anders och produktionsteamet kom ut till ön vid ett flertal tillfällen för att försöka övertala honom att stanna. Till sist går de med på att låta Mattias åka hem. De kommer då ut till Gränslandet för att spela in ett sista avslutande inslag.

– Det är då Anders sjunker i mina ögon fullkomligt alltså, som en jävla gråsten. Jag tycker han har varit bra och schysst på Fiji och allting, men så kommer han dit och så står vi där och säger ”Ja, Mattias har ju valt att lämna”. Då står han och håller på och dummar sig, för att trycka ner mig, berättar Mattias för Hänt och fortsätter:

– Han säger ”Ja, du säger ju att du har ont i axeln. Vi kanske ska ta dig till sjukhus då, så du kan få en spruta. Vi kan låta röntga dig, så får vi se hur mycket fel du har i axeln”. Jag satt ner och han stod precis framför mig och tittade ner på mig när han sa det här. Jag blev så jävla förbannad så jag ställer mig upp och säger ”Men du verkar ju fan inte fatta någonting”. Skitförbannad, blev jag. Sedan tar jag mina grejer och går därifrån.

I onsdagens avsnitt av Robinson Gränslandet möts Mattias och Shevin i en duell. Shevin vinner efter drygt en och en halv minut.

I onsdagens avsnitt av Robinson Gränslandet möts Mattias och Shevin i en duell. Shevin vinner efter drygt en och en halv minut.

FOTO: TV4

Benjamin Ingrosso om att ha en egen show: ”Nyper mig i armen varje dag"

Se klippet här!

Robinson-Mattias privata samtal med Anders Öfvergård – det tittarna inte får se

Vidare berättar Mattias för oss om anledningen till varför det ovan beskrivda inslaget klipptes bort för tv-tittarnas ögon att se.

– De filmade det, men de [TV4] kan inte visa det. Om de gör det, då... nej, de kan fan inte visa det. Dels för att Anders står och snackar så mycket skit och trycker ner mig... visst de kan klippa och så, men det vore för jävla fult om de visade det.

Hur reagerade du efter händelsen? Vad hände?

– Det som hände var att Anders springer ikapp mig. Så är det bara han och jag i djungeln, inga kameror, ingenting. Då säger han så här ”Men du, tror du inte jag fattar? Det har ju inte med axeln att göra, det här handlar ju om att du inte vill vara kvar med Hayes”. Då bara säger jag till honom att ”Du är fan dum i huvudet. Du fattar fan ingenting din dumma jävel”.

Vad svarade Anders då?

– Nej han sa ingenting. Vad ska han säga? Jag gick ju därifrån. Men det var ett sjukt tråkigt avslut.

FOTO: TV4

SENASTE NYTT!