Robinson-Mattias om mötet med Hayes i Gränslandet – efter dramat: ”Svårt”

Robinson-Hayes och Robinson-Mattias.
Exklusivt

I Gränslandet höjer Hayes Jemide rösten rejält mot Mattias Pettersson. Nu berättar Mattias för Hänt om hur han upplevde situationen.
– Så svårt, säger han.
0:55

Efter reklamen: Mattias besvikelse på produktionen efter örådet: "Skittråkigt"

(0:55)

Förra veckan i tv-programmet Robinson 2022 var riktigt händelserik. Ödesveckan innan sammanslagningen gav verkligen mening till namnet.

Efter en twist i söndagens öråd blev det två spelare som fick lämna tävlingen; Shevin Urgun, 28, från Lag nord och Mattias Pettersson, 52, från Lag öst. De två utröstade deltagarna fick en fribiljett till Gränslandet där de kan tävla sig tillbaka in i Robinson igen.

Men att återvända till Gränslandet och träffa den före detta lagkamraten Hayes Jemide, 48, i måndagens avsnitt skulle visa sig bli en mycket dramatiskt drabbning för Mattias.

Mattias och Hayes relation – bakgrunden till bråken i Robinson 2022

Det är inte första gången som varken Hayes eller Mattias är med i Robinson. Hayes var med i Robinson 2021 som spelades in i Sverige och Mattias var med i säsongen innan, det vill säga Robinson 2020 som spelades in på Fiji.

I årets upplaga av tävlingen fick de båda veteranerna göra entré som utmanare från Gränslandet och bilda Lag öst. I lagets första öråd blev Hayes utröstad av laget och fick därmed återvända till Gränslandet.

Under örådet blev Mattias tillfrågad om känslorna för lagkamraten, varpå han uttryckte en rädsla för Hayes efter en specifik händelse under den första tiden tillsammans i Gränslandet. En händelse där Hayes blev våldsam och hotade honom verbalt.

Robins känslosamma avslöjande – sonens reaktionen efter gravidlyckan

När Mattias tog upp händelsen under örådet blev Hayes märkbart ledsen, så tillvida att han bad de andra medspelarna att rösta ut honom eftersom han längtade hem.

Det var mycket känslor som kom upp till ytan under örådet då Hayes röstades ut ur Lag öst för några veckor sedan.

Det var mycket känslor som kom upp till ytan under örådet då Hayes röstades ut ur Lag öst för några veckor sedan.

FOTO: TV4

Robinson-Mattias om mötet med Hayes i Gränslandet

Men hem fick han då alltså inte åka. Han fick åka till Gränslandet och i måndagens avsnitt var det alltså dags för hans nemesis Mattias att göra honom sällskap tillsammans med Shevin.

Hänt träffar Mattias för en längre tv-intervju och vi passar då på att fråga om hur stämningen var vid mötet med Hayes.

– Jag kommer in där, då har ju Hayes sagt åt alla att... eller, Elin var ju där och så kom ju jag in med Shevin. Shevin går ju direkt till Hayes och dem... ja, jag vet inte vad det var. De kramades. Hon gör ju allt för att smöra för Hayes, berättar Mattias och fortsätter:

– Hayes vänder ryggen till mig. Jag säger ”Tjena Hayes” och han säger... ja, eller jag kommer inte ihåg vad han sa, om han sa något. Han bara vände ryggen.

Efter det kyliga välkomnandet bestämmer sig de två före detta lagkamraterna för att prata ut. Något som slutar med höjd röst från Hayes och dålig stämning.

”Jag har ingen respekt för dig”, skriker Hayes till Mattias i måndagens avsnitt när han kommer tillbaka till Gränslandet.

”Jag har ingen respekt för dig”, skriker Hayes till Mattias i måndagens avsnitt när Mattias kommer tillbaka till Gränslandet.

FOTO: TV4

Mattias berättar att han upplevde att Hayes hade börjat pakta emot honom med de övriga Gränslandet-tävlanden.

– Då hade de bestämt att jag skulle gå upp först i någon duell, så att det skulle bli så svårt som möjligt för mig.

Vad som händer under deras vistelse i Gränslandet återstår att se. Men det var tydligt att Hayes inte var glad att se honom.

FOTO: TV4

SENASTE NYTT!