LÄS MER:Pernilla WahlgrenGift vid första ögonkastetSå bor kändisarnaExklusivt på HäntAllsång på SkansenSommar i P1

Kändisarnas stora sorg efter Birgitta Rasmussons död

06 mar, 2021 
Birgitta hyllas på sociala medier
Det var under fredagen Sverige möttes av det tunga beskedet att Hela Sverige bakar-profilen Birgitta Rasmusson har gått bort.
Nära vännen Marco Stella berättade om det tragiska beskedet och nu hyllas Birgitta på sociala medier av flera kända personer.
Annons
Svenska kändisarna du glömt var ett parBrand logo
Svenska kändisarna du glömt var ett par

Under fredagen nåddes vi av det tunga beskedet att Birgitta Rasmusson gått bort vid 81 års ålder efter en tids sjukdom.

Birgitta Rasmusson var bland annat känd från Hela Sverige bakar och gick bort under fredagen efter tid på sjukhus, vilket Bohusläningen var först att rapportera om. Birgitta Rasmussons nära vän och operasångaren Marco Stella, bekräftade dödsfallet för tidningen.

– Det är jättetråkigt att ha förlorat en vän, säger Marco Stella till Bohusläningen.

– Hon gick verkligen i bräschen. Kakor var länge något som många inte ansåg var fint nog, men hon kände en stolthet över att få vara en del av och forma den svenska fikakulturen, säger han.

Birgitta Rasmusson kallades för Sveriges kakdrottning – var en folkkär profil

Många känner kanske igen henne som jury i Hela Sverige bakar tillsammans med Johan Sörberg. Hon har sedan starten av programmet 2012 varit jury, förutom föregående år 2020 på grund av rådande coronapandemi.

Annons

Och det var just kakor som var Birgittas specialité, hon kallades ofta för Sveriges kakdrottning. Om du har tittat på Hela Sverige bakar så förstod du nog ganska snabbt att småkakor var Birgittas personliga favorit.

Förutom att ha synts till i tv-rutan varje höst har Rasmusson även skrivit flertal böcker om matlagning och bakning. Exempelvis Rutiga bakboken, Rutiga kokboken och Sju sorters kakor.

– Trots åldersskillnaden så hade vi flera gemensamma nämnare. Italien var en av dem och Viva la tårta var en galen idé som blev jätterolig, säger Marco Stella även till Bohusläningen.

Tilde de Paulas Ebys stora sorg – hyllar Birgitta Rasmusson på sociala medier

Birgitta Rasmusson hyllas nu överallt på sociala medier av kända profiler. Tilde de Paula Eby som tidigare lett programmet hyllar nu Birgitta på sin Instagram och använder Birgittas kända uttryck ”rasande elegant”.

”Tack Birgitta! 10 år av fina minnen, kakor, bullar, fräckisar och gapskratt.Och i slutändan så var det alltid du som var allra mest rasande elegant.”

Annons

I Hela Sverige bakar var Birgitta Rasmusson jurymedlem tillsammans med konditorn Johan Sörberg som även han hyllar Birgitta. Han beskriver sorgen att de inte fick ses en sista gång under inspelningen 2020 på grund av coronapandemin då Birgitta ej medverkade.

”Jag saknade dig förra inspelning som du inte fick vara med på eftersom du tillhörde riskgrupperna, trots att Bettan har axlat sin roll brutalt bra men det finns bara en Biggan!”

Även programledaren och mat-influencern Tina Nordström hyllar Birgitta Rasmusson och beskriver sin saknad och sorg. Tina tog över som programledare för Hela Sverige bakar efter Tilde de Paula Eby och leder det nu tillsammans med Johan Östling.

”Du är för evigt borta men jag kommer aldrig att glömma dig !Vi fann varandra under våra bilturer. Med dig kunde man prata om allt från små kakor, livet och såklart olika märken på nätstrumpor. Du hade världens snyggaste ben, det sa jag till dig många gånger..Gud , vad jag kommer att sakna dig. tack för den tiden du och jag fick”.

FOTO: Instagram / Eero Hannukainen/TT

Annons