Lisa Nilsson om sorgen efter vännen Anders Ajax död

Lisa Nilsson om sorgen

Lisa Nilsson har ett tungt år bakom sig då hon kort efter att ha förlorat en vän blev svårt sjuk själv.
Nu berättar artisten om svåra kampen och skickar en varm hälsning för framtiden.
”Min hälsa är i somligt ansträngd”, skriver hon.
Slå på ljud

2020 var ett år där allt ställdes på sin spets för många. Inte minst för våra artister, skådespelare, komiker och tv-profiler som efter coronarestriktionerna varit tvungna att ställa in konserter och inplanerade framträdanden. Förutom att isoleringen och den minskade inkomsten har slagit hårt mot många är det även flera som drabbats betydligt hårdare av den hemska sjukdomen.

LÄS MER: Farmen-Jens visar upp nya flickvännen
NU GRATIS

En av dem är Lisa Nilsson som i februari förra året var mitt uppe i en turné. Med sig hade hon då vännen och ljudteknikern Anders Ajax Olsson. Men inför en spelning i Luleå på Alla hjärtans dag tvingades turnén plötsligt att sättas på paus. Då föll Anders ihop bakom scenen och dog senare på Karolinska sjukhuset, bara 56 år gammal.

Sorgen slog hårt mot Lisa som under begravningen höll en hyllningskonsert i den mångåriga vännens ära.

– Oss jobbade Ajax närmast med, så vi ordnade så att minnesstunden fick bli en hyllningskonsert. Vi sjöng, höll tal och lipade. Vid en sådan tragedi... ja, det var armbågshälsningar på morgonen, men med mycket folk och känslor vid begravningen fanns det inte en chans att inte kramas efteråt. Allt var overkligt, vi var inte riktigt närvarande i allt som rörde världen utanför, har Lisa Nilsson sagt till tidningen Mitt i tidigare.

Svåra beslutet för hälsan

Dödsfallet inträffade i samband med att covid-19 bröt ut i Sverige och vid begravningen närvarade 200 gäster. Efter tillställningen blev Lisa allvarligt sjuk och i tre veckor låg hon nedbäddad i corona.

– Jag hade barnen på påsklovet sen. Då hade jag varit symptomfri i några dagar. Men sen hade jag svårt med både ork och hjärnfunktion, något som har påverkat mig i månader. Så för mig har det varit svårt att veta om det handlat om utbrändhet eller om det är ett resultat av corona, har hon sagt till tidningen Mitt i.

Nu berättar Lisa Nilsson i ett Instagram inlägg att hon fortfarande känner av sjukdomen som hela tiden påverkar henne i hennes vardag.

”Sedan januari har jag tagit en frivillig time out istället för att förnedrings-vänta på bättre tider och bli besviken gång på gång. Jag valde att förekomma pandemin och utnyttja vår lockdown istället för att fortsätta kriga med just den.Det vänder när det vänder. Så länge det är möjligt väljer jag att lägga min kraft på att hantera utmaningar i det privata som råkade sammanfalla med denna redan krävande tid. Min hälsa är i somligt ansträngd men inget som inte kommer vända. Ekonomin likaså. Än överlever vi”, skriver hon.

Lisa Nilssons ord om framtiden

Vidare skriver Lisa att hon hoppas på att kunna använda sin tid under pandemin för att bli bättre och komma på fötter – både i sinnet och den fysiska hälsan. Men så fort pandemin är över kommer artisten återigen ge sig ut på vägarna!

”När vaccineringar och minskad smittspridning öppnar upp för nya möjligheter att väcka min verksamhet, så kommer jag att ge mig ut och möta publik.”, skriver hon och väljer att avsluta inlägget med en varm hälsning:

”Ta hand om er och varandra. Glöm inte att be om hjälp när det blir för svårt. Det finns alltid människor som vill få chansen att hjälpa och ge. Jag övar själv på det där och har blivit bättre på att ta emot hjälp nu under pandemin. Även om det satt långt inne. Och jag har fått så mycket. Nya vänner och stort stöd. För det och mycket annat är jag djupt tacksam.”.

LÄS OCKSÅ: Björn Kjellmans dotter Estrids hemliga succé

LÄS OCKSÅ: Stor tittarilska efter händelsen i Nyhetsmorgon

FOTO: TT/Instagram

SENASTE NYTT!