Ola Wenström lämnar Viaplay efter succén med Amadeus mer än en son

Ola Wenström

Sportjournalisten Ola Wenström är just nu högaktuell med dokumentären om Amadeus Sögaard.
Men nu väljer han att sluta på Viaplay – efter den stora succén med Amadeus mer än en son.

Ola Wenström, 54, är en av Sveriges mest välkända sportjournalister. Han började sin journalistiska bana på Radio Stockholm innan han kom till Radiosporten som han lämnade 1995 för TV4.

Men de senaste 13 åren har han synts i rutan på Viasat, som numer heter Viaplay. Just nu syns han som programledare för sändningarna från herrarnas handbolls-VM.

Men under förra veckan släpptes ett projekt på Viaplay som Ola jobbat med under drygt ett halvår – nämligen dokumentären om Carola Häggkvist, 54, och Runar Sögaards, 53, son Amadeus.

LÄS MER: Paul Tillys okända jobb i Spanien med kärleken

I dokumentären Amadeus mer än en son avslöjade kändissonen den stora hemligheten – att han nu släpper egen musik, utöver fotbollskarriären.

FÅ SVERIGES HETASTE NÖJESNYHETER FÖRST: Ladda ned nya Hänt-appen här!

Amadeus mer än en son blev succé

Under åren som gått har Amadeus Sögaard, 22, valt att hålla en ganska låg profil gällande sitt privatliv. Det har dock varit oundvikligt ibland då hans fotbollskarriär har gått som på räls. Idag spelar han nämligen i Brommapojkarna IF – ett av Stockholms bästa ungdomslag.

I dokumentären bröt Amadeus tystnaden om hans kaotiska uppväxt, som präglades av rubriker på löpsedlarna om honom hans föräldrar. Redan som 13-åring blev han nämligen tvungen att medla mellan Carola och Runar.

– Att behöva vara den som nånstans tröstar båda föräldrarna. Att nånstans behöva växa upp tidigt. Och typ inse och prata med andra utomstående, vänner till dem om saker som man kanske inte ska prata om när man är 13 och sådär. Det är väl det jobbigaste – att man har behövt vara den där länken emellan, säger han i dokumentären.

Amadeus Sögaard, Ola Wenström

Amadeus öppnade upp sig för Ola.

Foto: Viaplay

Ola Wenström slutar på Viaplay

Ola Wenström gjorde dokumentären tillsammans med sin fru Lotta, 56, och nu berättar Ola att man kan räkna med fler liknande projekt från paret.

– Den senaste produktionen med Amadeus Sögaard är ett sådant projekt som jag och Lotta vill jobba vidare med. Det finns flera nya uppslag och andra idéer för vardagen efter Champions League-finalen, men allt är egentligen öppet, säger han till Expressen.

Efter att dokumentären har haft premiär skriver Ola Wenström på sin Instagram:

”Planen från i somras höll hela vägen...TV3 ikväll”.

Pappa Runar Sögaard har valt att kommentera:

”Ni är så grymma Ola o Lotta..! Tack!”

Amadeus mer än en son blev en succé och därför kommer nog nyheten om att Ola Wenström slutar på kanalen som en chock för många.

– Jag går i mål med Champions League efter 13 år i det här mediehuset, säger Ola Wenström.

FOTO: Karin Törnblom/TT

LÄS OCKSÅ: Amadeus Sögaard om flickvännen Matildas verkliga relation till Carola

LÄS OCKSÅ: Runar Sögaards relation till sonen Amadeus – efter stora oron

SENASTE NYTT!