Så gick det sen för deltagarna i Fame Factory – artisternas nya liv

Johan Becker, Sandra Oxenryd, Bert Karlsson, Anders Fernette, Ida Pihlgren och Hannah Mörlid i Fame Factory.

Hur gick det sen för deltagarna i Fame Factory? Här berättar de med egna ord!
✔︎ Försvann spårlöst efter succén – har bytt bransch helt: ”Kändes inte rätt för mig”.
✔︎ Osannolika karriären efter att ha glömts bort – har jättepublik i Ukraina: ”Galet att jag tackade ja”.
✔︎ Kämpade mot psykisk ohälsa och alkoholism – berättar om livsvändningen.
Jessica Anderssons stökiga uppväxt
Slå på ljud

Vissa blev folkkära artister, andra slutade för att göra något annat. Hänt kartlägger hur det gick sen för Fame Factory-deltagarna det var mest snack om då – men som strålkastarna inte lyser så starkt på idag. Se hur de ser ut i dag!

Fame Factory var en svensk reality-serie, en föregångare till ”Idol”, som sändes i TV3 mellan 2002 och 2005. I programmet fick unga artister popstjärnedrömmar gå på en skola i Skara, i nära anslutning till skivbolagsmogulen Bert Karlsson, 75, och hans bolag Mariann Grammofon, och tävla mot varandra i veckofinaler.

För en del av deltagarna ledde deras medverkan till att de blev stora folkkära artister, och andra försvann helt ur rampljuset efteråt. Men vad vi här har gjort är framför allt att kolla vad som hände sen med deltagarna det snackades mycket om när det begav sig, men det med åren blivit allt tystare om.

2002: Säsong 1:

Jessica Andersson slog igenom i duon Fame med Magnus Bäcklund.

Vinnare 2002 var Magnus Bäcklund, 55, som efter vinsten startade bandet Fame med den idag folkkära sångerskan Jessica Andersson, 47, som också slog igenom i första säsongen av Fame Factory. Duon vann Melodifestivalen med låten ”Give Me Your Love”, och tävlade även året därpå, men splittrades våren 2006. Samtidigt var de båda med och tävlade i Melodifestivalen som soloartister. Magnus la ner artistkarriären för tio år sedan och är numera pilot.

Jessica, som nyligen var med i Melodifestivalen och berättade om sin sambo Johan Malm, behöver knappast någon närmre presentation.

Ytterligare en deltagare som är en stor och omskriven artist än idag från den första säsongen är David Lindgren, 38. Mathias Holmgren, 47, blev i sin tur sångare i dansbandet Barbados, deltog även själv flera gånger i Melodifestivalen och kom så sent som i somras ut offentligt som nykter alkoholist. Men vi har valt att istället titta närmare på tre av dem det snackades mycket om då, men det inte pratas mycket om idag:

✔︎ Andrés Esteche, 45, har bytt namn och är politiskt aktiv

Andrés Esteche.

Andrés Esteche i Melodifestivalen 2004 och hur han ser ut i dag.

För Andrés ledde hans medverkan i Fame Factory till att han fick vara med i Melodifestivalen två år i rad. 2003 tävlade han med ”Just Like A Boomerang”, som inte gick till final, men ändå blev en stor radiohit. Året därpå var han med igen med låten ”Olé Olé” som tog sig vidare till finalen i Globen via Andra chansen.

Efter det kämpade Andrés under ett par år hårt för att komma med i Melodifestivalen igen, men utan framgång. Han är öppet homosexuell och började samtidigt engagera sig politiskt i HBTQ-rörelsen och Vänsterpartiet (V). 2010 gjorde han vallåten "Robin Hoods vänner" åt V. Några år senare lämnade han dem för Feministiskt initiativ (FI) och 2017 blev Andrés, som bor i Älvsjö, invald i FI Stockholms styrelse.

– Efter det har jag faktiskt suttit i partistyrelsen ett helt år, men nu har jag klivit tillbaka till Stockholm. Jag har varit nämndeman, varit med i valberedningen, haft olika uppdrag, men nu är jag bara med i FI Stockholm igen, berättar Andrés för Hänt.

2018 släppte han dessutom boken ”Kom ut, kom in” (Tallbergs förlag) som handlar om HBTQI-flyktingar.

– Jag är väldigt engagerad i de frågorna, Den boken blev kanske inte en hit som sålde så mycket, men rent aktivistiskt har det varit en viktig bok. Och nu håller jag på att skriva en ny bok som istället är ren fiktion.

Andrés har även en förläst en hel del genom åren och den 29 maj är han aktuell med en föreläsning som heter BBB på Strive.

– Det står för Bög, Blatte, B-kändis, säger han med ett skratt.

Vad gäller privatlivet är Andrés singel, men han har skaffat barn med ett par lesbiska vänner:

– Jag har underbar son som heter Sam och är helt fantastisk, och jag hade längtat länge efter att bli pappa. Det var den stora sorgen för mig som bög, tills alla bögar och flator runt omkring mig började skaffa barn och jag fattade att det var fullt möjligt.

2019 försökte han hitta kärleken via tv-programmet ”Första dejten” på SVT, men det gick inte alla som han tänkt sig:

– Det gick inte så bra. Det var väldigt felmatchat.

Han fortsätter:

– Jag träffar killar fortfarande men jag tror inte på tvåsamheten.

Han skriver fortfarande musik och spelar in nya låtar ibland, men säger att det inte är musiken han brinner för på samma sätt längre.

– Jag vill inte bara vara sångaren Andrés längre, utan jag har en massa andra saker i mitt liv, och prio ett är mitt barn så klart. Skulle jag få en comeback igen skulle jag inte tacka nej till det, men det är inte som det var för 12 – 15 år sedan att jag känner: ”Åh nej! Om jag inte får vara med i Melodifestivalen igen så dör jag”

Innan vi lägger på inflikar han snabbt:

– Och så har jag bytt mitt namn från Andrés till Andy, för det är könsneutralt och jag är gender queer. Det innebär att jag inte vill identifiera mig med några könsnormer alls.

✔︎ Emil Sigfridsson, 41, är gift med Sarek-Zara

Emil Sigfridsson Zara Kronwall och dottern Ängla.

Till vänster: Emil med frun Zara och dottern Ängla 2005. Till höger: Emil på scenen med Ängla som vuxit upp.

Emil är son till Lasse Sigfridsson, 67, från omåttligt populära dansbandet Lasse Stefanz. Han fick efter sin medverkan i Fame Factory en stor hit med låten ”Tillbaka till igår”. Albumet med samma namn låg etta på Sverigetopplistan i februari 2003 och sålde guld. 2004 var han med i Melodifestivalen med balladen ”Innan mörkret faller” som inte blev någon större succé, och året därpå kom nästa skiva ”Äntligen”, som inte heller den nådde så stora framgångar.

I slutet av 00-talet började Emil istället jobba med att producera stora musikaluppsättningar som AIDA, Tarzan och Rent på Kristianstads teater. Något som från början innebar stora ekonomiska risker.

– Zara var skeptisk och undrade rent ut sagt vad jag höll på med, förklarade Emil för Hänt 2007 och syftade på sin dåvarande sambo och nuvarande fru Zara Kronwall, 39, som är mor till hans barn och då var sångerska i gruppen Sarek.

Men som tur var gick allt bra, och sedan dess har det mesta Emil gjort skett hemma i Kristianstad. Han har fortsatt sätta upp musikaler, ibland medverka som artist själv i dem, och strax före coronutbrottet, i slutet av januari 2020 hade ”Phantom of the Opera” premiär på Kristiandstads teater. Ungefär samtidigt spelade Emil själv på lokala utestället Bånken.

2012 gifte sig Emil och Zara. Tillsammans har paret dottern Ängla, 16, och tvillingarna Vilda och Älvin, 11. Och att musikaliteten går i arv i familjen råder det ingen tvekan om. Emil har även uppträtt med dottern Ängla och kompat henne på gitarr när hon sjunger vid flera tillfällen.

✔︎ Hannah Mörlid, 41, försvann från rampljuset

Hannah Mörlid i Fame Factory.

Hannah 2002 och hur hon ser ut numera.

Hannah Mörlid, som i Fame Factory hette Westin, var Bert Karlssons favorit i den första säsongen av programmet, var därför till en början omskriven en del i pressen, men åkte lite oväntat ut relativt snabbt. Efter det pluggade hon till sångpedagog på Musikhögskolan, och har sedan utbildningen var klar jobbat som både sångpedagog, musiklärare och musikpedagog i kyrkan. Någon artistkarriär lev det aldrig för hennes del

– Jag hade en del samarbeten efter programmet, men det är svårt i artistbranschen, inte bara att köra och så lyckas man. Och det kom annat i livet för mig också, familj och barn, som jag ville lägga mer fokus på, berättar Hannah för Hänt och tillägger:

– Jag sjunger fortfarande och körar åt andra ibland, gör lite företagsgig och så, men det är inget jag satsar på.

Hon bor i Partille och har barnen Bill, 12, och Bonnie, 10, tillsammans med maken John Mörlid, 43, och är helt tillfreds med livet, trots att hon numera lever det långt ifrån rampljuset.

2003: Säsong 2:

2003 var det egentligen inte med några artister som är stora än idag, men här är två det pratades mycket om då och åren som följde:

✔︎ Anders Fernette, 43, bytte bransch, skilde sig och träffade ny kärlek

Anders Fernette, tidigare Johansson, i Fame Factory 2003.

Anders vann Fame Factory 2003.

Anders Fernette, som i Fame Factory hette Johansson, vann andra säsongen och hade gett ut ett album redan innan han deltog i realityserien. 2007 släppte han singeln ”Alone” men blev sedan pappa till dottern Tova, 13, och tog en paus i artistlivet. 2009 bytte han efternamn till Fernette då han gifte sig med flickvännen Anna Fernette, 37. Samtidigt kom låten ”Hungry Eyes” som sålde guld.

Anders var klar för att delta i Melodifestivalen 2010 med ”Don’t stop”, men låten diskades eftersom den spelats på internet innan tävlingen. Vid sidan av musiken arbetar Anders numera även som personlig tränare med inriktning på crossfit.

– Jag hade två karriärer på gång där samtidigt direkt efter Melodifestivalen som tyvärr inte gick som jag hade tänkt mig. För i samma veva hade jag startat upp ett träningsföretag och i takt med att det intresset växte avtog mitt intresse för musiken, förklarar Anders för Hänt.

Anders Fernette och Anna Fernette.

Anders med ex-frun Anna Fernette 2012.

Han var under en kort period också med i hårdrocksbandet Renegade 5 och sjöng in ett par låtar, men gillade inte deras management. Det var någonstans runt 2012-2013:

– Det kändes inte helt rätt för mig så jag klev av det tåget rätt fort.

Idag satsar han helt på crossfit-träning:

– Jag har kommit rätt långt i den branschen och coachar allt från världseliten till nybörjare. Så idag är det fler som känner mig som tränar-Anders än han som sjunger om man säger så.

Anders Fernette och Lisa Rittmo.

Anders i dag och fästmön Lisa Rittmo.

2014 skilde Anders sig från Anna, som han förutom Tova har sonen Noah, 10, med, och idag är han förlovad med Lisa Rittmo, 41, och bor i Lerum. De känner varandra sedan lång tid tillbaka, men har tidigare bara varit vänner.

– Vi förlovade oss för något år sedan och några fler barn blir det inte. Det räcker med två, och hon har två sedan ett tidigare förhållande också, så vi har inga planer på att utöka familjen. Det är fullt upp med fyra stycken som det är och vi är jättenöjda som det är. Livet leker.

Så sent som 2020 gav Fernette ut en ny singel med titeln ”We Don´t Need Tomorrow”, men han satsar inte seriöst på att återuppta musikkarriären.

– Jag har släppt lite låtar på skoj för att det är roligt att sjunga, men något allvarligare än så har det inte varit. Skulle jag få någon solig chans skulle jag noga kliva på, men jag skulle inte hänga upp min familjeekonomi på musik en gång till. Det skulle jag aldrig göra.

✔︎ Dajana Lööf, 38, har kämpat med psykisk ohälsa och blivit nykter

Dajana Lööf i Fame Factory 2003 och hur hon ser ut 2018.

Dajana i Fame Factory 2003 och hur hon ser ut i dag.

Dajana hamnade på en fjärdeplats andra säsongen. Sedan fortsatte hon att arbeta som artist och var även programledare i TV3 och TV4.

2011 släppte hon singeln ”La la love” tillsammans med housegruppen Killron. Året därpå, 2012, ställde hon upp i Eurovision Song Contest som en av låtskrivarna bakom det grekiska bidraget ”Aphrodisiac”, som hamnade på 17:e plats. För Hänt berättar hon:

– Jag jobbar faktiskt med musik fortfarande, som låtskrivare och producent på Epidemic Sound.

För några år sedan genomgick hon en tuff period och mådde inte bra alls. Allt vände när hon tog beslutet att sluta dricka.

– Tidigare led jag mycket av psykisk ohälsa, men för några år sedan gick jag in i ett 12-stegsprogram och efter det har jag mått så jävla bra. Jag har verkligen gjort en helvändning både fysiskt och psykiskt, fått livet tillbaka.

Efter att hon var klar med 12-stegsprogrammet och slutat dricka alkohol så kände Dajana att hon fick mycket ny energi. Tidigare hade hon under en lång period inte vågat släppa ny musik själv.

– Nu håller jag på med en blogg där jag utmanar mig själv med att skapa 12 nya låtar på 12 månader, för att ära 12-stegsprogrammet. Och jag har släppt en ny ep nyligen. Förhoppningsvis kommer det en till i sommar

Ep:n som släpptes tidigare i år heter ”Polyandry” och har tre låtar. Dajana berättar mer om varför hon gjorde 12-stegsprogrammet:

– Jag hade fastnat i fel beteenden och testade en massa, gick till en psykolog och försökte gå någon liten kurs, men det där var det mest effektiva. Nu tränar jag varje dag och mår bra, pratar med psykologen en gång i månaden, men har verkligen fått mitt liv tillbaka.

Hon är inneboende hos en manlig vän i Sköndal, har inga barn, men ett fast förhållande med en tjej som än så länge är hemlig.

– Jag har en partner som nog inte vill vara offentlig just nu.

2004: Säsong 3:

Säsong 3 var uppdelad i en höst- och en vårtermin, och finalen gick på Hovet i Stockholm våren 2004. Bland finalisterna fanns, förutom de tre vi kommer att titta närmare på, både den då superhypade sångerskan Sara Löfgren, 43, som försvann från rampljuset, gulligt rockige Karl Martindahl, 40, som Hänt berättat om tidigare och det norrländska yrvädret Sandra Dahlberg, 42, från Klimpfjäll och småflickornas söta energiska favorit Jimmy Jansson, 35. Alla fyra fick vara med och tävlade i Melodifestivalen och de två sistnämnda var även ett par. Sandra Dahlbergs liv kan du läsa om här.

✔︎ Johan Becker, 50, la ner karriären – men är nu glödhet igen

Johan Becker i Fame Factory 2004 och hur han ser ut 2021.

Johan Becker i Fame Factory 2004 och med Secret Service 2020.

Johan Becker vann tredje säsongen av Fame Factory och fann dessutom samtidigt kärleken i en av de andra tävlande, Carola Szucs (numera Becker), 46. Efter vinsten hade han de mindre hitsen ”Let Me Love You” och ”As Long As We´re Together” och 2005 tävlade han i Melodifestivalen med sitt och Fame Factory-kollegan Karl Martindahls band The Wallstones.

Kort därefter blev Johan dotter till Bianca, 15, och 2006 satsade han på kärleken istället för karriären, gifte sig med Carola, och tillsammans fick de sedan även Olivia, 12. Men året därpå, 2009, var Johan tillbaka och tävlade i Melodifestivalen med sitt nya band Star Pilots och egenkomponerade låten ”Higher”. Efter att ha haft vissa framgångar internationellt, och bland annat legat på brittiska singellistan med låten ”In the Heat of the Night” så lades dock Star Pilots ner.

Grunden för att Johan flyttade till Sverige från Finland 1997 var just låtskrivande. Redan innan sin medverkan i Fame Factory hade han skrivit låtar till både A-Teens och Peter Jöback och på 10-talet jobbade han främst med att skriva musik åt jpop-band i Japan och kpop-band i Korea efter att ha fått en stor hit med gruppen Exiles låt ”Rising Sun”.

– Jag fick Jazz Rock Award för att skrivit den största låten i Japan 2013, och det är jag stolt över, berättar Johan för Hänt.

Men för tre år sedan sadlade han om ännu en gång och började satsa på artisteriet igen. Johan berättar:

– Det största som har hänt på senare år är att jag har blivit sångare i Secret Service. Det har var jävligt roligt och spännande att vara rockstjärna i Ryssland och Ukraina. För dom är verkligen kult där borta och ibland står man inför 40 000 pers på en Olympiastadion.

Johan Becker med frun Carola 2014.

Johan med frun Carola 2014.

Ola Håkansson har inte sjungit på länge, men äger fortfarande en del av namnet, och hösten 2018 blev Johan tillfrågad om han ville bli bandets nya sångare. Därefter har han framför allt turnerat runt på 80-talsgalor med Secret Service och band som Boney M, Modern Talking och Alphaville.

– Det kom som en rolig grej. Jag tyckte det lät så galet att det var bara att tacka ja. Det sista giget vi gjorde var i Petropavlovsk, Kamchatka den 1 mars 2020. Det är fan världens ände, men det var fantastiskt, vulkaner och grejer och fantastisk mat. Det går inte at komma längre västerut.

Samtidigt var det lite nojigt:

– Det går inga tåg dit, inga bilvägar dit. Du måste flyga eller så får du ta båten och åka via Japan. Så jag tänkte att om man blir fast här lär det ta ett bra tag innan man är hemma i Sverige.

Hem kom han tack och lov, och allt är bra med både Johan och familjen, trots att de själva insjuknade i covid 19 i slutet av 2020:

– Vi hade corona innan jul och det var inget kul, men nu är allt bra med oss.

✔︎ Trebarnsmamman Maja Gullstrand, 40, uppträder fortfarande

Maja Gullstrand i Fame Factory.

Maja i Fame Factory 2004 och hur hon ser ut numera.

Maja gick till final av i tredje säsongen av Fame Factory, men stupade på mållinjen.

– Jag har släppt tre skivor, sedan arbetade jag som cirkusprinsessa och har fått tre barn. Jag har hållit mig stadig och försörjt mig på musiken ända sedan Fame Factory, sa hon i Klick! 2013.

2009 deltog Maja i Melodifestivalen med låten ”Här för mig själv”.

– Fame Factory har betytt otroligt mycket för mig. Vi fick kontakter och gratis utbildning.

Nuförtiden är hon ägare av kortföretaget Karusell, 2017 gav hon ut cover-albumet ”Not for Sale” och 2019 släppte hon två singlar.

Maja bor i Råå med maken Henrik Gandsjö och döttrarna Majken, 14, Svea, 10, och Scilla, 8. Hon är konstnär och fortsätter att uppträda. Bland annat har hon stått på scen tillsammans med Jay Smith.

✔︎ Johan Östberg, 38, sjunger på bröllop

Johan Östberg i Fame Factory.

Johan i Fame Factory 2004 och hur han ser ut i dag.

Johan kom trea i finalen 2004, men fick mest röster av tittarna. Istället för att gå vidare till Melodifestivalen fortsatte dock Johan tillsammans med flickvännen Helena Rask, 37, att jobba med underhållning för barn. Tillsammans hade de skapat trollen Drill & Drull som sjöng och dansade för barn redan något år innan Johans medverkan i Fame Factory. Framför allt i på hemorten och i Landskronatrakten älskade alla barn Drill & Drull.

2008 fick paret även det egna programmet ”Boom Shackalack” på SVT Barnkanalen där de hjälpte barn att spela in sina egenkomponerade musikvideos och göra låtar till dem. Och genom åren har Johan fortsatt sjunga och spela för barn. Sommaren 2018 efterlyste han till exempel unga skådespelare till inspelningen av en ny musikvideo på sajten Landskrona Direkt. Videon skulle spelas in i Borstahusen och till Landskrona Direkt sa Johan att han lovade bjuda alla medverkande på frukt, saft och macka, varpå han förklarade:

– Jag kommer att spela in låten ”Prutt i rumpan bajskorv” mellan klockan 10 och 15. Vi träffas vid pumphuset klockan 10 och kommer gå runt bland olika gator och gatt. Jag utklädd till tant med käpp i hand och barn som kommer ploppa upp till höger och vänster sjungande de tramsiga orden.

Men det är inte bara underhållning för barn Johan erbjuder. På hans hemsida erbjuder han sig också att spela på bröllop, även att komponera egenhändigt hopknåpade bröllopslåtar till giftassugna par.

”Jag hjälper er under er ceremoni, Jag övar självklart in era önskelåtar och jag framför dessa alster med sång till gitarr och piano”.

Vad gäller privatlivet så separerade Johan och Helena för ett antal år sedan. Senast de uppträdde som Drill & Drull var 2017, och efter separationen lämnade Helena Landskrona och flyttade österut. Sedan 2018 bor hon med en nya man i Kolmården.

Johan lämnade även han Landskrona, så sent som i januari, och bor numera i Svedala söder om Malmö.

2005: Säsong 4:

Då Fame Factory sändes våren 2005 gick det redan på rejäl sparlåga då det tittarmässigt redan innan premiären hade slagits ut på knockout av ”Idol” som sänts i TV4 hösten 2004. En starkt lysande stjärna fick dock sitt genombrott via Fame Factory denna sista säsong och det var Linda Bengtzing, 47, som än idag är en älskad schlagerstjärna. Hänt har i stället kollat vad som hände med tjejerna som kom etta och tvåa.

✔︎ Sandra Oxenryd, 38, besegrade Linda Bengtzing

Sandra Oxenryd med Bert Karlsson i Fame Factory 2005 och hur hon ser ut i dag.

Sandra Oxenryd med Bert Karlsson i Fame Factory 2005 och hur hon ser ut i dag.

Sandra Oxenryd är dotter till sångaren Christer ”Tarzan” Oxenryd i dansbandet Schytts, kommer från Kristinehamn i Värmland och började sin karriär som showartist. När hon vann sista säsongen av Fame Factory, före bland andra Linda Bengtzing, var hon samtidigt den första kvinnan att vinna tävlingen. Istället för att gå vidare till svenska Melodifestivalen tävlade Sandra därefter i estniska Melodifestivalen 2006, vann, representerade Estland med låten ”Through My Window” i Aten 2006, men gick inte vidare till final.

Hon fortsatte jobba som showartist, bland annat på Wallmans salonger både i Köpenhamn och Oslo, och satsade därefter mot ESC igen, denna gång genom att tävla i polska Melodifestivalen med låten ”Super Hero”. Den här gången gick det dock inte vägen, utan hon hamnade på en snöplig sjundeplats.

Sedan dess har Sandra varit med i otaliga revyer, musikaler och julshower. Bland annat kunde man se henne i ”Dirty Dancing – The Musical” på Chinateatern i Stockholm, men det där stora genombrottet till att bli en stor folkligt älskad artist har uteblivit. Istället har Sandra körat bakom andra artister som Sonja Aldén, Magnus Uggla, Lisa Nilsson och Måns Zelmerlöw.

Hon slår sig fortfarande fram som frilansande sångerska och showartist. För närvarande är Sandra anställd som showartist och vikarierande kryssningsvärd på Viking Line, som sånglärare på Popskolan i Åkersberga och hon har dessutom varit badmästare på Västertorps sim & idrottshall.

För några år sedan arbetade jag i en simhall i Stockholm och med vattenlivräddningskurs och lite annat fick jag anställning och då kallades det badmästare på papperet, även om jag inte är badmästare per se – såvitt jag förstått det så innehar de en specifik utbildning, berättar Sandra för Hänt.

Att hon har mycket energi råder det inga tvivel om, för vid sidan av alla sina jobb tränar Sandra triathlon på fritiden och har även genomfört Ironman-tävlingar.

Hon bor ensam i en lägenhet i Bandhagen i södra Stockholm, har inga barn, men en pojkvän:

Han är världens bästa kille och musiker! Just nu är vi särbos, men troligen kommer vi bli sambos framöver.

På frågan hur hon ser på att försöka sig på att satsa på en solokarriär som artist igen framöver säger Sandra:

Jag skulle gärna återuppta någon sorts karriär som soloartist, men det kräver både tajming och lite vassa armbågar, alternativt en jäkla svada om varför just jag ska vara på soloposition och inte någon annan, och tyvärr har jag varken bra tajming eller vidare vissa armbågar eller svada.

Hon fortsätter:

– Men jag vill framhålla att jag älskar mitt jobb och att vara i ett sammanhang med andra musiker och showartister är fantastiskt. Som soloartist är man just solo och jag gillar laget före jaget. Summa summarum: skulle det bli någon sorts sologrej så kör jag och går helhjärtat in för det, blir det inte av så älskar jag mitt arbete, och mitt liv, där jag befinner mig nu.

✔︎ Ida Pihlgren, 35, jobbar fortfarande inom musiken – och är småbarnsförälder

Efter sin medverkan i programmet fick Ida skivkontrakt med bolaget Hitworks och släppte under artistnamnet I.D.A albumet ”Code of Conduct”. En andra platta kom 2011 och 2014 var I.D.A med i Melodifestivalen där hon tävlade med låten ”Fight Me If You Dare”. Hennes musik som I.D.A var tydligt influerad av lite tuffare rockiga amerikanska kvinnliga popstjärnor som Pink och Gwen Stefani, men hon nådde inte några större framgångar med sin musik.

Precis som Johan Becker började hon för cirka fem år sedan skriva musik till kpop och jpop-band i Korea och Japan. Bland annat är hon en avlåtskrivarna bakom låten ”Be ok” som kom med på ett av den koreanska supergruppen TWICE album 2019.

Ida bor fortfarande kvar i hemorten Avesta i Dalarna. Hon är gift med Tony Andersson, 40, och makarna har precis blivit lyckliga nyblivna småbarnsföräldrar. Den 1 oktober 2020 födde Ida nämligen sonen Leo, 6 månader.

Foto: TT, Privat & Yuliya Shipitsina.

FRÅN FÖRSTASIDAN