LÄS MER:Pernilla WahlgrenAlla ledtrådar i Masked singerRobinson 2024Gift vid första ögonkastetBachelorette 2024Så bor kändisarna
Festis marknadsföring banner

Jessica Anderssons otroliga besked för framtiden – nu berättar hon

23 maj, 2021 
Jessica Andersson
Jessica Anderssons karriär har legat på is under coronapandemin. En ljusglimt kom i årets Melodifestivalen, men utöver det har jobben varit få. Nu verkar det dock som att en vändning är på väg.
”Jag kanske korkar upp en champagne”, skriver hon.
Annons
7 svenska kändispar med stor åldersskillnadBrand logo
7 svenska kändispar med stor åldersskillnad

Jessica Andersson, 47, fångade svenska folkets hjärtan efter sin medverkan i dokusåpan Fame factory 2002. Sedan dess har hon fortsatt bjuda fansen på sin vackra stämma.

Efter deltagandet i Fame factory var succén ett faktum och tillsammans med Magnus Bäcklund bildade hon gruppen Fame. Duon ställde då upp i Melodifestivalen med låten Give me your love och även där blev det succé. De kammade nämligen hem hela vinsten och fick representera Sverige i Eurovision song contest. Där landade de på en femteplats.

Året därpå ställde Fame upp igen i schlager-festivalen med låten Vindarna vänder oss som kom på en andra plats. Med andra ord är Jessica en riktig schlagerstjärna!

Tuffa året under coronapandemin

Jessica har sonen Liam Erixon, 18, som hon fick tillsammans med musikern Jonas Erixon. Efter uppbrottet tog det ett bra tag innan Jessica hittade kärleken igen, men till slut dök krögaren och kocken Johan Malm upp, och det sa bara klick!

Annons

Under coronapandemin har Jessica drabbats på samma sätt som de flesta andra artister. Alla spelningar och konserter har ställts in, men glädjebeskedet kom när hon fick ställa upp i Melodifestivalen tidigare i år. Eftersom det varit brist på spelningar för hela artist-Sverige så var det ett otroligt hårt startfält i årets tävling. Jessica slutade då på en femteplats och blev därmed utslagen redan i deltävlingen med låten Horizon.

Det var en minst sagt besviken Jessica som mötte pressen efter uppträdandet.

– Den här veckan har varit fantastiskt rolig att få göra och man vill så mycket som tävlingsmänniska så lite snopet. Men det känns ändå bra, jag är väldigt nöjd med mitt nummer och har fått fin respons, sa hon då.

Glädjebeskedet för framtiden

Nu har Jessica däremot kommit till en ny insikt och nu kan hon äntligen se ljust på framtiden igen. Efter den senaste presskonferensen från Folkhälsomyndigheten så verkar det nämligen som att mycket snart är på väg tillbaka till det normala. Detta är något som Jessica Andersson nu gläder sig åt!

Annons

”Känslan just nu !..Följt presskonferens och inser att jag förmodligen, kanske kommer att kunna jobba lite i sommar..what?!?..Solen strålar i Gottskär och lättade restriktioner.. fan jag kanske korkar upp en champagne och bakar en punschrulle”, skriver hon på Instagram och hashtaggar "ser ljuset".

Nu hoppas vi innerligt att ljuset i tunneln snart är här och att artisterna kan börja uppträda för publik igen!

FOTO: FERNVALL LOTTE/Aftonbladet, TV4

Annons