TRENDAR JUST NU!Marcus och MartinusLisa AjaxLiamooMaria SurDanny SaucedoDotterMelloklipp du vill se

Jessica Andersson om barn och bröllop med sambon Johan Malm

05 feb, 2021 
AvHans Shimoda
AvAnna Shimoda
Jessica Andersson och Johan Malm.
Möt Jessica Andersson i en öppenhjärtig intervju.
✔︎ Så mår hon efter operation: ”Läskigt att inte veta...”
✔︎ Hatet hon får från kvinnor.
✔︎ Nya barn- och bröllopsbeskedet – efter allt tjat.
Annons
TV: Intervju med Arvingarna inför Melodifestivalen 2021Brand logo
TV: Intervju med Arvingarna inför Melodifestivalen 2021

Jessica Andersson, 47, är glödhet och aktuell i Melodifestivalen.

Hon har utsetts till Veckans kex i Aftonbladet Klick! som produceras av Hänt-redaktionen.

Vi får gratulera, hur känns det?

– Det här kan man verkligen behöva i dessa tider som en liten självförtroende-boost. Sedan vet jag inte hur kexig eller sexig jag känner mig efter att ha bott i pyjamas ett halvår och bara varit hemma. Men det är väldigt smickrande och kul.

✔︎ Det här är Jessica Andersson

Ålder: 47.
Bor: Onsala, strax utanför Göteborg.
Familj: Pojkvännen Johan Malm och sonen Liam Erixon, 18.
Aktuell: Deltar i Melodifestivalen 2021.

Tänkte du ”det var fan på tiden” när vi hörde av oss?

– Ja, precis! Herregud. Haha!

Den obligatoriska frågan, hur kexig är du på en skala och varför?

– Jag kan nog vara ganska kexig, jag har ju ett sådant jobb där man verkligen får göra sig till ibland och klä sig fint och man blir också sminkad och får håret fixat. Då kan jag känna mig lite kexig när jag står på scenen, men jag kan också känna mig lite kexig när jag är osminkad och har pyjamas och raggsockor. Det beror på dagsformen. Men jag känner mig verkligen inte kexig hela tiden.

Annons

Vem skulle du vilja utnämna till Veckans kex? Du får inte svara Johan.

– Då svarar jag Carolina Gynning, hon är jävligt kexig. Nu ska hon bli mamma för tredje gången och bilderna hon har lagt upp på sin mage är så otroligt vackra. Det är dessutom så himla roligt att hon är gravid och jag gläds verkligen med henne. Jag har ju läst att de har kämpat lite och vet ju hur det är. Därför tycker jag att hon kan få bli Veckans Kex.

Du var nyligen inne på sjukan och opererade bort en knöl från magen?

– Först visste jag inte vad det var och det kändes lite läskigt att inte veta. Men det visade sig att det var en kraftigt inflammerad körtel, de snittade upp den och så var det bra med det. Det var skönt att det inte var något värre. Men det har läkt jättefint och nu känns det bra.

Jessica Andersson i Melodifestivalen.
Jessica Andersson i Melodifestivalens genrep.

Du tävlar i årets Mello, hur peppad är du?

– Jag är jättepeppad, men det är så himla konstigt i år. Vid den här tiden under normala omständigheter har man hundra järn i elden varenda dag. Man åker fram och tillbaka till Stockholm, det är massa intervjuer och ditten och datten. Nu är det väldigt lugnt. Jag är lika taggad som jag brukar vara, men är det för mig själv här hemma. Men jag känner också av nerver på ett annat sätt den här gången, det kommer ju inte bli som vanligt. Även om jag är veteran i sammanhanget har alla samma förutsättningar nu, det känns nästan som första gången jag tävlade. Men det ska bli skitkul! Bara att få stå på en scen och hålla i en mikrofon… Jag minns knappt hur man gör.

Annons

Berätta om ditt bidrag ”Horizon”?

– Det är en pampig och stor upptempolåt. Jag lyssnade på några låtar innan, men var ganska kräsen i mitt lyssnande. När jag hörde ”Horizon” kände jag mig hoppfull och varm, jag tror jag behövde den efter den här tunga perioden.

Är den lik din förra Mello-låt ”Party voice”?

– Det var en nattklubbsdänga deluxe. Den här är inte lika nattklubbig och mer subtil och vuxen i sitt uttryck. Men den är otroligt stor som låt.

Jessica om tjatet kring barn och bröllop

Vilka är dina största hot?

– Just nu är det samtliga, jag har fått ett ganska tufft heat. Jag tar ingenting för givet men kommer göra allt jag kan för att lyfta den här låten. Men det känns inte självklart på något sätt, även om jag tror att jag har en möjlighet.

Det är 18 år sedan du och Magnus Bäcklund vann Mellon med ”Give me your love”.

– Det är helt sjukt, men den var så rätt då. När vi tävlade 2003 var också Jill Johnson, Pernilla Wahlgren och Alcazar med, det var väldigt många bra låtar det året och vi lyckades ändå vinna. Det kanske jag ska ta med mig när jag tävlar i år.

Annons

✔︎ PEST ELLER KOLERA

◼️ Uppträda naken i Mello eller aldrig mer få tävla i Mello?
– Oj. Jag vet inte om jag skulle vilja visa mig naken, jag har ändå varit med så många gånger. Men det kanske är lite fegt… Äsch, jag visar mig naken. Det är inget fel på min kropp!

◼️ Aldrig mer få åka utomlands eller aldrig mer få ta en ton?
– Aldrig mer få åka utomlands. Jag skulle inte kunna leva om jag inte fick sjunga.

◼️ Äta blodpudding varje dag för resten av ditt liv eller skälla ut Johan varje morgon när ni vaknar?
– Jag äter blodpudding, det älskar jag! Jag kan äta det till frukost, lunch och middag, bara jag får variera tillbehören lite.

Hur var det att plötsligt bli så stor kändis?

– Bert Karlsson hade bestämt att Fame skulle vara ett dansband och när vi hade turnépremiär i Tranås möttes recensenterna av ett stapplande och rätt osäkert dansband, och recensionerna blev därefter. Men allt gick så fort och jag försökte bara hänga med. Jag ångrar ingenting, men jag var nybliven mamma då. Hade jag fått möjligheten att bli mamma igen skulle jag kanske prioriterat lite annorlunda, då försökte jag vara på alla ställen samtidigt och vara mamma, dansbandsartist och popstjärna samtidigt. Det är helt galet att jag fixade det.

Har du haft några knäppskallar efter dig?

Annons

– Jag var varit väldigt förskonad, men det var en person som jag anmälde för några år sedan och som slutade höra av sig då. Det löste sig ganska smidigt. Men jag tycket det har blivit ett hårt språk på sociala medier det senaste året, men det kanske beror på att folk är så jäkla frustrerade och inte kan låta bli att vara elaka mot andra. Jag följer exempelvis Bianca Ingrosso och blir ju mörkrädd när jag ser vad folk skriver.

Får du mycket skit på sociala medier? Kvinnor får ju oftast utstå mer bedrövligheter än män.

– Kvinnor får mycket skit och det får även jag ibland. Folk har åsikter och det är nästan alltid kvinnor som är elaka mot andra kvinnor. Det där fattar inte jag. Man borde istället höja och stötta varandra, det borde vara självklart. Jag blir ledsen och tar åt mig, det kan vara hundra positiva kommenterar och så är det en kommentar som gnager när man ska försöka sova. Man är inte mer än mänsklig, det klart jag reagerar om någon skriver något elakt.

Hur länge har du och Johan hängt ihop nu?

– Vi är inne på vårt femte år nu.

Jessica Andersson och Johan Malm i Melodifestivalen 2018.
Jessica och Johan i Melodifestivalen 2018.

Det är ändå halvjämnt, ska ni fira?

– Så fort det här är över vill vi packa väskorna och åka iväg någonstans. Min son ska också ta studenten i år och hans tjej gjorde det förra året och jag har lovat att bjuda dem på en resa när det går.

Annons

Vad äter du och Johan om ni ska mysa loss?

– Då får det bli en repris på det Johan gjorde på vår första dejt. Då gjorde han vitlöksmarinerade havskräftor i ugn, de är helt fantastiska. Om Johan får bestämma blir det sedan något vilt till varmrätt eftersom han jagar en hel del. Häromdagen gjorde han en jättegod vildsvinsstek med hemslungad bearnaisesås, så det kan det bli. Till det dricker vi vin från Wine Mechanics.

Hur trött är du på tjatet från sådana som oss om kids och bröllop?

– Jag tröttnar inte på det, hoppet är det sista som överger en. Men vare sig det ena eller det andra är aktuellt nu. Jag har en granne som blev friad till på nyårsafton och frågade därför Johan när vi ska gifta oss. Istället för att säga att vi inte ska gifta oss så sa han ”när vill du?”. Han börjar kanske mjukna lite. Men ska det bli något kanske jag får ta tag i det, men jag är så jäkla rädd att han säger nej. Men det skulle han nog inte göra. När det gäller kids så är det inte så självklart, men hoppet är som sagt det sista som överger en.

Ni kämpar på kort och gott?

– Ja, det gör vi ibland. Haha!

Foto: TT & SVT

Annons