LÄS MER:Pernilla WahlgrenSå bor kändisarnaExklusivt på HäntAllsång på SkansenSommar i P1

Magnus Bäcklund lämnade Fame – så lever han i dag

28 jun, 2024 UPPDATERAD 28 jun, 2024
Linnea Lundgren
Magnus och Jessica i Fame
Magnus Bäcklund och Jessica Andersson utgjorde under 2000-talet superduon Fame då de vann Melodifestivalen med låten Give me your love.
Men under de senaste åren har artisten dragit sig tillbaka.
Men hur lever han idag?
Annons
Hela startfältet för Melodifestivalen 2021Brand logo
Hela startfältet för Melodifestivalen 2021

Magnus Bäcklund gjorde succé i början av 2000-talet. Han blev känd för svenska folket genom den första säsongen av Fame Factory som han också vann. I samma säsong var även Jessica Andersson en av de tävlande och efter programmet bildade hon och Magnus gruppen Fame tillsammans.

Gruppen har varit med i Melodifestivalen ett antal gånger och 2003 vann de med låten Give me your love. Låten tog sig dock inte hela vägen till prispallen under Eurovision utan Magnus och Jessica fick nöja sig med en femte plats.

Magnus Bäcklund och Jessica Andersson.Karin Trnblom/TT

Sedan 2006 är Fame splittrat och både Jessica och Magnus satsar nu på solokarriärer. Genom åren har han dykt upp i tv-program som Så ska det låta där han tävlade med Molly Sandén, 28, men även i Melodifestivalen där han uppträdde med låten The Name of Love.

Annons

Berättade om hustruns cancer: ”Ringde och grät i telefonen”

Den före detta bandmedlemmen Jessica Andersson var bland annat aktuell i Melodifestivalen förra året och syns även i sommarshowen Diggiloo. Men redan under första deltävlingen i Mello slogs hon ut – trots att hennes låt Horizon var vinsttippad.

Magnus har det dock varit desto tystare från under den senaste tiden. 2010 dök han dock upp i programmet Förkväll där han berättade om att hustrun Sofie drabbats av bröstcancer. Hon är idag helt friskförklarad.

– Hon ringde och grät i telefonen. Jag var maktlöst och kunde inget göra direkt just då. Jag avbokade en spelning omgående och åkte hem och försöka bara finnas där, sa han i en intervju med Expressen efter programmet.

– När man bryter upp så där så finns det alltid sår och det läker långsamt. Men det är ändå på väg åt rätt håll. Men det tar alltid tid, sådana här saker. Det känns ändå som att det finns hopp om att vi ska kunna ha en ganska så avslappnad relation framöver, har han berättat i en intervju med Hänt.

Annons

Magnus Bäcklund drog sig tillbaka från rampljuset

När Magnus 2012 gjorde en intervju med tidningen Leva & Bo berättade artisten att han inte har lagt sångkarriären på hyllan men att han i dag även jobbar som pilot. Bäcklund arbetar har arbetat halvtid som trafikpilot på flygbolaget NexJet.

Magnus med Sofie och döttrarna Moa och Linn.FOTO: Patrik Jonsson / TT

Efter skilsmässan bestämde sig Magnus Bäcklund för att lämna Linköping och flytta hem till Hällefors.

– Både flyget och musiken är något som jag haft intresse av sedan jag var liten. Att kunna livnära mig på det, det är en fantastisk gåva, har Magnus Bäcklund tidigare berättat för Hänt.

FOTO: TT

Annons