Prinsessan Madeleines nya besked om Sverige efter långa frånvaron

Kung Carl Gustaf, drottning Silvia, prinsessan Madeleine

Det är riktigt längesedan som prinsessan Madeleine satte sin fot på svensk mark. Men nu kommer ett besked från Hovet om prinsessans framtid angående resor hem till Sverige.

Den svenska kungafamiljen har haft ett minst sagt annorlunda år bakom sig. Pandemin har gjort att de behövt ställa om totalt och framför allt har alla besök och möten skett via videosamtal.

Kung Carl Gustaf och drottning Silvia flyttade dessutom från Drottningholms slott och bodde isolerat under en längre period på Stenhammars slott. Där levde de i en minst sagt corona-säkrad miljö och de fick hjälp av en granne som storhandlade åt dem.

FÖRSVARET Lottas agerande – efter kritiserade inslaget

I slutet av mars fick kungafamiljen något att glädja sig åt då lilla prins Julian kom till världen. Julian blev prinsessan Sofias och prins Carl Philips tredje son och till skillnad från de andra kungliga barnen så föddes han utan en titel som kunglig höghet.

Prinsessan Madeleine har inte varit i Sverige på över ett år

Prins Carl Philip och prinsessan Sofia hade bara några veckor innan Julians födsel drabbats av corona. Men enligt hovet ska de under omständigheterna trots allt klarat sig bra.

Även kronprinsessan Victoria och prins Daniel har varit sjuka i covid och suttit isolerade under sjukdomstiden. De ska också ha klarat sig lindrigt undan och inte behövt söka sjukvård.

Under hela den här tiden har däremot prinsessan Madeleine inte kunnat vara hos familjen och stötta. Sedan flera år tillbaka bor hon ju i Florida med maken Chris O'Neill och barnen. Varför hon inte kunnat vara på plats i Sverige har givetvis att göra med rese-restriktionerna mellan Sverige och USA.

FÅ SVERIGES HETASTE NÖJESNYHETER FÖRST: Ladda ned nya Hänt-appen här!

Då kommer prinsessan Madeleine hem igen

När kungen nyligen fyllde 75 hoppades Madeleine och familjen på att kunna komma hem, men eftersom corona-läget fortfarande var kritiskt kunde hon inte närvara.

”Privat middag med närmaste familjen, det vill säga barn och barnbarn”, hälsade hovets informationschef Margareta Thorgren till Hänt på frågan om hur kungen kommer att firas.

Eftersom Madeleine inte kunde vara på plats löste det sig faktiskt på ett annat sätt – hon och familjen var nämligen med via länk från Florida. Nu återstår det att se när prinsessan kan ta sig hem till Sverige igen och enligt hovet så verkar den långa väntan nu faktiskt snart vara över.

När Hänt frågade om det fanns tankar om att prinsessan kanske kommer hem till sommaren kunde Margareta Thorgren komma med ett hoppfullt svar.

”Ja, vi hoppas att prinsessan med familj ska kunna komma till Sverige i sommar.”, skriver hon till Hänt.

LÄS OCKSÅ: Så firade prins Carl Philip sin 42-årsdag

LÄS OCKSÅ: Följarna rasar - efter upptäckten i bilden på danska kungahusets Instagram

FOTO: Pontus Lundahl/TT, Christine Olsson/TT