Anders Pihlblad: Så är det att jobba med maken Henrik Alsterdal

Exklusivt

Anders Pihlblad och maken Henrik Alsterdal har jobbat på samma företag i flera års tid och är minst sagt två välkända TV4-profiler.
I en intervju med Hänt berättar Anders nu hur det är att jobba med sin kollega och kärlek Henrik.
– Jag tror att det är en stor fördel, säger han.

TV4-profilerna och makarna Henrik Alsterdal och Anders Pihlblad går varma i tv-rutan. Anders som programledare för det omtyckta Nyhetsmorgon och Henrik ser vi titt som tätt i Efter fem tillsammans med bland andra Tilde de Paula Eby och Anna Brolin.

I en intervju med Hänt berättar Anders nu om hur det är att vara tillsammans med sin stora kärlek samtidigt som man är kollegor. För tro det eller ej, enligt Anders syns de inte så ofta på jobbet som många kan tro.

FÅ SVERIGES HETASTE NÖJESNYHETER FÖRST: Ladda ned nya Hänt-appen här!

Allt du vill veta om Jens Lapidus – ny rättsexpert på TV4

Anders Pihlblad om att jobba med maken Henrik Alsterdal

Anders berättar trots att de jobbar på samma arbetsplats så syns de väldigt sällan, de har samtidigt stor förståelse för branschen de jobbar i – att man kan behöva rycka in ibland.

Hur är det att vara tillsammans med sin kollega? Kan det vara jobbigt?

– Vi syns sällan på jobbet även om vi faktiskt jobbar ihop ibland då han är programledare för Nyheterna och jag för Nyhetsmorgon. Jag tror att det är en stor fördel att vi båda är journalister, säger Anders och fortsätter:

– Ofta är det snabba ryck i det här yrket. Vi har full förståelse om den andre måste rycka in mitt i natten vid en stor nyhetshändelse eller hoppa in för någon annan med kort varsel.

Annons

Nyhetsmorgon kan du se på C More. Skaffa konto här

Börja titta

Anders Pihlblad om drömmarna och målen med Henrik

Anders har tidigare beskrivit vad det bästa med Henrik är, och det är just att de kompletterar varandra väldigt väl.

– Att vi kompletterar varandra så bra. Bara en sådan sak som att han bonar golv och jag tvättar… Vi började prata med varandra för 15 år sedan och det samtalet bara fortsätter. Vi har fortfarande så mycket att prata om – det om något är väl ett kvitto på att vi trivs bra ihop, säger Anders.

Vad har du och Henrik för planer efter pandemin?

– Visst längtar vi alla efter att allt ska bli som förut igen även om jag tror att kindpussandet är över för tid och evighet. Jag längtar efter att kunna bjuda hem vänner på middag och kunna resa igen, säger Anders.

Anders har varit på TV4 i över 20 år och har inga planer på att sluta. Han trivs som fisken i vattnet, och utöver programlederi så skriver han just nu på sin tredje bok.

– Jag jobbar vidare på Nyhetsmorgon som både programledare och politisk kommentator. Det är fullt upp och väldigt roligt. Jag kämpar även på med min tredje bok. Den blir bra men det är svårt att hitta tid och ork att skriva. Nu när det här hamnar i tryck får jag skärpa mig, säger Anders.

LÄS OCKSÅ: Lisa Nilssons oro över ekonomin efter svåra coronakrisen

LÄS OCKSÅ: Linnea Widmark om Pernilla Wahlgrens nya pojkvän Christian Bauer

FOTO: Eero Hannukainen/TT / Karin Törnblom/TT

Senaste nytt