My Martens flyttar – berättar om mobbningen mot sonen Ludvig

My Martens
Exklusivt

My Martens, känd från Ensam mamma söker, har beslutat sig för att flytta med sin son.
Nu berättar hon varför.
– Huvudanledningen till att jag säljer mitt nybyggda drömhus är på grund av att omständigheterna för Ludvig i skolan har varit mardrömslika, säger My till Hänt.

My Martens, 33, blev känd genom sin medverkan i Ensam mamma söker 2013, där man även fick se hennes son Ludvig, 10. Tyvärr fann hon inte den stora kärleken i programmet, men är sedan flera år tillbaka tillsammans med Jonas Wesslander, 45, känd från eurodance-gruppen Basic Element.

My flyttade för ett tag sedan till Steninge Slottsby och tiden i huset har varit underbar, enligt tv-profilen själv. Men det som inte har fungerat är sonens skolgång, då han blir utsatt för mobbning och trakasserier. Nu kommer My med nyheten att de kommer att flytta till Täby istället, där sonen ska börja ny skola.

IHOP IGEN? Bilden avslöjar Alice och Jireels återförening

My Martens flyttar från Steninge Slottsby till Täby

My Martens har tidigare varit öppen med att sonen Ludvig haft en väldigt tuff skolgång. I en tidigare intervju med Hänt har My berättat om sorgen över mobbningen.

– Därför tog jag upp det här ämnet, både för att belysa att mobbning inte är okej, det spelar ingen roll var man kommer ifrån men vi behöver göra någonting. För det är ett tuffare klimat ute i förorterna, där vi numera bor.

Nu har My beslutat sig för att flytta från Steninge Slottsby.

– Huvudanledningen till att jag säljer mitt nybyggda drömhus är på grund av att omständigheterna för Ludvig i skolan har varit mardrömslika. Han har blivit utsatt för grov mobbning. Fysiska slag, och sparkar. Förnedrad, kränkt och utfryst, säger My Martens och fortsätter:

– Efter många turer fram och tillbaka så bestämde vi oss. Självklart släpper jag mitt drömhus och gör allt som krävs för att Ludvig ska få känna sig trygg och säker i sin skola. Han förtjänar en ärlig chans i sin utbildning och utveckling i livet. Det fick han inte på skolan intill Steninge Slottsby. Vi har bott deltid hemma hos Jonas som har rötter och bostad i Täby. Så områdena känner vi till och vänner har vi alla i Täby.

My Martens om beslutet att flytta

Eftersom My älskar Steninge Slottsby är det med blandade känslor hon kommer lämna det villa-idylliska området.

– Jag har såklart lite delade känslor kring detta. Jag älskade att bo i Slottsbyn. Men som sagt, ingen tvekan när det kommer till Ludvigs mående. Jag har köpt en jättefin etagelägenhet. Där vi har både en liten uteplats och balkong i ett lugnt villaområde, berättar My för Hänt.

Del av lägenheten

FOTO: MOHV Täby

Hon konstaterar även att hon är glad att Ludvig kommer ha så nära till nya skolan från bostaden.

– Därifrån kan Ludvig gå till skola, fotbollen och kompisar. Vi har några stökiga veckor framför oss. Jag kör Ludvig till skolan varje morgon. Sedan behöver vi bo på lägenhetshotell innan vi kan flytta in. Men snart så, avslutar My Martens.

LÄS OCKSÅ: Sanna Nielsens pik till Pernilla Wahlgren i Allsång på Skansen

LÄS OCKSÅ: Bonde söker fru-Susanna Karlssons hyllning till Hannes Haraldsson efter förlossningen

FOTO: Eero Hannukainen/TT

SENASTE NYTT!