Allt om insamlingsgalan Världens viktigaste kväll – och roligaste 2021

Daniel Norberg och Jenny Strömstedt 2021

Snart är det dags för TV4:s och Unicefs årliga insamlingsgala Världens viktigaste kväll – och roligaste.
Galan kommer i år att ledas av inga mindre än Jenny Strömstedt och Daniel Norberg.
Läs allt du behöver veta om årets insamlingsgala här!

Den 3 maj kommer årets insamlingsgala för barn att äga rum, Världens viktigaste kväll – och roligaste kväll, galan hålls av TV4 och Unicef. Programledare i år är Jenny Strömstedt och Daniel Norberg.

Om Världens viktigaste kväll – och roligaste 2021

Världens viktigaste kväll – och roligaste är en insamlingsgala för att samla in pengar till barn i utsatthet. Under kvällen får tv-tittarna följa med på en del av det arbete som görs för att hjälpa barn och familjer världen över som lever i utsatthet.

LÄS MER: Därför försvinner Tillsammans med Strömstedts

Skillnaden från föregående år är att personerna som brukar åka till barnen i dessa områden kommer i år att göra det digitalt. Bland annat så kommer tv-kocken Tareq Taylor möta en flicka som bor i en liten by inte långt från Jerusalem digitalt. Tidigare resenärer, så som Janne Andersson som varit i Botswana, Loreen som varit i Sierra Leone och Pär Lernström som rest till Bangladesh, kommer också återbesöka dessa platser digitalt.

Unicefs representant för Syrien, Bo-Viktor Nylund, kommer också delta på galan och han kommer att berätta om organisationens viktiga arbete som görs på plats i Syrien nu när det gått tio år sedan kriget bröt ut.

I ett pressmeddelande från TV4 berättar Jenny Strömstedt om galans stora betydelse i år till följd av pandemin.

– Gör er redo för en kväll med både skratt och tårar där varje bidrag betyder så mycket. Galan är extra viktig i år eftersom barnen i utsatta områden drabbats väldigt hårt av pandemin. Nu hoppas jag att vi kan samla in mycket pengar till barn över hela världen som behöver vår hjälp, säger Jenny Strömstedt.

När kommer galan att sändas och var kan man se den?

Galan kommer att direktsändas den 3 maj 2021, från Nacka i Stockholm. Galan kommer visas på TV4 och TV4 play klockan 20:00.

Pressbild på Jenny Strömstedt och Daniel Norberg inför Världens viktigaste kväll – och roligaste 2021
FOTO: Daniel Stigefelt/TV4

Vilka artister kommer uppträda på Världens viktigaste kväll – och roligaste?

Under kvällen kommer flera välkända ansikten att underhålla och uppträda på galan. Artisterna som kommer uppträda är: Miriam Bryant, Loreen, Victor Leksell, Tusse Chiza, The Mamas, Eric Gadd och Titiyo.

Den resterande underhållningen kommer skötas av bland annat Anders Jansson, Petra Mede, Eva Röse, Suzanne Axell, Gustaf Hammarsten, Anders ”Ankan” Johansson och Rachel Mohlin.

Världens viktigaste kväll – och roligaste direktsänds från Nacka i Stockholm den 3 maj klockan 20.00 på TV4 och TV4 Play.

LÄS OCKSÅ: Mikael Sandström om nya projektet Utforska vården med doktor Mikael

LÄS OCKSÅ: Därför saknas Paul Svensson i Sveriges yngsta mästerkock – det gör han idag

FOTO: Daniel Stigefelt/TV4

SENASTE NYTT!