Därför saknas Paul Svensson i Sveriges yngsta mästerkock – det gör han idag

Kocken Paul Svensson

I veckan gick årets säsong av Sveriges yngsta mästerkock av stapeln.
Men en av jurymedlemmarna saknas, nämligen tv-kocken Paul Svensson.
Här kan du läsa om vad han gör idag!

Kocken Paul Svensson har medverkat i en rad olika tv-program genom åren. Där har han lagat mat och visat sin stora passion för hållbar matlagning. Han har dessutom varit en av medlemmarna i jury till Sveriges yngsta mästerkock. Men i den nya säsongen som startade i veckan så kan tittarna se att Paul inte längre är med i programmet. Så vad gör han idag? Vi har svaret!

Hur gammal är Paul och var bor han med sin familj?

Paul föddes den 16 augusti 1974 i Helsingborg, i sommar fyller han alltså 47 år. Paul bor i Stockholm tillsammans med sambon Camilla Esseteg, 47. Paul har tre barn, Mio,18, Love, 15 och Alvin, 11.

LÄS MER: Blir det en säsong 2 av Återskaparna? TV4 svarar

Paul Svensson saknas i Sveriges yngsta mästerkock igen

Paul är alltså inte längre en del av juryn i Sverige yngsta mästerkock. Och faktum är att han har inte varit det sedan 2019 när den sjätte säsongen sändes. Under tre säsonger av programmet bestod juryn av kockarna Tina Nordström, Danyel Couet och Paul, men idag består juryn endast av Tina och Danyel.

Vad gör Paul Svensson idag?

Under de senaste åren har Paul arbetat tillsammans med programledaren Anne Lundberg, 55. De har gjort flera tv-program ihop för SVT, bland annat matprogrammen Landgång, Maträddarna och nu senast Den gröna slaktaren.

Programledaren Anne Lundberg och TV-kocken Paul Svensson fotograferade i samband med inspelningen av tv-programmet <i>Den gröna slaktaren</i>
FOTO: Christian Örnberg/TT

Utöver de olika tv-programmen han arbetat med så driver Paul restaurangen Fotografiska i Stockholm. Samt krogen och lanthandeln Paul Taylor i Sundbyberg tillsammans med kocken Tareq Taylor. År 2017 utseddes Fotografiska till världens bästa museirestaurang och året därpå vann restaurangen Årets hållbarhetsinsats.

Vad heter Paul på Instagram?

På Instagram heter Paul paulsvensson.se, där har han nästan 30 000 följare och lägger ofta ut bilder på vad han gör och på hans matlagning. På ett av hans senaste inlägg publicerade han en bild på sig själv efter att han hade blivit nominerad till Miljömålspriset för Årets inspiratör av Naturvårdsverket. Miljömålspriset för Årets inspiratör delas ut för personligt engagemang som sprider ringar på vattnet och inspirerar till att fler ska göra insatser för miljömålen.

Några som har gratulerat Paul till nomineringen på Instagram-inlägget är skådespelerskan Eva Röse, komikern Özz Nujen och programledaren Jessica Almenäs.

LÄS OCKSÅ: Kristin Kaspersen försvinner från Instagram efter ögonoperationen

LÄS OCKSÅ: Tittarnas starka reaktioner efter TV4:s besked om Benjamin's

FOTO: Robin Lorentz-Allard/TT, Fredrik Persson/TT

Senaste nytt