LÄS MER:Pernilla WahlgrenAlla ledtrådar i Masked singerRobinson 2024Gift vid första ögonkastetBachelorette 2024Så bor kändisarna
Festis marknadsföring banner

Sanningen bakom avhoppet i Robinson – TV4 försökte stoppa händelsen

01 nov, 2023 
Linn Seipel
therese tang robinson
Konflikterna trappas upp i årets säsong av Robinson, till den grad att en av deltagarna väljer att lämna tävlingen.
Hänt har pratat med avhopparen Therese Tang om händelserna bakom kulisserna som tittarna inte fick se.
Annons

Ladda ner Hänts nya app här - nöje och nyheter utan betalväggar!

Blodiga scenen i Robinson: ”Tänk om jag hamnar i koma”Brand logo
Blodiga scenen i Robinson: ”Tänk om jag hamnar i koma”

Höstens säsong av överlevnadsprogrammet Robinson är i full gång och relationen mellan deltagarna blir allt mer upptrappad. I årets säsong finns ett gäng deltagare som för vissa nog är kända sen tidigare, som exempelvis Karolina Tilander, 23 och Tove Dalsryd, 29.

En tredje sedan innan bekant person är Therese Tang, 41, som i kvällens avsnitt väljer att lämna tävlingen. I en intervju med Hänt talar hon ut om beslutet – och produktionens försök att stävja den dåliga stämningen i lag Nord.

Therese följer själv programmet hemifrån och menar att det är tufft att uppleva alla känslor igen. Hon menar också att hon många situationer skildras felaktigt gentemot hur det faktiskt var.

– Men det för man någonstans ha lite förståelse när det är liksom över ett dygn som ska bantas ned i 22 minuter liksom. Men nej det är mycket som är jobbigt och se, som är tokigt klippt, säger Therese Tang.

Annons

Produktionens försök att lösa konflikten – samtalen tittarna inte fått se: ”Kan vara kontraktsbrott”

Konflikten mellan Therese och Els-Marie, Ken och Karolina menar hon är vuxenmobbning, och att utfrysningen började ganska omgående.

– Om man tittar på Robinson från början så ser man ju att de är emot mig från dag ett. Och den här mobbningen trappas upp successivt under hela denna resa på lag Nord. Jag och Franz är ganska så utstötta från det övriga laget, säger Therese och fortsätter:

– Det gick så långt att produktionen fick ta de åt sidan och säga att "hörru ni, det kan vara kontraktsbrott att bete sig på de här visen”. En gång vet jag att de pratade med dem, det kan vara två gånger till och med jag är inte helt hundra, men en gång vet jag.

Var det just de tre man tog åt sidan, Els-Marie, Karolina och Ken?

– Man tog hela ön åt sidan.

Therese förklarar att hon aldrig ”fick en ärlig chans av Maria.”

Annons

– Maria hade gaddat ihop sig med dem och bildat sig en bild av mig utan att hon ens hade träffat mig. Hon litade blint på vad de hade sagt och gav mig aldrig en ärlig chans. Då gick de in och sa att ”nu får ni skärpa er”, men vad dem sa vet jag inte för jag var inte närvarande.

Vad blev konsekvenserna av det?

– Els-Marie sa när vi kom tillbaka från det mötet ”ok, vi fattar” med en liten spydig kommentar. Men det som skedde var ju att det började ske mer subtilt utanför kamerorna så att det inte skulle finnas med.

Produktionens försök att lindra situationen hjälpte således inte, menar Therese.

– Under de här tre dygnen när jag kom tillbaka, alltså jag satt och grät dygnet runt. Jag satt i de här synkarna och bad om att få åka hem. Jag sa ”Snälla jag vill inte vara här, de är så elaka, jag mår så dåligt, jag klarar inte av det här.”

Hur reagerade ditt lag när du meddelade att du skulle lämna tävlingen?

Annons

– Det var så mycket fula ord. ”Gud vad skönt att få slippa dig och försvinn härifrån”. Det är så mycket elaka saker de här har sagt som inte finns med i tv så jag tror inte ens du fattar.

lag nord
Lag Nord.

Det hände sen: Så är relationen mellan Robinson-deltagarna idag efter inspelningen

Har ni pratat något nu efteråt, sedan ni kom hem?

– De fortsätter den här mobbningen på sociala medier än idag, vilket jag tycker är oerhört tråkigt.

Hur då?

– Jag har själv inte varit och tittat men har fått meddelanden från vänner och familj som säger att de skrivit inlägg på Robinsons offentliga sida, mot Franz där de kallar honom ”helt slut i huvudet” och ”en oskön person”, och ”pinocchio” som att han ljuger. Vad jag har förstått ska de även ha gjort TikTok-klipp där de kritiserar oss.

Annons

Från tittare får Therese däremot mestadels positiva och peppande meddelanden, menar hon.

– Jag har mötts av ett jättefint stöd, så klart finns de som kommer med tokiga kommentarer, men överlag så har jag fått så mycket fina meddelanden från folk som säger att de här verkligen inte okej. Att det är ren och skär utfrysning.

Finns något du känner att du kunde ha gjort annorlunda?

– När Ken exempelvis säger att jag kallat honom för elaking. Jag berättade ju vad jag blivit utsatt för, för lag Syd när jag kom till den ön. Han blir arg att jag kallade honom för elaking. Jag sa att det finns vissa här som är elaka mot mig och att han var en av dem. Jag har rätt till mina känslor i detta.

Var det inte något om "gay-man" han reagerade på?

– Man ser ju på mig hur frustrerad jag är här. Jag vet ju inte vad de pratar om. Jag är fullt medveten om att vid första ö-rådet så skulle både jag och Franz prata med Wille för att vi ville få honom på vår sida. Jag är helt med på att vi har nämnt någonting om ”vill du vara med dem som snickrar och är outdoor eller vill du vara med söderbönorna som inte kan det”. Det har förstorats upp i proportion för mycket.

Slutligen förklarar Therese att hon känner sig lite "snuvad" på den här resan.

– Jag var där och ville uppleva äventyret, men fick i stället en lynchmobb mot mig. Hur jag än gjorde kunde jag aldrig passa in med dem.

Hänt har sökt Els-Marie, Ken, Karolina och TV4 utan svar.

FOTO: TV4/Robinson

Annons