Kikki Danielssons två barn – så ser dottern och sonen ut

Kikki Danielsson har två barn

Kikki Danielsson har två barn tillsammans med sin ex-make musikern Kjell Roos.
Dottern Emma Roos och sonen Viktor Roos har nu vuxit upp. Hur ser de ut idag? Hänt svarar.

Dansbandslegendaren Kikki Danielsson, 67, blev folkkär riktigt tidigt. Hon är en country- och dansbandssångerska som även har kunskaper om att spela dragspel samt att textförfatta sånger. Vissa gånger har hon till och med blivit hyllad för att kunna joddla i vissa av hennes sånger.

Några av gångerna som Kikki Danielsson fått nästan hela svenska folket på fall är i och med flera av sina deltaganden i Melodifestivalen.

Men år 1985 tog tog hon hela svenska folket och juryn med storm när hon framförde sitt bidrag Bra vibrationer. Hon kammade hem hela Melodifestivalen och fick representera Sverige i Eurovision Song Contest. Där gick det inte heller så illa för sångerskan, hon landade på en tredje plats!

Äktenskapet med Kjell Roos

I all denna tumult hade hon sin dåvarande ex-make musikern Kjell Roos. De gifte sig 1984 och fick deras första gemensamma barn Emma Roos, 34, året därpå, 1985. Sex år seanre, 1991, fick paret sitt andra barn – sonen Viktor Roos, 29.

Kikki Danielsson med familj

Hela familjen Roos samlad för många år sedan. FOTO: Micael Engström/TT

Kjell ledde dansbandet Roosarna, som Kikki även uppträdde med mellan 1990 och 1999. Varför det tog stopp med samarbetet var för att Kikki skilde sig från maken år 1999. Men tiden läker många sår, och samarbetet återupptogs år 2003.

Så ser Kikki Danielssons barn ut

En av Kikkis tio bidrag i Melodifestivalen var I dag & i morgon som hon tävlade med år 2006. Det gick som på räls och dansbandssångerskan gick direkt vidare till final!

På plats i Karlstad där deltävlingen ägde rum fanns Kikkis två barn Emma Roos och Viktor Roos för att stötta.

Kikki Danielsson på Melodifestivalen, gratuleras av barnen Emma Roos och Viktor Roos

FOTO: Patrik Jonsson/TT

Väl i finalen av Melodifestivalen 2006 blev konkurrensen dock för hård för Kikki Danielsson och hon slutade på en sista plats.

Kikkis stöd till barnen

Till sina barn har Kikki givit det stöd hon kunnat tillbaka, efter att de stöttat henne i toppar och dalar.

Dottern Emma drabbades av en hjärtsjukdom i början på 2000-talet, vilket gjorde Kikki mycket rädd.

– När det handlar om hjärtat är man så fruktansvärt orolig, har Kikki tidigare sagt till Aftonbladet.

Sonen Viktor har inte tagit samma väg som mamma Kikki. För sonen ledde vägen nämligen till fotbollen, och även där har mamma funnits och stöttat.

”Kicki Danielsson har varit en flitig gäst på Rengsjö IP under våren och anledningen är förstås sonen Viktor som är het forward i RSK”, har Rengsjo.se tidigare skrivit och delat en bild på mor tillsammans med son.

FOTO: Fredrik Sandberg/TT, Karin Törnblom/TT

SENASTE NYTT!