LÄS MER:Pernilla WahlgrenSå bor kändisarnaExklusivt på HäntAllsång på SkansenSommar i P1

Orden som fick Emilio att stanna i Robinson – samtalet ingen fick se

08 nov, 2023 
ROBINSON 2023
Deltagarna har varit på Robinson i 24 dagar och i veckan ville Emilio lämna tävlingen helt och hållet.
Men han stoppades av Petra Malm.
Nu berättar han för Hänt varför han ändrade sig.
Annons

Ladda ner Hänts nya app här - nöje och nyheter utan betalväggar!

30 sekunder under press med Emilio Mio VegaBrand logo
30 sekunder under press med Emilio Mio Vega

Årets säsong av Robinson är i full gång och den här veckan har det rörts om rejält i grytan. Veckan började med att lagen skulle göras om. Nästan hela lag syd hamnade i lag nord och vice versa.

Detta resulterade i att Emilio Mio Vega, 30, hamnade i ett lag som bara bestod av personer från forna lag nord. Els-Marie Enbuske, 45, hamnade i samma sits fast i det andra laget.

I onsdagens avsnitt kommer programledaren Petra Malm till lag syds strand. Hon vill prata med Emilio och tar honom åt sidan.

Därför ville Emilio lämna Robinson 2023

Det visar sig att Emilio börjat tvivla och har beslutat sig för att åka hem. Något som Petra sätter stopp för.

När Hänt når Emilio berättar han varför han ville lämna.

Annons

– Det var verkligen känslosamt inom mig där och då. Vi hade varit på en ö utan kontakt med omvärlden och min kärlek till Sofia tänkte jag på. Jag låg sömnlös och tänkte på varför jag gör min resa i Robinson och jag kände mig ensam.

Emilio berättar om omställningen; att gå från sin trygga punkt i lag syd till att bo med helt främmande människor från lag nord.

– Jag låg sömnlös den natten, efter 24 dagar, så många tankar och reaktioner i kroppen som gjorde att jag inte kunde sova. I lägret kunde jag med öppen stjärnhimmel som vy blicka upp mot himlen, och tänkte även på mamma som är där uppe. Hon är alltid med mig men kändes mer energimässigt närvarande där för mig. Jag saknade även mitt forna lag syd, helt plötsligt var de borta från stranden. Den lilla tryggheten var borta, pang sa det, säger Emilio och fortsätter:

– Lägret blev ju vårat hem och de energierna var helt plötsligt borta. De hade försvunnit, de var inte där. Det kändes som att de inte fanns längre i mitt liv, för mitt liv är ju den där stranden där och då. Det var inte det som grundade i mitt beslut att vilja lämna men det var absolut människor jag kände ett förtroende och trygghet med. Människor jag hade överlevt med en period med och kämpat oss igenom svält, hemlängtan och tuffa tävlingar ihop med.

Annons

Petra Malm fick Emilio att ångra sig – avgörande orden

Men då kom Petra in i bilden. Hon tog Emilio åt sidan och i programmet får tittarna se henne gå på med hårdhandskarna.

– Jag kommer lämna Robinson-äventyret idag, sa Emilio till Petra.

– Det är inte du som väljer. Det här är inte bara ett pit-stop och bara “nej nu är jag fine, nu vill jag inte vara med om det här mer, nu tar jag en exit-biljett”. Du har tagit en plats av tusentals människor som vill vara här. Jag tycker du tar en lätt väg, sa Petra då.

Vad var det som fick dig att tänka om egentligen?

– Petra ger mig de här orden, ett budskap och hon tycker att jag tar en lätt väg. Då fattar jag att det är mycket som pågår inom mig. Det jag tog åt mig allra djupast var när hon sa att jag byggt upp min inre sanning och att jag inte vågar brösta det som händer inom mig, säger Emilio till Hänt och fortsätter:

– Och jag fick nya tankar inom mig liksom, ett perspektiv, en insikt. Det fick mig också att påminna mig själv om mitt Varför, jag måste tänka mer skarpt och påminna mig själv om varför jag valde att påbörja det här Robinson-äventyret.

Så det var en bra påminnelse?

– Ja, att hon sa de orden. Jag är tacksam för det.

Varför sa Petra "du får inte bara lämna sådär"?

– Vet inte, ingen kommentar.

Var det någon som tvingade dig att stanna kvar?

– Det var mitt eget beslut.

FOTO: TV4

Annons