Artikeln innehåller reklamlänkar

Julia Dufvenius tuffa skada under inspelningen av Heder

Julia Dufvenius tuffa skada under inspelningen av Heder

Under inspelningarna av det senaste avsnittet av Viaplays dramaserie Heder skadade sig skådisen Julia Dufvenius, vilket ledde till att scenen var tvungen att helt läggas om.
– Vi fick tänka om, för jag kunde ju inte springa, säger Julia Dufvenius i podcasten Heder.
Claudia Galli Conchas beslut om barnen efter livsförändringen
Slå på ljud

Viaplays nya kriminaldrama Heder är skapad och samproducerad av Sofia Helin, 47, Alexandra Rapaport, 47, Anja Lundqvist, 48, och Julia Dufvenius, 43, och i huvudrollerna syns de tre sistnämnda tillsammans med Eva Röse, 45.

ANNONS: Den rosa granaten – ett överfallslarm att ha i väskan, för stunder då du känner dig otrygg! (länk till Aller media shop)

Serien handlar om advokatfirman Heder som företräder främst kvinnor utsatta för vålds-och sexualbrott. Under ytan har dock kvinnorna som arbetar på Heder mörka hemligheter som hotar både dem själva och deras firma.

I samband med att varje avsnitt av serien blir tillgänglig på Viaplay varje vecka, släpps även tv-seriens podcast med samma namn.

Programledaren är Sanna Lennartsson och varje vecka träffar hon personerna bakom serien och går igenom vad som hänt under veckans avsnitt. I det senaste avsnittet av podcasten medverkar Julia Dufvenius, då det har blivit dags att gå in på djupet på det femte avsnittet av den första säsongen.

I avsnitt fem har Jamal, som spelas av Peter Eggers, 39, bestämt träff med en person som kallar sig för Pierre efter att ha fått kontakt via Snapchat. En scen leder sedan till att Jamal får en kanyl i halsen.

Julia Dufvenius insikt

När Julia Dufvenius berättar om inspelningen av det femte avsnittet berättar hon att väderförhållandena var problematiska.

– Här kan jag berätta när vi skulle filma det här. Vi var så kaxiga allihopa. Det var ganska kallt, det var lite snålblåst, vi hade stuntmän på plats för det skulle ändå vara ett koordinerat slagsmål eller flera, och jakt, säger Julia Dufvenius i podcasten Heder.

Precis när de ska börja repetera går det snett snabbt.

– Så vi ska repetera, jag ska springa efter hoodien, som alla andra och sträcker mig i ljumsken, det första jag gör – under första repetitionen. Vi har liksom åtta timmars nattfilmning med jakt framför oss, säger Julia.

Hon berättar att de var tvungna att tänka om scenen helt. Istället för att försöka springa, så fick Julias karaktär Elin rulla ner för en slänt till exempel.

– Vi fick tänka om, för jag kunde ju inte springa, säger Julia Dufvenius och lägger senare till:

– Men jag blev väldigt ödmjuk inför mitt 43-åriga jag och kände att ja, man blir äldre och behöver värma upp.

FOTO: TT

FRÅN FÖRSTASIDAN