Petra Mede tvingas ställa in igen efter smärtorna – tunga bakslaget

Petra Mede

I december tvingades Petra Mede ställa in flera föreställningar.
Efter nyår nåddes vi av ett glatt besked att hon var på benen igen.
Men nu kommer nästa bakslag och komikern tvingas ställa in en andra gång.

Ladda ner Hänts nya app här - nöje och nyheter utan betalväggar!

Petra Medes hemlighet för barnen – frågan hon vägrar svara på
0:29

Efter reklamen: Petra Medes hemlighet för barnen – frågan hon vägrar svara på

(0:29)

Slå på ljud

Petra Mede, 52, är aktuell med sin egen humorföreställning 50/50 som skildrar livet efter att man fyllt 50.

Men i mitten på december stötte hon på patrull och meddelande sina fans att hon behövde ställa in flera föreställningar på grund av starka smärtor i ryggen som gjorde att hon inte kunde jobba som planerat.

”På grund av problem med ryggen har jag tvingats ställa in föreställningar före jul. Jag hoppas innerligt att ni har möjlighet att flytta fram biljetterna till januari. Då lovar jag vara extra rolig”, skrev Petra i december.

Efter nyår bekräftade Petras presskontakt Peter Jansson att hon var på benen och mår bättre och kunde därför genomföra sina föreställningar som planerat. Men bara en dryg vecka senare kommer nästa kalldusch – Petra tvingas ställa in igen.

ANNONS: Med höga elpriser är det extra viktigt att du har rätt elavtal och inte betalar för mycket. Jämför alla Sveriges elbolag helt gratis och byt enkelt på några minuter hos elskling.se (Extern länk)

Nu kommer Petra Mede med ännu ett dystert besked

Petra Mede själv går ut med den dystra nyheten på sin Instagram och det visar sig att det fortfarande är ryggen som sätter stopp för föreställningarna.

Kära vänner, jag önskar jag kände mig så glad som jag ser ut på bilden. Tyvärr är det inte så. Jag kämpar för att bli bättre i ryggen. Jag tvingas ställa in de fyra närmsta föreställningarna. Jag är så oerhört ledsen för detta.

När Hänt når Peter Jansson bekräftar även han uppgifterna om att det är ryggen som är fortsatt dålig.

Petra har problem med ryggen och måste därför ställa in” skriver han i ett meddelande till Hänt.

De datum som drabbas är 20 januari, 21 januari, 3 februari och 4 februari.

Under våren drar en ny säsong av Let's dance igång, där Petra Mede är en av programledarna. Huruvida hennes nuvarande hälsotillstånd påverkar detta är ännu oklart.

Petra Mede om sin skada i ryggen – haft smärtor sedan hon var 20 år

Petra Mede har tidigare varit öppen kring sin problematik med ryggen och hon har berättat att hon redan som 20-åring skadade sig. Sedan dess har smärtan varit återkommande genom livet.

– Smärtan var så omnipotent, det var bara panik, man kan inte ha så här ont, det är inte möjligt, ska det vara så här ont så går det inte att fortsätta, har Petra tidigare berättat i SVT:s Min Sanning.

Samtidigt berättade hon att smärtorna kunde vara outhärdliga.

– Det finns alltid de som har det värre, men mitt liv kändes omöjligt att leva i vissa stunder, det gjorde det absolut, sa Petra Mede i programmet.

FOTO: Karin Törnblom/TT

FRÅN FÖRSTASIDAN