LÄS MER:Pernilla WahlgrenAlla ledtrådar i Masked singerRobinson 2024Gift vid första ögonkastetBachelorette 2024Så bor kändisarna
Festis marknadsföring banner

Därför känner du igen Therese Tang i Robinson 2023 – löst ett mord

03 okt, 2023 
THERESE TANG
En ny säsong av Robinson är äntligen igång!
Känns deltagaren Therese Tang lite bekant? Det är i så fall inte så konstigt.
– Jag är nog mest känd för dem som har koll på krim-bitarna, säger hon till Hänt.
Annons

Ladda ner Hänts nya app här - nöje och nyheter utan betalväggar!

Ken Gacamugani om flykten till Sverige: ”Min mamma hade bröstcancer”Brand logo
Ken Gacamugani om flykten till Sverige: ”Min mamma hade bröstcancer”

Höstens säsong av Robinson är äntligen igång och i år utspelar det sig i Filippinerna. I vanlig ordning är det en salig blandning av deltagare som sökt in till programmet och vissa kanske man känner igen från tidigare.

Therese Tang, 41, är en av dem som kanske känns lite bekant och det är faktiskt inte alls särskilt konstigt. Hon hade nämligen en stor och viktig roll när Förlösamordet fick sin lösning.

Vad är Förlösamordet som Therese Tang löste?

Året var 2012 när 63-årige Göran Lundblad sköts till döds i sin säng med ett hagelgevär. Kroppen påträffades två år senare på en åker 700 meter från hans hem. Detta efter att Göran Lundblads dotters pojkvän erkänt mordet för Therese Tang. Hon var då engagerad i Missing People och blev rikskänd som den som löste det omtalade Förlösamordet.

Annons

Therese har även delgett sin berättelse för författaren Joakim Palmkvist och senare släpptes boken Hur man löser ett spaningsmord: Therese Tangs berättelse.

Therese har även varit inblandad i dramaserien Mörkt hjärta på Discovery+, som baserades på hennes bok.

När Hänt når Therese berättar hon lite om kändisskapet.

Var det någon av de andra deltagarna som kände igen dig?

– Tror faktiskt inte det var någon som hade koll på mig innan. Alltså jag kan ju inte svara på Lag syd men bland Lag nords tävlande tror jag inte att det var någon som hade koll på mig eller så.

Therese Tangs karriär som bloggerska

Men detta är faktiskt inte det enda som Robinson-tittarna kanske kan känna igen henne ifrån. När bloggar var populärt var hon nämligen väldigt stor.

– Jag är nog mest känd för dem som har koll på krim-bitarna. Men innan hela Förlösafallet kom så var jag ju en bloggare, när bloggar var populärt. Så hade jag ju en av Sveriges största mamma-bloggar. Sedan så hade jag Europas största bröllopsblogg, säger Therese till Hänt och fortsätter:

– Det här är ju liksom ännu längre tillbaka. Men min ex-man och jag fick ju hela vårt bröllop sponsrat genom bloggen. Det var i samma veva som Blondinbella började blogga.

FOTO: TV4

Annons