Kikki Danielssons besked om kärleken efter alla år som singel

Kikki Danielsson.

Efter alla år som singel – nu ger Kikki Danielsson, 69, det definitiva beskedet om sitt kärleksliv.

Videon kunde inte hittas

Kikki Danielsson har tidigare berättat om baksidorna med kändisskapet.

Kikki – som egentligen heter Ann-Kristin men fick sitt smeknamn då det fanns många Ann-Kristin under studietiden i Växjö – har genom åren träffat många fans som avgudar henne.

– Men är det Ann-Kristin människan eller Kikki sångerskan de vill ha? Vissa är så imponerade och exalterade när de ska ta selfies att de skakar. Herregud, tänker jag, det är ju bara jag – en helt vanlig tjej, sa hon i Ekots söndagsintervju förra året.

– Att ständigt vara igenkänd kommer aldrig kunna bli en vardag för mig.

Kikki Danielsson i Melodifestivalen 1978.

Kikki har ställt upp i Melodifestivalen hela tio gånger. Här är en bild från debuten 1978 då hon ihop med Wizex och Lasse Holm slutade på andraplats med låten ”Miss Decibel”.

På omvägar har hon fått reda på att fans har utgett sig för att känna henne. Ibland kunde till exempel killgäng komma fram och hävda att hon hade en kärleksaffär med deras kompis.

– ”Vi ska hälsa från Lasse”. Vilken Lasse? sa jag. ”Det vet du nog. Han och du brukade vara ute i skogen och rajtan tajtan”. Då blev jag förbannad. Sånt kan jag inte acceptera.

Kikki har två barn med ex-maken Kjell

Såna incidenter har gjort Kikki misstänksam – mot allt och alla.

– Det är lika illa med kärlek. Vem ska jag våga träffa? Jag har stängt den dörren, det blir bara krångligt.

Kikki Danielsson har dottern Emma, 35, och sonen Viktor, 30, med ex-maken Kjell Roos, 65.

– Jag har väl aldrig varit ett ”fruämne”. Jag blir väldigt lätt kär, det blossar upp som en valborgseld, men brinner ner ännu fortare. Största anledningen till att jag inte ställde till med skilsmässa var att jag var ett skilsmässobarn och inte ville sätta mina barn i den sitsen. Men det blev ohållbart till slut...

Kikki Danielsson med ex-maken Kjell Roos.

Kikki gifte sig med Kjell 1984. 15 år senare var äktenskapet över.

Kikkis trogna följare på Instagram önskar Kikki lycka till med kärleken.

”Man ska aldrig säga aldrig. Han kanske kommer den stora kärleken”, skriver en följare och får medhåll från flera som menar att ”det kan inträffa när man minst anar det”.

Därför har Kikki bestämt sig för att vara singel

Men Kikki hävdar bestämt att hennes jakt på kärlek är nedlagd. Hon är tillfreds med singellivet.

– Visst skulle jag vilja ha en ”vän i viken”, men jag litar ju inte på någon. Mitt umgänge är begränsat och det beror bara på mig. Jag har bara mig själv och mina katter, dem kan jag inte vara utan.

I ett nytt inlägg på Instagram utvecklar hon:

”Jag måste bara säga: det är ont om visslingar, heta blickar och berömmande rop, när man idag promenerar i stan. Nä, numera vänder jag mig inte om, när någon visslar. Totalt meningslöst! Jag har gjort mina misstag i den frågan och vänt mig om, bara för att se nån husse som visslar på sin hund. På den punkten var det definitivt bättre förr. Men ingen idé att gråta över spilld mjölk. Kärlek är överskattat, den tar slut för fort. För mig har det i alla fall alltid varit så. Så jag har låst den dörren, slarvat bort nyckeln och blivit eremit”.

Om framtidsplanerna berättade Kikki i Ekots söndagsintervju:

– Jag har så många drömmar. Jag ser mig själv sitta på en brygga, eller så sitter jag i Himalayas berg. Bara själv och filosoferar. Njuter av stillheten.

LÄS OCKSÅ: Så lever Robinson-deltagarna 2021 ett halvår efter finalen

LÄS OCKSÅ: Sågade och hånade Idol-deltagarna talar ut!

Foto: TT

FRÅN FÖRSTASIDAN