Fame-Magnus Bäcklund om skilsmässan och nya flickvännen

Magnus Bäcklund med Jessica Andersson och ex-frun Sofie.
Avslöjar

Magnus Bäcklund och Jessica Andersson tog Sverige med storm med popduon Fame under 00-talet.
Men efter flera lyckade omgångar i Melodifestivalen drog sig Magnus undan rampljuset.
Exklusivt för Hänt berättar han om livet idag, skilsmässan och nya kärleken.

Magnus Bäcklund, 55, slog igenom för den svenska publiken när han 33 år gammal var med i dokusåpan Fame Factory. Där träffade han artisten Jessica Andersson, 48, och ett musikaliskt samarbete tog sin början.

2003 tävlade de, under namnet Fame, i Melodifestivalen med låten ”Give me your love” – och vann. Men tre år senare splittrades gruppen och både Jessica och Magnus fortsatte sina karriärer på varsitt håll.

– Vi har ingen daglig kontakt sådär, men inget otalt mellan oss heller. Vi är ju vänner. Men hon haft mycket med sin karriär och jag har haft mitt. Sedan har vi kanske inte så många gemensamma intressen utanför musiken, så vi umgås inte på det sättet, säger Magnus om relationen till Jessica i dag.

– Men vi har inte stängt några dörrar, tillägger han.

Magnus Bäcklund och Jessica Andersson i Melodifestivalen 2003.

Magnus och Jessica i Melodifestivalen 2003.

Magnus tog dessutom upp en gammal dröm – den att arbeta som pilot.

Idag bor han utanför Hällefors, mitt i naturen med promenadavstånd till en sjö med det vackra namnet Sången. Han delar sin tid mellan sina två passioner: att flyga och musiken.

– Både flyget och musiken är något som jag haft intresse av sedan jag var liten. Att kunna livnära mig på det, det är en fantastisk gåva, säger Magnus Bäcklund till Hänt.

Magnus bryter tystnaden om skilsmässan från Sofie

För fyra år sedan gick Magnus och hustrun Sofie skilda vägar. De har tidigare bott i Linköping med döttrarna Linn, 23, och Moa, 23. För Hänt berättar han om hur relationen till ex-hustrun är idag.

– När man bryter upp så där så finns det alltid sår och det läker långsamt. Men det är ändå på väg åt rätt håll. Men det tar alltid tid, sådana här saker. Det känns ändå som att det finns hopp om att vi ska kunna ha en ganska så avslappnad relation framöver, säger han.

Kikkis lycka – orden om kärleken efter alla år som singel

Efter skilsmässan bestämde sig Magnus Bäcklund för att lämna Linköping och flytta hem till Hällefors. Gästhuset på hans föräldrars gård stod oanvänt, något som passade honom bra. Han trivs i lugnet med skog och natur om hörnet.

Barnen bor i Stockholm där de pluggar. Det händer att Magnus åker upp för att hälsa på dem. Då passar han också på att träffa sin nya kärlek.

– Jag har faktiskt träffat en kvinna som bor i Stockholm, så jag pendlar litegrann, säger han.

Magnus Bäcklund med ex-frun Sofie och barnen Linn och Moa 2013.

Magnus med ex-frun Sofie och barnen Linn och Moa 2013.

Finns det planer på att flytta ihop?

– Inte som det ser ut just nu i alla fall. Jag tycker att det här särbo-konceptet är helt fantastiskt. Hon har vuxna barn hon också, hon har sitt jobb och jag har mitt. Så vi träffas på helger och när jag är där och jobbar. Och hon trivs här i skogen också. Vi kanske bygger något gemensamt litet ställe här framöver som vi kan ha som en liten bas. Men vi har inte kommit så långt i planerna ännu. Men just nu trivs jag jättebra, säger Magnus Bäcklund.

LÄS OCKSÅ: Så gick det sen för deltagarna i Fame Factory

LÄS OCKSÅ: Så gick det sen för deltagarna i Lilla Melodifestivalen

LÄS OCKSÅ: Jessica Anderssons bröllopsbesked med sambon Johan

Foto: TT

Senaste nytt