Rapartisten Nils ”Einár” Grönberg död – ihjälskjuten i Stockholm

Rapparen Nils Einár Grönerg
Rapparen Nils "Einár" Grönberg är död.
Enligt uppgifter till Aftonbladet och Expressen blev han ihjälskjuten under en skottlossning i Hammarby sjöstad.
Einár blev 19 år gammal.
10 kändisar som lämnat oss – så minns vi dem
Slå på ljud

Den svenska rapparen Nils ”Einár” Grönberg, är död efter en skottlossning, detta enligt uppgifter till både Aftonbladet och Expressen som var först med att namnge Einár. Han blev 19 år gammal.

Polisen ska ha fått larm om en skottlossning vid södra Hammarbyhamnen i Hammarby sjöstad klockan 22.50 på torsdagen. Flera patruller ryckte ut till platsen och där påträffade de en man med mycket allvarliga skottskador. Han ska ha blivit skjuten både i huvudet och bröstet, samt hade hjärtstillestånd. Trots första hjälpen gick inte hans liv att räddas.

Anhöriga är underrättade

Polisen bekräftade dödsfallet vid klockan 00.45 och en förundersökning är startad om mord.

”Den skadade personen som är en man är avliden och de närmaste anhöriga är underrättade. En förundersökning om mord är inledd och polisens insatser på brottsplatsen fortsätter”, skriver polisen på sin hemsida klockan 00.45.

Presstalesperson vid polisen, Carina Skagerlind, uppger för Expressen att de närmas anhöriga är underrättade.

– De närmsta anhöriga är underrättade, säger Carina Skagerlind.

Polisen ska ha gjort flera fynd vid platsen och jagar flera gärningsmän, men under fredagsmorgonen är ingen gripen.

Så slog Einár igenom som artist

Einár, vars namn är Nils Grönberg, slog igenom som artist för två år sen då han släppte den hyllade låten Katten i trakten. När han var 16 år släppte han debutalbumet Första klass som snabbt tog sig till toppen av topplistorna med singlar som Första klass, Fusk och Rör mig.

Einár har redan från starten av sin karriär blivit hyllad av sina fans och på Spotify har han flera miljoner spelningar. Dessutom har han vunnit priser på både Grammisgalan och P3 Guldgalan.

Einár har tidigare berättat i intervjuer om sin uppväxt och med sin musik ville han uppmärksamma de problem som finns för unga.

– Jag tycker att det borde förändras och kanske blir det en förändring med mina låtar, man vet aldrig. Först och främst rappar jag om det jag ser och det är det som lockar min publik. Sen finns det en baktanke om att det kanske hörs och folk inser att det är ett problem och tar tag i det, sa han i intervjun.

I en tidigare intervju med Hänt har Einár förklarat att han satsat allt på musik.

– Jag har krigat och kämpat på bra, sa Einár då till Hänt.

Einár var son till Erik Grönberg och skådespelerskan Lena Nilsson. Han var dessutom tillsammans med Alexandra Torgrip, som bara några dagar innan mordet publicerat en kärleksfull bild på de två. Våra tankar går till Einárs närmsta.


LÄS OCKSÅ: Rapparen Einárs revansch efter kritiken – egna orden

LÄS OCKSÅ: Rapparen Stors ord till Einárs föräldrar – här är kändisarna som sörjer

FOTO: TT

FRÅN FÖRSTASIDAN