Magnus Bäcklund lämnade Fame – så lever han idag

Magnus Bäcklund och Jessica Andersson utgjorde under 2000-talet superduon Fame då de vann Melodifestivalen med låten Give me your love.
Men under de senaste åren har artisten dragit sig tillbaka – så lever han idag.

SMagnus Bäcklund, 55, gjorde succé i början av 2000-talet. Han blev känd för svenska folket genom den första säsongen av Fame Factory som han också vann. I samma säsong var även Jessica Andersson, 47, en av de tävlande och efter programmet bildade hon och Magnus gruppen Fame tillsammans.

Gruppen har varit med i Melodifestivalen ett antal gånger och 2003 vann de med låten Give me your love. Låten tog sig dock inte hela vägen till prispallen under Eurovision utan Magnus och Jessica fick nöja sig med en femte plats.

Magnus Bäcklund och Jessica Andersson.

Karin Trnblom/TT

Sedan 2006 är Fame splittrat och både Jessica och Magnus satsar nu på solokarriärer. Genom åren har han dykt upp i tv-program som Så ska det låta där han tävlade med Molly Sandén, 28, men även i Melodifestivalen där han uppträdde med låten The Name of Love.

Berättade om hustruns cancer

Nu är den före detta bandmedlemmen Jessica Andersson återigen aktuell i Melodifestivalen 2021. Tiden i rampljuset varade dock inte länge då hon redan under första deltävlingen slogs ut ur tävlingen trots att hennes låt Horizon var vinsttippad.

Magnus har det dock varit desto tystare från under den senaste tiden.

LÄS MER: TV4-tittarnas hårda ord om Farmen-deltagarna

2010 dök han dock upp i programmet Förkväll där han berättade om att hustrun Sofie drabbats av bröstcancer.

– Hon ringde och grät i telefonen. Jag var maktlöst och kunde inget göra direkt just då. Jag avbokade en spelning omgående och åkte hem och försöka bara finnas där, sa han i en intervju med Expressen efter programmet.

Drog sig tillbaka

Efter att ha opererats för cancern fick paret dock glädjebeskedet att Sofie inte kommer att behöva gå igenom några cellgiftsbehandlingar eller efterbehandlingar och är nu helt friskförklarad.

Tillsammans bor paret med sina två döttrar Moa Bäcklund och Linn Bäcklund. När Magnus 2012 gjorde en intervju med tidningen Leva&Bo berättade Magnus att han idag inte har lagt sångkarriären på hyllan men att han även jobbar som pilot då han inte är på en spelning.

Magnus med frun Sofie och döttrarna Moa och Linn.

Patrik Jonsson / TT /

Då sa han även att han hoppades på att inom en snar framtid kunna släppa en första skiva tillsammans med ett nybildat rockband där han skulle vara frontfigur.

- Något som vore väldigt häftigt och roligt. Jag har mest sjungit solo de senaste åren, men har något nytt på gång med ett rockband där jag ska vara frontfigur, avslöjar Magnus. Förhoppningsvis kommer en skiva senare i år.

Hur det gick är dock oklart då Magnus under de senaste åren har valt att dra sig tillbaka och lever ett lugnt liv tillsammans med familjen.

LÄS OCKSÅ: Lena Philipssons stora oro för familjen – efter fruktansvärda händelsen

LÄS OCKSÅ: Tilde de Paula Eby bryter ihop i Efter fem – efter oväntade bråket

FOTO: TT

Senaste nytt