Jesper Parneviks stora sorg efter vännen Göran Zachrissons död

Jesper Parneviks stora sorg

I veckan kom det tråkiga beskedet att Göran Zachrisson gått bort efter en kort tids sjukdom.
Han var ”Mr Golf” i Sverige och en av världens mest kunniga och respekterade journalister.
Nu delar Jesper Parnevik med sig av den stora sorgen efter vännens död.

Göran Zachrisson var en av Sveriges mest kända journalister. Under onsdagen avled han i Stockholm efter en kort tids cancersjukdom. Göran jobbade på SVT åt Viasat Sport där han kommenterade golf. Han skrev även krönikor till tidningen Svensk golf.

Många av hans tidigare kollegor har berättat om deras relation till Göran och om hans unika sätt att lyfta golfen i Sverige. Henrik Strömblad jobbar som kommentator på Nent och i en intervju med Expressen hyllar han Zachrisson:

– Vi jobbade ihop i 25 år. Han var en stor journalist, han har lyft golfen i Sverige som ingen annan, säger Henrik Strömblad.

FINT Malin Berghagens första ord efter pappa Lasses insjuknande

Jesper Parnevik om vännen Göran Zachrissons död

Även den kända golfspelaren Jesper Parnevik, 56, har delat med sig av sin sorg efter Göran Zachrissons död.

Under onsdagen lade Jesper ut en bild på Göran tillsammans med Jespers pappa Bosse Parnevik på Instagram. Intill bilden skriver han att Göran var som hans extrapappa.

”I met Göran as a friend of my dad's, he became my extra dad on tour and a very close friend of the whole golfing world. RIP Göran Zachrisson.”

I en intervju med Aftonbladet hyllar Jesper Parnevik den folkkäre sportkommentatorn.

– Göran var en pionjär. Hela Sverige älskade att lyssna på honom och hans utsvävningar. Han var otroligt golfkunnig... ja, kunnig över huvud taget. Det var alltid en fröjd att lyssna på honom. Han levde och dog med alla svenska spelare, säger han och fortsätter:

– Detta är så tråkigt. Jag har känt Göran i en herrans massa år. Han var ju med ute på touren så länge jag kan minnas och blev dessutom en väldigt god vän till familjen. Mina föräldrar stod honom väldigt nära. Jag vet inte ens om pappa känner till det här, jag måste ringa honom och berätta, säger Jesper Parnevik.

LÄS OCKSÅ: Elena Belle har träffat någon ny – första orden om relationen

LÄS OCKSÅ: Filip Lamprecht bryter tystnaden – första orden om Peg Parnevik efter uppbrottet

FOTO: Jesper Parnevik/Instagram