LÄS MER:Pernilla WahlgrenAlla ledtrådar i Masked singerRobinson 2024Gift vid första ögonkastetBachelorette 2024Så bor kändisarna
Festis marknadsföring banner

Patrick Ekwall hoppar av Den stora hälsoresan efter Hannahs insjuknande

23 apr, 2021 
Patrick Ekwall, Hannah Ekwall
Patrick Ekwall kämpade i nästan ett års tid för att hustrun Hannah Ekwall skulle bli fri från cancern.
Men den fruktansvärda sjukdomen gav sig inte och tidigare i år tog Hannah sitt sista andetag.
Mitt i allt detta var Patrick en av deltagarna i Den stora hälsoresan, men i det senaste avsnittet hoppar han av. Nu berättar tränaren Tony om stödet till Patrick.
Annons
Så stöttades Patrik Ekwall efter hustruns bortgång i Den stora hälsoresan – Coachen berättarBrand logo
Så stöttades Patrik Ekwall efter hustruns bortgång i Den stora hälsoresan – Coachen berättar

Det var i februari i år som Patrick Ekwalls hustru Hannah Ekwall somnade in. Hon blev 39 år gammal.

När Hannah fick diagnosen om att hon drabbats av bröstcancer såg hon trots det tuffa beskedet ljust på framtiden. Både hon och Patrick var övertygade om att hon skulle besegra den elaka tumören. Till en början såg det lovande ut och Hannah svarade bra på cellgifterna. Men i höstas kom bakslaget – cancern hade spridit sig.

Mitt i den tuffa tiden fick Patrick förfrågan om att ställa upp i Den stora hälsoresan på Kanal 5.

Därför ställde Patrick Ekwall upp i Den stora hälsoresan

I det senaste avsnittet berättar han nu hur det kom sig att han valde att tacka ja.

– Jag var väldigt tveksam till att göra det här och jag ville egentligen inte och tackade nej egentligen. Men min fru Hannah, som då är cancersjuk, tyckte definitivt att jag skulle göra det. Och så kände hon väl att det var bra att jag hade något annat att tänka på än cancer och elände, säger han i programmet.

Annons

Patrick hade alltså egentligen tänkt tacka nej till programmet, men han och Hannah kom till slut fram till att det kan vara bra för familjen.

– Till slut kom vi fram gemensamt till att det här var något bra som vi skulle göra. Det är viktigt att stärka mig själv fysiskt och mentalt för att klara av den här situationen. Jag måste vara här och ta hand om familjen, jag försöker bli så stark som möjligt för att hjälpa Hannah så mycket jag kan, säger han och fortsätter:

– Jag hoppas verkligen att det är som du säger, att jag kommer bli så pass stark att jag fixar det, säger han och tränaren Tony Andersson bekräftar:

– Det kommer du! Det är bara att göra det enkla, gör som jag säger i 16 veckor så kommer det bli grymt.

Tränaren Tony Anderssons stöd till Patrick under tuffa tiden

När Hänt träffade Tony berättade han om stödet som han gav till Patrick under hans träningsresa.

Annons

– Jag har hanterat det genom att ha så mycket kontakt med Patrick som han vill. Han är en väldigt öppen, väldigt stark människa och det är givetvis väldigt tragiskt det som har hänt, säger Tony till Hänt.

I och med att det är Patrick som upplever situationen vill Tony inte uttala sig allt för mycket, men han berättar att de har en god relation.

– Jag vill egentligen inte uttala mig så mycket om det, för det är Patricks resa och det är Patricks tankar och idéer som får styra hur han tycker vi har hanterat det. Men jag själv tycker att jag har haft en god relation med Patrick genom det hela.

Patrick Ekwall
Innan Patrick hoppade av.

Patrick Ekwall hoppar av programmet – för familjens skull

I takt med att Hannahs sjukdom blev värre och värre så valde Patrick till slut att hoppa av Den stora hälsoresan.

Annons

– När vi började här så mådde ju Hannah väldigt bra och cellgiftet hade bitit. Men plötsligt, över en natt i princip, så blev hon klart sämre. Så just nu är det jobbigt och väldigt kritiskt, säger han och fortsätter:

– Det här innebär ju framför allt att jag måste göra allt för att koncentrera mig bara på min familj, min fru och mina barn. Så nu har jag bestämt mig, det var ju väldigt givet, för att jag tar ett break från 16 weeks of hell.

Hannah begravdes i början av mars och under det tuffa sorgearbetet har Patrick fått mycket stöd och han har varit öppen om sin sorg. Han har både skrivit om sorgen på sociala medier och berättat om det i TV4:s Efter fem.

FOTO: Discovery+

Annons