Pär Lernström i tårar efter starka bilderna i Nyhetsmorgon

Pär Lernström

Tillsammans med UNICEF har Pär Lernström varit på besök i Bangladesh där han mött barn som lever på gatan.
Inför kvällens insamlingsgala gästade TV4-programledaren Nyhetsmorgon – och bröt ihop när han berättade om den känslosamma resan.

Ikväll visas UNICEF:s årliga insamlingsgala Världens viktigaste kväll – och roligaste på TV4. Under kvällen kommer tittarna få ta del av både uppträdanden, humor och gripande berättelser. Precis som förra året är det Nyhetsmorgon-profilen Jenny Strömstedt, 47 och komikern Daniel Norberg, 30, som kommer att hålla i galan.

Flera artister kommer att inta scenen, däribland Jill JohnsonCarolaMåns Zelmerlöw och Robin Stjernberg. Till en början skulle även Petra Marklund medverka men på grund av sjukdom har hon tvingats ställa in.

”Känner mig så ledsen för detta. Men galan ligger hos säkra flitiga personer och kommer dundra ut i era tv-rutor kl 20.00 ikväll som utlovat!”, skrev Petra i ett inlägg på Instagram under måndagen.

Petra Marklund kommer istället att ersättas av Miriam Bryant.

Pär Lernström i tårar i Nyhetsmorgon

En annan person som har en stor roll i kvällens direktsända TV4-gala är programledaren Pär Lernström, 39. Pär har varit på besök i Dhaka i Bangladesh, där han mött barn som lever på gatan. Det starka reportaget kommer att visas under kvällen.

I måndagens avsnitt av Nyhetsmorgon var Pär på plats för att prata om sina upplevelser. När han berättar om mötet med barnen bryter han ihop i tårar.

– Det här är barn, men de är inte barn. De har ingenting av det här som vi är vana vid att se hos de barnen som vi lever med här i Sverige. Det finns ingen glädje, det finns inget hopp. När man frågar vad de drömmer om, vad de hoppas ska ske, så har de inga svar, säger Pär.

Det är tydligt att resan till Bangladesh har varit livsomvälvande för Pär Lernström. I Nyhetsmorgon berättar programledaren att han känner sig hoppfull inför kvällens insamlingsgala och UNICEF:s arbete.

– För min del så är det en helt förändrad bild av vad man kan göra, för man kan faktiskt göra lite som ger ganska mycket, säger han.

Världens viktigaste kväll – och roligaste sänds klockan 20:00 den 4 maj på TV4 och TV4 Play.

FOTO: TV4

Senaste nytt