My Martens ryter ifrån rejält efter följarnas kroppshån

My Martens

My Martens ryter nu ifrån – i flera dagar har hon fått höra elaka kommentar kring hennes kropp.
På Instagram skriver hon att det är dags att sätta ner foten och att det aldrig är acceptabelt att kommentera en annan människas utseende.
”Min son ska INTE växa upp och tro att detta är okej”, skriver hon.

Ensam mamma söker-profilen My Martens, 31, är flitig på sociala medier och bloggar ofta om sitt liv. Hennes följare har många gånger uppskattat att hon är transparent i sina blogginlägg, även om det som inte är så lätt.

Men det offentliga livet verkar ha sina baksidor. Nu berättar My att hon ofta får flera kommenterar kring sitt utseende. Det är i ett inlägg på Instagram som hon skriver:

”Detta är jag. Med en bikini. På min kropp! Jag är 32 år gammal. Jag har en son på nästan 10 år. Jag har vandrat ”livets hårda skola”. Ärrats, läkt. Utvecklats, levt. Skrattat, gråtit, vandrat genom både sorg och lycka…. Jag och min kurvig kropp som jag är STOLT över! Senaste dagarna har jag fått ta emot ENORM mycket näthat! Fått höra att jag är fet, ful, tjock, misslyckad! Att jag har en Bull-f*tta och att jag inte är trovärdig i min yrkesroll på grund av av hur jag SER ut!”

Svar på tal efter näthatet

My berättar vidare att hon tycker att kommentarerna kring hennes kropp och utseende är helt oacceptabla.

”Jag sätter ner foten här! Detta inlägget handlar inte om att få sympati! Det handlar om att dra en gräns på vad som är okej, och inte okej! Min son ska INTE växa upp och tro att detta är okej! Bara för att jag är offentlig genom sociala medier, så ger det inte någon rätten att säga dessa saker till mig! Här måste vi sätta stopp!  Man kan inte ”bara” ignorera”.

My Martens menar på att folk nästintill glömmer att influensers och offentliga personer har känslor.

”Jag är licensierad PT och kostrådgivare. Men jag är också människa. Jag har valt att vara ganska öppen gällande vissa saker. Att jag för 4-5 år sedan brakade in väggen. Totat. Att jag kämpar mot ångest, post traumatisk stress, och komplex trauma. I våras fick ett bakslag efter att Ludvig blev extremt sjuk i Corona. Noll immunförsvar, skyhögt stresspåslag, stresssymptom osv. Min största utmaning…. Obalans i nervsystemet, där kropp och  hjärna inte fungerar optimalt”. 

My Martens egna ord om vikten

Den tuffa tiden har tärt på My, men hon menar på att hon absolut inte gett upp utan att hon fortsätter kämpa.

”Att jag gått upp x-antal kilo i vikt, tappat hår, haft stressutslag och dragit mig undan… Det är HELT normalt när man passerat väggen på det sätt som jag gjort. Jag har kortare avstånd till samma vägg-j*vel igen!”, skriver hon och fortsätter:

”Jag ser skillnad. Jag gör framsteg! TROTS mina diagnoser, och mitt INTE friska utgångsläge, Så kör jag på. Jag stannar upp. Analyserar och justerar! ”, skriver hon.

Hänt har utan framgång sökt My Martens.

 

LÄS OCKSÅ: My Martens vändning i livet – efter stora förändringen

LÄS OCKSÅ: My Martens son Ludvig, 9, insjuknade svårt i covid-19

Foto: TT/Karin Törnblom/Instagram

SENASTE NYTT!