Lisa Nilssons oro över ekonomin efter svåra coronakrisen

LISA NILSSON

Artisten Lisa Nilsson har valts in i Swedish Music Hall of Fame.
Nu berättar hon om sin svåra kamp bakom kulisserna och den ekonomiska oron hon känt.
– Det finns andra omständigheter som påverkat min ekonomiska situation, säger Lisa till Expressen.

2020 var ett år där allt ställdes på sin spets för många. Inte minst för våra artister och skådespelare som efter coronarestriktionerna varit tvungna att ställa in konserter och inplanerade framträdanden.

Artisten Lisa Nilsson, 50, var en av de som blev hårt drabbade. Exempelvis behövde hon ställa upp i programmet Så mycket bättre för att alla andra planerade jobb blev inställda.

– Jag hade inledningsvis tackat nej tidigare, men ringde när mina föreställningar ställdes in och alla andra jobb för 2020. Då ringde jag och sa att jag ångrade mig om de fortfarande ville ha mig, har Lisa tidigare berättat för Aftonbladet.

LÄS MER: BESVIKELSE Carins bakslag efter flytten med familjen

Lisa Nilsson blev själv drabbad av coronaviruset

Lisa Nilsson blev dessutom sjuk i coronaviruset förra året, något som hon talat öppet om på Instagram. Det var efter en tillställning Lisa blev allvarligt sjuk i covid-19 och låg nedbäddad i tre veckor.

– Jag hade barnen på påsklovet sen. Då hade jag varit symptomfri i några dagar. Men sen hade jag svårt med både ork och hjärnfunktion, något som har påverkat mig i månader. Så för mig har det varit svårt att veta om det handlat om utbrändhet eller om det är ett resultat av corona, har hon tidigare sagt till tidningen Mitt i.

I mars skrev Lisa dessutom ett öppenhjärtig inlägg på sociala medier – att hon fortfarande har det tufft.

”Sedan januari har jag tagit en frivillig time out istället för att förnedrings-vänta på bättre tider och bli besviken gång på gång. Jag valde att förekomma pandemin och utnyttja vår lockdown istället för att fortsätta kriga med just den.”

Lisa Nilssons kamp med ekonomin bakom kulisserna

I en intervju med Expressen berättar artisten om hur hon ser på underhållningsbranschens omfattande kris. Hon medger att hon under året känt en ekonomisk oro.

– Ja det får jag ärligt erkänna. Det har funnits oro. Om vi säger så här, det finns andra omständigheter som påverkat min ekonomiska situation. Hade det inte varit för det så hade jag inte haft anledning att oroa mig det här året, säger Lisa.

Samtidigt är Lisa Nilsson stolt över att ha klarat sig så pass bra trots den förlorade inkomsten.

– Jag har inte fått ett enda bidrag och klarat mig ändå. Så egentligen är min poäng att när jag kom ut ur alltihop och faktiskt hade haft marginal nog att klara både inkomstbortfallet och hela den andra krisen, då kände jag mig stolt över mig själv. Jag har turnerat ihop de pengarna som en tok i många år. Då kunde jag känna att jag faktiskt får klappa mig själv på axeln och säga ”bra jobbat, du klarade till och med det här alldeles själv”, säger Lisa.

LÄS OCKSÅ: Sigrid Bernsons starka ord till Robin Bengtsson

LÄS OCKSÅ: Sofia Wistam om sorgen över dottern Sindy Rahms narkolepsi

FOTO: Thomas Karlsson/DN/TT // Karl Melander/TT

SENASTE NYTT!