Anders Pihlblad om planerna på att skaffa fler barn med Henrik Alsterdal

Anders Pihlblad och Henrik Alsterdal

Anders Pihlblad och Henrik Alsterdal är minst sagt uppskattade av TV4:s tittare. Både som programledare för Nyhetsmorgon och TV4Nyheterna och som par.
De har i dag två barn tillsammans, och nu berättar Anders Pihlblad för Hänt om deras tankar kring att utöka familjen.
Slå på ljud

Det var för nästan femton år sedan som Anders Pihlblad och Henrik Alsterdal fattade tyckte för varandra och blev ett par. De är båda populära namn på TV4, där Anders Pihlblad bland annat rattar Nyhetsmorgon och Henriks Alsterdal nyhetssändningarna. De gifte sig 2012 och har tillsammans barnen Nike och Erling.

FÅ SVERIGES HETASTE NÖJESNYHETER FÖRST: Ladda ned nya Hänt-appen här!

I år har de tillbringat extra mycket tid ihop, tack vare coronarestriktionerna. Det här är något som många andra par vittnat om varit en prövning för relationen, men så har fallet inte varit för Anders Pihlblad och Henrik Alsterdal.

– Vi har haft en bra sommar och har en bra höst. Coronaläget är ju som det är, men det är lika för alla. Vi umgås väldigt tajt i vår lilla familj och vi har inte tröttnat på det, säger Anders Pihlblad till Hänt och tillägger:

– Vi har bara tyckt att det är väldigt trevligt.

”Vi har väldigt kul ihop hela tiden”

Ni har inte känt att ni gått varandra på nerverna eller så?

– Tvärtom! Vi har snarare konstaterat att det är härligt att vi inte tröttnar på varandra och att vi har väldigt kul ihop hela tiden.

Makarna är flitiga på sociala medier och delar ofta med sig av bilder på varandra. Men deras två barn har de valt att hålla borta från offentligheten. Anders Pihlblad berättar varför:

– När barnen är tillräckligt stora för att själva veta vad det innebär att vara på bild i sociala medier så får de bestämma själva. Men nu tycker vi att de får äga sina ansikten, säger han och tillägger:

– Det tycker jag är ett jättebra beslut. Man behöver aldrig ens fundera över det.

Han vill dock framföra att de inte menar att de inte vifta med någon pekpinne mot föräldrar som fattat ett annat beslut.

– Alla måste göra vad de känner sig bekväma med, och vi känner oss väldigt bekväma med detta.

Planer på ett tredje barn?

Anders Pihlblad säger också att barnen inte har ifrågasatt det beslutet – de vet vad som gäller och är nöjda med det.

– De får växa upp och utveckla sina egna personligheter, men jag kan tala om att de inte är det minsta imponerade av det vi gör. Min dotter sa en gång ”av alla spännande jobb du hade kunnat välja… du hade kunnat bli forskare, eller doktor… men så blir du programledare i tv”, berättar han.

Men hur ser det ut med barnplanerna då? Har Anders Pihlblad och Henrik Alsterdal någon önskar om att utöka kvartetten till en kvintett? Nej, så verkar det inte vara.

– Vi har en alldeles perfekt liten familj, och vi tänker inte ändra någonting, säger Anders Pihlblad.

Läs också: Anders Pihlblads kärleksfulla ord till Henrik Alsterdal

Läs också: Anders Pihlblad om verkliga relationen till Malou von Sivers

Bild: Eero Hannukainen/TT

SENASTE NYTT!