Därför stoppas Anders Pihlblads och Henrik Alsterdals flyttplaner

Henrik Alsterdal, Anders Pihlblad

Anders Pihlblad och Henrik Alsterdal bor och jobbar i Stockholm. Men hade de haft möjlighet hade de bott på Gotland, nu berättar de varför de stoppats från den planen.

Anders Pihlblad, 53, och Henrik Alsterdal, 41, blev ett par efter att ha pratat med varandra på en maskeradfest för TV4:s anställda. Sedan dess har mycket hänt, de har hunnit gifta sig, skaffa barn och uppleva saker ihop.

År 2012 gifte sig de äkta makarna och vigseln gick faktiskt av stapeln i smyg. De var ju förlovade och Anders hade länge pratat om ett stort bröllop med mycket folk, men så blev det inte!

– Jag kände såhär, vi ska ha ett jättestort bröllop med jättemycket folk. Så pratade vi om det i flera år och förlovade var vi ju liksom, men till sist blev det du och jag och våra bästa kompisar på Mallorca, har Anders tidigare sagt till Hänt.

Sedan fick de barnen Nike och Erling och idag lever papporna ett härligt familjeliv tillsammans med barnen.

KÄNGAN Olivers ord till Pernilla inför alla

Drömmen om ett boende på Gotland

Anders är född på Gotland och än idag har han en hel del släktingar kvar på ön. Han har nyligen berättat för Hänt att han gärna tar med Henrik dit och visar sin make nya platser.

– Vi försöker att alltid ha något att se fram emot, före pandemin var det att resa. Nu blir det middagar eller att hälsa på i min gamla hemstad Norrköping. Sedan är det kul att överraska varandra, säger han och fortsätter:

– Jag tog med Henrik på hemlig utflykt för ett tag sedan. Han förväntade sig en drink i en skybar och hade klätt upp sig. Det blev bowling. Det var i varje fall inte padel så han var ganska nöjd. Och han fick en drink efteråt, säger han till Hänt.

FÅ SVERIGES HETASTE NÖJESNYHETER FÖRST: Ladda ned nya Hänt-appen här!

Därför stoppades flyttplanerna till Gotland

På sociala medier kunde följarna ta del av deras romantiska tripp till Gotland och där blev de även intervjuade av tidningen Gotland just nu. I intervjun berättade paret att de gärna hade kunnat tänka sig ett liv på Anders hem-ö.

– Förra sommaren gick vi och drömde om ett hus på Skeppargatan i Visby. För en tid sen så intervjuade jag Pigge Werkelin och då började jag istället fundera på ett boende lite utanför Visby, säger Anders.

Däremot rör det sig mer om ett sommarhus. Paret jobbar ju i Stockholm och kan dessvärre inte pendla mellan TV4-huset och Gotland var och varannan dag.

– Det hade varit fantastiskt med ett ställe som vi kan vara på under längre perioder. Vi jobbar i tv-studios som ligger i Stockholm, då är det svårt att bo permanent på Gotland. Men att ha ett ställe här, det vill vi verkligen, säger Henrik.

LÄS OCKSÅ: Anders Pihlblad om planerna på att skaffa fler barn med Henrik Alsterdal

LÄS OCKSÅ: Anders Pihlblad: Så är det att jobba med maken Henrik Alsterdal

FOTO: TV4, TT