Daniel Norberg om vad han egentligen tycker om TV4:s Mumbo jumbo

Daniel Norberg är just nu aktuell i tredje säsongen av TV4:s Mumbo jumbo.
I en intervju med Hänt berättar han nu om varför han kan känna att uppdraget är jobbigt.
– Jag är egentligen ganska konflikträdd, säger Daniel.
Slå på ljud

Daniel Norberg, 30, har sedan många år tillbaka varit ett välkänt ansikte på Youtube där han bland annat gjort succé med sina tolkningar av bidragen i Melodifestivalen. Men karriären har övergått från Youtube till tv. Just nu är Daniel aktuell i den tredje säsongen av TV4:s humorserie Mumbo Jumbo, ett uppdrag som han kände sig ärad att få.

– Jag tänkte att det är väldigt häftigt att göra primetime tv och superkul att få frågan. Tv är något annat än Youtube för på tv har man mer resurser. Man kan skriva i ett manus att man har en stupstock och sen så är det någon som bygger en stupstock åt en. Så är det inte riktigt när man jobbar med Youtube. Det är superhäftigt att få göra något lite mer påkostat än det jag tidigare gjort, säger Daniel Norberg till Hänt.

Stora succén från Youtube till TV4

Han kunde inte ens ana att humorintresset skulle komma att bli något han skulle kunna försörja sig på.

– Jag trodde faktiskt inte att det skulle gå men jag har alltid jobbat för det. Det är otroligt, jag får nypa mig ofta i armen.

I programmet får TV4-tittarna se Daniel imitera några av Sveriges kändaste profiler. Men vad får han egentligen för reaktioner av kändisarna själva?

– Många får man skratt och tummar upp ifrån men jag ser inte allas reaktioner. Men jag hoppas att folk förstår att det är på skoj. Jag är egentligen ganska konflikträdd så jag tycker inte om när folk tycker illa om mig, så jag vill egentligen bara att alla ska tycka om mig och vara glada. På så sätt kanske jag har valt fel forum med att klä ut mig till andra men det görs ju med kärlek, säger han och fortsätter:

– Jag tycker inte att det är så grovt ändå. Hade jag själv gjort det på Youtube hade jag kanske inte alltid gjort det vi gör i programmet men det är också ett annat forum. Men jag börjar vänja mig mer och mer att det är på skoj, det går kanske inte alltid att vara helt plain och imitera exakt så som folk är. Man måste ju överdriva för att få fram det roliga, men jag hoppas allt folk förstår att det är med kärlek.

Daniel Norbergs erkännande om svårigheten med Mumbo jumbo

Daniel kan dock känna att uppdraget i Mumbo jumbo ibland är ovant då han vanligtvis inte går lika hårt ut på sin egen kanal.

– Jag är inte riktigt imitatör i grunden så att imitera alla är inte jättevanligt för mig men att göra humor på tv är superkul. Den största skillnaden där mot Mumbo jumbo är att jag försöker inte imitera andra utan om jag klär ut mig till exempelvis Benjamin Ingrosso så heter kanske den karaktären Benjamin Prosciutto och han sjunger om korv. Det kan liksom inte Benjamin Ingrosso bli sur på för det är inte han utan Benjamin Prosciutto, säger Daniel.

– Men i Mumbo Jumbo då säger man här har vi Benjamin Ingrosso och så överdriver man honom jättemycket. Det gör ju att det blir lite känsligare helt enkelt för man säger att man är den personen och hävdar att den personen är på ett visst sätt.

Kan du tycka att det är jobbigt?

– Ja det kan jag tycka faktiskt.

Mumbo jumbo sänds fredagar 21.30 på TV4 och TV4 play.

FOTO: TT/Instagram

LÄS OCKSÅ: Jon Henrik Fjällgren har blivit pappa – stora glädjen över dottern

SENASTE NYTT!