LÄS MER:Pernilla WahlgrenGift vid första ögonkastetSå bor kändisarnaExklusivt på HäntAllsång på SkansenSommar i P1
Festis marknadsföring banner

Carola Häggkvists miss under poängutdelningen – inför hela Europa

23 maj, 2021 
Carola Häggkvist
Carola Häggkvist var ansiktet utåt för svenska folket när det kom till att presentera Sveriges röster i Eurovision song contest 2021. Men Carolas framträdande i livesändningen har nu blivit högst kritiserat.
”Pinsamt”, skriver en tittare.
Annons
Därför hoppar Carola av Let's DanceBrand logo
Därför hoppar Carola av Let's Dance

Finalen av Eurovision song contest 2021 har gått av stapeln och efter en riktig rysare blev det Italiens bidrag som kammade hem vinsten.

Italiens bidrag bestod av hårdrocksgruppen Måneskin, som ställde upp med låten Zitti e buoni. Med facit i hand så vann de ganska överlägset, då de fick klart flest av folkets röster och de landade på 524 poäng.

Av Sverige fick Italien dock 0 av folkets röster, som delades ut av ingen mindre än Carola Häggkvist, 54. Det bestämdes redan för en månad sedan att hon skulle vara svenska folkets poängutdelare i Eurovision.

– Känns helt rätt just nu i år och jag är så glad över det. Det är ett hedersuppdrag som kommer väcka många minnen, sa Carola då i ett uttalande på sin Instagram.

Carolas kaos under poängutdelningen

Sedan dess har artisten varit oerhört laddad inför uppdraget och hon hade förberett ett litet "mini-tal". Det är ju nämligen exakt 30 år sedan Carola själv vann tävlingen i Rom 1991 med bidraget Fångad av en stormvind. Hon vann även år 1983 med låten Främling.

Annons

Dock blev det inte riktigt som planerat när det var Carolas tur att ta över direktsändningen. Det började med att mikrofonen inte satt som den skulle och en arm kom in i rutan trots att kameran rullade.

Eurovision song contest 2021
Carolas mikrofon behövde rättas till.

Carola, som deltog på länk från SVT-huset i Stockholm, blev då påtagligt stressad och började skratta.

– God kväll Europa från vackra Stockholm, haha... tack, tack Eurovision för att ni enar oss alla i musikens kraft, som förändrar både liv och hjärtan, sa hon under sändningen.

Hon tog sedan upp sina vinster i Eurovision, som när hon var 16 år och vann med låten Främling och när hon vann med Fångad av en stormvind. Sedan snubblade hon upprepade gånger på det engelska ordet contestants (tävlande).

Annons

– Ooh, jag är lite nervös, men kom ihåg att vi alla är vinnare som bär musikens gåva tillsammans. Så var tacksamma, Gud välsigne er, säger hon i direktsändningen.

Kritiken mot Carola efter framträdandet

På sociala medier tycker nu tittarna att det blev en utdragen historia och programledarna behövde till slut påminna Carola om att dela ut poängen.

”Så pinsamt”, skriver en tittare.

”Det blev tyvärr sjukt pinsamt. Bara om dig själv i vad som upplevdes som 12 timmar.”, skriver en annan.

Däremot finns det även dem som tyckte att Carola gjorde en strålande insats och nu får hon också stöd och hyllningar.

”Ditt budskap av kärlek till Europa ikväll var fantastiskt”, skriver en.

”Du var så vacker Carola! Det var genuint och det är bara mänskligt att bli nervös”, skriver en annan.

FOTO: TV4, SVTplay

Annons