Peg Parnevik om svåra ätstörningen och stödet från Filip Lamprecht

Filip Lamprecht och Peg Parnevik

Peg Parnevik lider av ätstörningar och har det extra tufft i perioder.
I ett nytt avsnitt av podcasten Pillowtalk berättar hon om stödet från ex-pojkvän Filip Lamprecht.
– Det var en fin stund i mitt liv, säger tv-profilen.
5 asker du vill veta om Philippa Parnevik
Slå på ljud

Peg Parnevik, 25, blev känd för svenska folket genom sin medverkan i den omåttligt populära realityserien Parneviks. Hennes pappa Jesper Parnevik, 56, var tidigare en av världens bästa golfspelare och 2015 gjordes därför en realityserie om honom och hans familj, som då bodde i Florida, USA.

Numera bor Peg i Sverige och fokuserar främst på musiken och podcasten Pillowtalk, som hon driver tillsammans med sin yngre syster Penny Parnevik, 24.

Peg var tidigare tillsammans med modellen Filip Lamprecht, 24, men förhållandet tog slut i våras i samband med att Filip medverkade i Let's dance. De båda har nyligen gått ut och bekräftat uppbrottet. Idag är Peg tillsammans med Jesper Nicklasson, 24, något som hon har pratat om i podden.

FÅ SVERIGES HETASTE NÖJESNYHETER FÖRST: Ladda ned nya Hänt-appen här!

Peg Parnevik om ätstörningen

I ett specialavsnitt av podcasten Pillowtalk berättar Peg nu öppenhjärtligt om sin ätstörning. Sedan flera år tillbaka lider hon nämligen av bulimi. I ett segment berättar Peg hur hon mådde efter att hon hade tränat under en av de tuffaste perioderna.

– Jag mådde ganska dåligt efter att jag tränade och då blev det en ond cirkel av att jag ville träna för att inte spy men varje gång jag tränade blev jag så yr att jag var tvungen att spy på grund av min kropp sa ”vad har du gjort, hjärtat slår alldeles för hårt”.

Peg Parnevik beskriver sedan en specifik händelse hon var med om under en spelning.

– Jag började känna mig febrig och frusen och jag minns att jag låg backstage i en soffa och låg och skakade. Jag sov inte men jag kunde inte öppna ögonen och låg där och frös så jävla mycket och Filip satt där med mig.

Filip Lamprechts stöd till Peg

Hon berättar att Filip var där för henne under den väldigt tuffa perioden och stöttade henne. Då var han faktiskt den enda som visste om hur hon verkligen mådde.

– Jag spelade och det gick bra och ingen märkte någonting. Jag kände ”jag är bäst, vad snygg jag är och jag löste det”. Så åkte vi hem och sen hela den natten mådde jag skit.

Efter en tuff natt bestämde sig Filip Lamprecht för att överraska sin dåvarande flickvän, ett minne som Peg än idag håller kärt.

– Jag minns att jag vaknade och att Filip gjorde pannkakor till mig. Det kommer jag alltid att minnas, det var en fin stund i mitt liv, säger Peg Parnevik.

LÄS OCKSÅ: Nyhetsmorgon-profilen Soraya Lavasani erkänner missen

LÄS OCKSÅ: Robin Bengtssons mystiska framtidsplaner med Sigrid Bernson

FOTO: Tommy Holl/TT, Youtube

FRÅN FÖRSTASIDAN