Därför fick inte alla Robinson-deltagare rösta i det avgörande örådet

Robinson-deltagare
Exklusivt

Robinson 2021 närmar sig sitt slut och under torsdagens avsnitt ser vi gamla deltagrare komma tillbaka för att rösta en sista gång i ett avgörande öråd. Men varför är vissa tidigare tävlanden inte med? Och vad tyckte de om att inte få rösta? Nu ger de sin syn på saken och så även TV4.
– Tycker det var lite väl hårt, säger deltagaren Tova-Sophia.

Robinson 2021 är snart slut och det råder ingen tvekan om att det har varit en fartfylld säsong. Deltagarna har kämpat och slitit för att ta sig vidare vecka efter vecka – och på söndag avgörs det hela. Vem blir årets vinnare av Robinson?

Under alla år har programmet spelats in i tropisk miljö. Flera säsonger har exempelvis spelats in på Fiji mitt i södra Stilla havet. Men så blev inte fallet i år – TV4 tvingades tänka om helt på grund av coronapandemin. Årets säsong blir därför unik då den spelats in i Sverige i Haparanda.

EX: Linneas starka ord om Pernillas nya relation

Avhoppen och unika fusket i Robinson 2021

Årets Robinson har bjudit på både fusk och flera deltagare har även fått avbryta sin resa. En av de som ville hoppa av självmant var deltagaren Paul Michael Wrenkler. I en tidigare intervju med Hänt berättade han om beslutet.

– Indirekt så tvingade de mig att vara kvar där. Jag bad om att få lämna, och jag bad dem att hämta kontraktet och visa mig. De sa till mig ”du måste lämna i ett öråd du kan inte lämna på ett annat sätt”. Det kändes som jag var i fängelse och att jag tappat mina egna rättigheter, berättade han för Hänt.

Tova-Sophia var en av deltagarna som tillsammans med bland andra Alexander Chennaoui diskades på grund av fusk när de tillsammans med deltagaren Elias Akyol planerade och såg till att de kunde åka och handla mat på Ica maxi – efter detta åkte Elias ut och de andra diskades.

Deltagarna om att inte rösta i det avgörande örådet

På torsdag kommer gamla deltagare tillbaka för att rösta i ett sista öråd som kommer visas under söndagens finalavsnitt. Men flera personer saknades. Där bland Tova-Sophia, Alexander, Elias, Paul Michael och Lovisa Almén som tvingades lämna efter läkarnas uppmaning då hon fick diagnosen hjärntrött.

När Hänt når Lovisa om vad hon tycker om att inte få komma tillbaka och rösta berättar hon om besvikelsen.

– Jag blev väldigt besviken över att jag inte fick vara med! De sa att de behövde dra gränsen någonstans och att de drog gränsen vid att ha med alla som åkte ut på ett normalt sätt. Wrenkler valde att lämna, Alexander, Sophia och Elias fuskade. Jag åkte ut på grund av att läkarna sa att jag inte fick fortsätta. Känns väldigt tråkigt ändå! Hade de beräknat bättre med maten och kylan tror jag att min medverkan i Robinson hade sett väldigt annorlunda ut. De gav ju mat till alla när jag åkte ut som man ser i programmet, säger Lovisa.

Paul Michael Wrenkler däremot har inte reflekterat över att han inte fick komma tillbaka till Robinson och rösta.

– Jag visste inte ens att alla va där eller att man skulle få rösta... jag vet inte ens vem som vinner fortfarande. Jag bryr mig inte så mycket faktiskt har inte kollat på Robinson senaste 3 veckorna heller, säger Paul Michael.

Tova-Sophia är däremot även hon mycket besviken över att hon inte fick rösta.

– Det var på grund va fusket vi inte fick åka upp till finalen. Tycker det var lite väl hårt. Nu tog de istället upp Anna som var i gränslandet bara tre dagar och Dean som åkte ut direkt, säger Tova-Sophia och fortsätter:

– Vi kunde väl fått komma upp och ställa finalisterna mot väggen åtminstone. Vi kunde varit fråntagna rösträtt men åtminstone komma upp och vara med.

TV4:s svar om beslutet

När Hänt når TV4 meddelar kanalen att de som fuskade inte hade rätt att komma tillbaka till röstningen.

– Dom diskades från tävlingen på grund av fusk och exkluderades därför från röstningen, säger Gustav Carlsson, exekutiv producent på TV4.

LÄS OCKSÅ: Lisa Nilssons oro över ekonomin efter svåra coronakrisen

LÄS OCKSÅ: Sofia Wistam om sorgen över dottern Sindy Rahms narkolepsi

FOTO: TV4