Stor ilska mot Pernilla Wahlgren efter kängan till Carola Häggkvist

Carola Häggkvist, Pernilla Wahlgren

Efter att Carola delade ut svenska folkets röster i Eurovision song contest valde Pernilla Wahlgren att skämta om händelsen. Hennes skämt är dock inget som uppskattats av fansen, som nu ser Pernilla som en mobbare.

Finalen av Eurovision song contest 2021 blev en riktigt händelserik kväll! Efter att alla 26 länder fått framföra sina bidrag blev det till slut Italiens Måneskin som kammade hem det hela.

Sveriges bidrag i tävlingen framfördes av Idol-vinnaren Tusse, och hans omåttligt populära låt Voices. Han lyckades kamma hem en 14:e plats i tävlingen och på sociala medier var det många som hyllade honom för hans insats.

VÄNDNING Peg i tårar efter relationskampen

Men Tusse var inte den enda svenska superstjärnan som syntes i tv-rutan under Eurovision-kvällen. Även den folkkära artisten Carola Häggkvist närvarade.

När det var dags för alla länder att dela ut sina poäng var det Carola som representerade Sverige. Däremot var det en hel del som hann hända under hennes korta tid i direktsändningen.

Carolas kaos under poängutdelningen i Eurovision

Inslaget började med att en arm kom in i bild för att rätta till Carolas mikrofon. Det tekniska störningsmomentet gjorde att Carola kom av sig lite och i efterhand har hon ifrågasatt kameramannens agerande.

”Här försöker jag stoppa honom med min hand så mjukt det bara går. Kunde blivit något helt annat! Och det här är ju inte ens en räddning av något som sitter fel utan bara en check med en liten dutt på kragen för å ’säkerställa allt’ inför 180 milj tittare..”, skriver hon och fortsätter:

”Med 2 st genrep och en världsomfattande sändning. Förstår ingenting?? Varför checkade ljudteknikern inte micken åtminstone 1 min innan.”

Ljudteknikerns drag med att rätta till Carolas mikrofon har blivit rejält omtalat efter händelsen och någon som valt att skämta om det är Pernilla Wahlgren.

FÅ SVERIGES HETASTE NÖJESNYHETER FÖRST: Ladda ned nya Hänt-appen här!

Följarna rasar efter Pernilla Wahlgrens videoklipp

I en video på Instagram låtsas Pernilla spela in en synk när en arm kommer in i bild för att fixa hennes mick – precis som det blev i Carolas fall. I videon blir Pernilla uppenbart frustrerad över att armen kommer in för att rätta till mikrofonen och det slutar med att hon skriker "vafan då!" medan hon aggressivt puttar bort armen.

Pernillas pik mot Carolas kaos i Eurovision är nu något som delar hennes följare. Många tycker att klippet är roligt – medan andra menar att det är mobbing.

”Mobbning på hög nivå!!! Moget”, skriver en person.

”Carola kommer alltid va Carola. Hur hade du själv gjort om det hänt DIG? Fnissat bort det?”, skriver en annan.

”Liiite elakt bara”, konstaterar en tredje.

LÄS OCKSÅ: Så ser Pernilla Wahlgrens nya lyxhus ut – då flyttar hon

LÄS OCKSÅ: Christina Schollins ord om Pernilla Wahlgrens pojkvän Christian Bauer

FOTO: TT, TV4