LÄS MER:Pernilla WahlgrenSå bor kändisarnaExklusivt på HäntAllsång på SkansenSommar i P1

Därför känner du igen Nora Rios som spelar Marta i Heder säsong 2

23 apr, 2021 
Nora Rios i Heder
Nora Rios spelar våldtäktsoffret Marta i säsong 2 av Heder på Viaplay. Tittarna kan känna igen Nora sedan innan.
Här kan du läsa varifrån!
Annons
Christopher Wollter om relationen med Julia DufveniusBrand logo
Christopher Wollter om relationen med Julia Dufvenius

Det var hösten 2019 som den svenska serien Heder hade premiär på Viaplay, och det blev snabbt dundersuccé. I huvudrollerna finns skådespelerskorna Julia Dufvenius, Anja Lundqvist, Alexandra Rapaport och Eva Röse, som alla fyra spelar starka kvinnor som driver en advokatbyrå ihop.

Nora Rios som Marta i Heder

Äntligen finns säsong 2 av serien tillgänglig att streama på Viaplay. Och en tjej som dyker upp tidigt i säsongen, redan i avsnitt 1, är Marta som spelas av Nora Rios.

Nora spelar Marta och Alexandra Rapaport spelar Nora i Heder
Nora Rios och Alexandra Rapaport.

Nora Rios spelar Sulle i Kalifat

Om tittarna känner igen Nora sedan tidigare är det inte alls konstigt, då hon har medverkat ibland annat succéserien Kalifat som visats på SVT.

Annons

Serien var en enorm succé och fick otroligt fin kritik. Nora spelade rollen som Sulle, som var en av seriens huvudroller. Detta blev även Noras stora genombrott.

Själva serien handlar om fem kvinnor, vars öden senare knyts samman. Pervin försöker fly med sin dotter från IS i ar-Raqqah. Säpo-agenten Fatima försöker hjälpa Fatima i utbyte mot att få tips om ett kommande terrordåd i Stockholm. Tonårssystrarna Suleika och Lisha, samt kompisen Kerima, blir övertygade av elevassistenten Ibrahim om att resa ner till ar-Raqqah.

Serien är otroligt spännande och ända in i sista avsnittet kan man undra hur säcken ska knytas ihop.

Kalifat på SVT.
Kalifat.

Men nu medverkar alltså Nora som Marta i Viaplay-serien Heder. Hur det kommer gå för Marta i serien får framtiden utvisa, men något som kan utlovas redan nu är en spännande nagelbitare!

Heder finns tillgängligt att streama på Viaplay.

FOTO: Viaplay, Johan Paulin/SVT

Annons