RobinsonRobinsonRobinsonRobinsonRobinsonRobinsonRobinsonRobinsonRobinsonRobinsonRobinsonRobinsonRobinsonRobinsonRobinsonRobinsonRobinsonRobinsonRobinsonRobinsonRobinsonRobinsonRobinsonRobinsonRobinsonRobinsonRobinsonRobinsonRobinsonRobinsonRobinsonRobinsonRobinsonRobinsonRobinsonRobinsonRobinsonRobinsonRobinsonRobinson
LÄS MER:Pernilla WahlgrenSå bor kändisarnaExklusivt på HäntAllsång på SkansenSommar i P1

Robinson-deltagaren om intimhygienen på ön – berättar om lukterna

21 nov, 2023 
Linn Seipel
robinson daniela berättar om hygienen på ön
Går det egentligen att sköta hygienen strandsatt på en öde ö?
Det och mer detaljer om äventyret avslöjade en av årets Robinson-deltagare, Daniela Maniscalchi, i en intervju med Hänt.
Annons

Ladda ner Hänts nya app här - nöje och nyheter utan betalväggar!

Är detta det värsta bråket i Robinsons historia?: ”Slog du precis mig?”Brand logo
Är detta det värsta bråket i Robinsons historia?: ”Slog du precis mig?”

Höstens säsong av överlevnadsprogrammet Robinson börjar lida mot sitt slut och stämningen blir alltmer pressad. Säsongen har bjudit på mycket dramatik och på senare tid även en del konflikter.

För någon vecka sedan valde Therese Tang, 42 att lämna tävlingen, efter en utdragen konflikt inom laget. Kort därefter blev Charlie Wiberg, 33, tvingad att lämna Robinson, efter att ha uttryckt sig kränkande mot Wilmer, 22. Emilio Mio Vega, 30, var nära att gå samma väg till mötes – innan programledaren Petra Malm, 46, stoppade honom. I dagarna rök dessutom Karolina Tilander, 23 och Tove Dalsryd, 30, ihop ordentligt.

Daniela Maniscalchi om Robinson-upplevelsen: ”Lite chockad”

En som varit ganska passiv genom alla dessa bråk är Daniela Maniscalchi, 39. För Hänt berättar Daniela om sin upplevelse av vistelsen – samt ger oss detaljer kring kravlistan inför äventyret.

Annons

– Det var verkligen ett häftigt äventyr, det är absolut ingenting jag ångrar. Jag lärde känna mig själv lite bättre. Jag har alltid varit en person med väldigt bra självförtroende som trott på sig själv, men när jag kom dit och hamnade i den utsatta situationen som man ändå är i, speciellt när det kommer till tävlingarna, så fick jag verkligen det sämsta självförtroendet.

Daniela fortsätter berätta att även om det inte låter positivt, så har det varit nyttigt. Hon har även fått meddelanden från många, framförallt unga, efter programmets gång där de berättar hur de kämpar med självförtroende-frågor i sin vardag.

– Jag har faktiskt varit lite chockad så efter, att de är så många som mår dåligt.

Robinson-Daniela om alla bråk: ”Det är en rättvis bild som visas i tv”

När det kommer till skildringen av äventyret har Daniela inget negativt att kommentera.

– Jag tycker nog det, att det är en rättvis bild som visas i tv. Jag tycker inte att man känner ”gud vad de har vinkat det här”, eller så.

Annons

I dagarna sänds också avsnittet med det klassiska segmentet ”gissa er vikt”. Något Daniela inte la något större vikt vid.

– Man är ju i samhället ganska fixerad vid vikt och hur man ser ut och sådär. Så man var ju nyfiken på att se. Men när man väl hade gjort det kände man ju bara ”jaha, ok? Vad spelar det för roll?”, säger hon och skrattar samtidigt som hon förklarar vidare att de kilona gick man upp direkt när man kom hem oavsett.

Det fick man ha med sig till Robinson-ön och så luktade folk egentligen

För mat fick de inte bekräftar hon. Tidigare säsonger har ju en del skandaler uppdagats på området, men enligt Daniela så förekom inget fuskande i år.

– Eller vi fick ju så här, innan tävling, en liten frukt typ, men det var ju mer för att vi inte skulle typ, tuppa av.

Produktionen verkar även ha lärt sig från tidigare år, då det hänt att deltagare lyckats smuggla med sig föremål, att söka igenom packningen noga.

Annons

– Det var ju superstrikt, de gick igenom vår packning så man kunde inte smuggla med grejer.

Inför avfärd får man också en detaljerad packlista med exakt vad man får ha med sig.

– Det var ju typ, en behå, något att bada i, en t-shirt, ett par shorts, två par trosor.

TVÅ par trosor?! Hur höll man dem rena?

– Jadu, man skrubbade med sand och tvättade i havet och så. Men det sjuka är att vi luktade typ inte illa. Våra kläder kanske var lite så här... Mmm. Men vi som personer... Det är många som frågat mig – ”hade ni inte äcklig andedräkt?” Men vi hade typ inte det. Eller så tappade man luktsinnet, skrattar Daniela.

FOTO: TV4/Robinson

Annons