Filip Lamprecht bryter tystnaden – första orden om Peg Parnevik efter uppbrottet

Filip Lamprecht och Peg Parnevik

Filip Lamprecht och Peg Parnevik gick skilda vägar tidigare under våren efter några turbulenta år tillsammans.
I Nyhetsmorgon under onsdagen bröt Filip tystnaden om ex-flickvännen för första gången efter uppbrottet.
Här är 5 saker du vill veta om Filip Lamprecht
Slå på ljud

Filip Lamprecht, 24, gästade studion i TV4 Nyhetsmorgon under onsdagen, i programmet pratade han både om vinsten tillsammans med danspartnern Linn Hegdal i årets säsong av Let's dance och om uppbrottet mellan han och ex-flickvännen Peg Parnevik.

Filip Lamprecht om Let's dance perioden

Intervjun inledes med att Filip berättade om hur det kändes att blicka tillbaka på Let's dance-perioden och vad det var för känslor för honom nu. Filip svarade då att det är annorlunda att se det idag eftersom han kommit ur den bubblan nu:

– Nu har man ju på något sätt kommit tillbaka till verkligheten och kommit ur den här bubblan och det är annorlunda att se idag, säger Filip och fortsätter:

– Nu är det mer att man blickar tillbaka på ett sätt att det väcker minnen och man kommer ihåg vilken fantastisk period det var och hur roligt det var och man var ju så inne i det under den perioden. Det var ju jätte intensivt och mer press för varje vecka som går, det är fullt fokus. Man kommer ihåg nu när man är ute ur den inställningen lite hur väldigt intensivt det var och man kan ta lite distans från det och se tillbaka på ett annat sätt och känna vad stolt man blir.

Filip Lamprecht bryter tystnaden om ex-flickvännen

Intervjun bytte snabbt fokus mot Filips numera ex-flickvän Peg Parnevik.

Det var när Martin Järborg ställde frågan hur Filip själv ser på den hat som hans dåvarande flickvän fick utstå som Filip för första gången sedan uppbrottet öppnade upp sig om känslorna:

– Nej men det var en supertråkig period för det hela började med att jag tackade ja till något som skulle vara väldigt glädjefyllt och roligt och min tanke var att det var ett tillfälle där jag skulle få presentera mig. Där jag kan få använda mina ord och så får folk tycka om mig eller inte, säger Filip och fortsätter:

– Och när jag väljer att ställa upp på någonting så blir det effekt att det blir väldigt negativa kommentarer till min dåvarande partner. Då försvinner ju lite fokus på det som skulle vara roligt, det blir en annan effekt på andra hållet. Och det var inte något som hon hade tackat ja till men det var hon som hamnade i kläm.

Varpå Soraya Lavasani, programledare för Nyhetsmorgon, säger:

– Det drabbade henne. Filip nickade instämmande och fortsatte:

– Exakt, och det är ju supertråkigt och speciellt när man sitter där och egentligen inte har någon kraft. Jag kan inte stoppa någon från att skriva, så man blir lite maktlös.

Soraya frågade då hur han hanterade det, och Filip svarade:

– Jag har ganska lätt att ta distans från det som skrivs eller det som folk kommenterar, antingen så känner de inte mig eller så tycker de inte om mig och då får de tycka det. Men det är olika för alla, vissa påverkas mer och vissa mindre. Det blir svårt att hantera men man får bara vara där för den personen, avslutade Filip.

LÄS OCKSÅ: Dagny Carlssons önskan om bloggen efter plötsliga försämringen

LÄS OCKSÅ: Benjamin Ingrossos vågade pik till Sanna Nielsen i direktsändning

FOTO: Karin Törnblom/TT, Nyhetsmorgon/TV4

FRÅN FÖRSTASIDAN