LÄS MER:Pernilla WahlgrenSå bor kändisarnaExklusivt på HäntAllsång på SkansenSommar i P1

Doktor Mikael Sandströms viktras under inspelningen av The Island

29 okt, 2021 
Doktor Mikael
Doktor Mikael Sandström är en av deltagarna i programmet The Island, som spelades in i somras.
I den egna podcasten Utforska vården berättar han nu om viktraset och hungerkänslorna på ön.
– Tycker jag inte var ett problem alls, säger Mikael.
Annons
Lotta Engberg och Mikael Sandström kärlekssagaBrand logo
Lotta Engberg och Mikael Sandström kärlekssaga

Mikael Sandström, även känd som doktor Mikael eller ”Soldoktorn” i TV4:s Nyhetsmorgon, medverkar i programmet The Island som kommer att visas på discovery+.

Till vardags bor Mikael med Lotta Engberg som han blev tillsammans med ifjol. Turturduvorna bor nu tillsammans i ett hus utanför Göteborg och verkar minst sagt kära.

För ett tag sedan var Mikael och spelade in The Island och nu berättar han om viktraset, hungerkänslorna och tiden efter.

Mikael Sandström om saknaden till Lotta under The Island

Programmet som Mikael medverkat i går ut på att flera svenska kändisar strandsätts på en öde ö i Stilla havet utan mat eller personliga tillhörigheter.

Många har beskrivit utmaningen som tuff och utmanade, främst när det gäller maten och att svälta. I en intervju med Aftonbladet berättade Mikael om saknaden efter Lotta Engberg under inspelningen.

– Jag hade henne som ett mentalt ställe att gå till. Det var nog smart och gjorde tillvaron lite lättare. Om man ligger i en gyttjepöl på natten vill man ju tänka på något trevligt. Då tänkte jag på de planerade resorna vi ska göra.

Annons

När Hänt pratade med artisten Lisa Ajax, som även hon medverkar i programmet, avslöjade hon att Mikael behövt använda sina läkarkunskaper på ön. Efter inspelningen intygade hon att de alla fått en fin relation och att hon gärna skulle vilja träffa Mikael igen.

Mikael Sandströms viktras – gick ner åtta kilo efter The Island

Efter inspelningen så har Mikael rasat i vikt, faktum är att han gick ner hela åtta kilo. I podcasten Utforska vården berättar TV4-profilen om när han åt ris efter svälten.

– Det var faktiskt ganska tråkigt. Det var ris kokt i vanligt saltat vatten, rent ris. Det var så gott. Det var så fantastiskt gott, säger han och fortsätter:

– Vi fångade några fiskar som vi skulle dela på elva personer. Jag åt ju mindre på de där två veckorna än vad man kan lägga på en halv hårdbrödmacka. Men att vanligt ris med salt kunde vara så gott.

Annons

Dock poängterar Mikael att han inte hade jättestora problem med maten, han menar att hungern gick över efter ett par dagar.

– Hungerkänslorna tycker jag inte var ett problem alls. Man var hungrig i tre dagar sedan går det där över, säger han.

– En del kan inte någonting annat än att bara prata om måltider hela tiden, dessutom hade vi två kockar med. De var ansvariga för köket men vi hade ju ingen mat, säger Mikael.

Hänt har sökt Mikael Sandström.

FOTO: TV4

Annons