TV4-tittarna rasar mot inslaget om corona-lättnader i Nyhetsmorgon

Soraya och Martin

I måndags gästade professorn Anders Sönnerborg Nyhetsmorgon för att tala om de nya corona-lättnaderna.
Bland annat att snoriga barn från och med nu är välkomna till förskolan.
Inslaget möts nu av starka reaktioner ifrån TV4-tittarna.

TV4:s Nyhetsmorgon är ett av Sveriges mest populära tv-program. Varje dag tar programmet upp aktuella och intressanta ämnen samt får besök av aktuella gäster.

Nyhetsmorgon har flera olika programledare, som arbetar olika dagar. En programledarduo som många tittare tagit till sina hjärtan är Soraya Lavasani och Martin Järborg, som syns i programmet från måndagar till onsdagar varje vecka

Utöver dem syns även Jenny Strömstedt, Steffo Törnqvist, Maria Forsblom samt Anders Pihlblad och Jenny Alversjö i morgonprogrammet.

Men alla inslagen i det omåttligt populära morgonprogrammet tas inte alltid emot med öppna armar av tv-publiken. Så var det i måndagens program. Då gästades Nyhetsmorgon av Anders Sönnerborg, professor klinisk virologi och infektionssjukdomar, för att tala om de nya corona-lättnaderna som trädde i kraft första november.

Därför ersätts Martin Järborg plötsligt i Nyhetsmorgon

Kritik mot inslaget om corona i Nyhetsmorgon

De nya lättnaderna innebär bland annat att man kan gå tillbaka till jobbet, skolan eller förskolan – trots vissa luftvägssymtom.

– Barn är oftast snoriga och springer de runt och beter sig normalt, och inte har någon allmän-påverkan, då är det klart att de kan gå till förskolan. Sedan gäller det att personalen har samma åsikt i frågan. Det handlar, återigen, om en bedömning från föräldrarnas sida. Hur sjukt är barnet, säger Anders i programmet.

Det här inslaget har upprört många tittare.

Fel! Corona eller inte corona. Är man sjuk ska man vara hemma. Vi har haft en kultur i Sverige som går ut på att såvida man inte har feber så arbetar man. Hade hoppats på att med coronan skulle den kulturen försvinna. Men nu verkar det som att det är tillbaka”, skriver en arg tittare i en kommentar på Nyhetsmorgons Facebook-sida.

En annan tittare tycker att många föräldrar till barn i förskolan är egoistiska.

Tycker många föräldrar till barn i förskolan är fruktansvärt ego! Varför ska jag som jobbar inom förskolan ta hand om barn som är förkylda? Grejen är att när snoret är genomskinligt så smittar det som mest. Och många föräldrar vabbar inte för dom kan jobba hemifrån. Men jag när jag blir sjuk får karensdag! Och jag blir sjuk pga att det kommer förkylda barn till förskolan, ditt barn kanske bara blir lite snorig men ett annat barn blir jätte sjuk!”, skriver personen.

LÄS OCKSÅ: Renée Nybergs känslosamma gest efter pappans död: "Kommer ta med mig i graven"

LÄS OCKSÅ: Martin Stenmarcks halloween-video med dottern får reaktioner

FOTO: TV4

SENASTE NYTT!