Lars ”Lasseman” Larsson om sprickan i revbenet – så mår han idag

Lars "Lasseman" Larsson

Lars ”Lasseman” Larsson råkade ut för en olycka på väg till en konsert tidigare i veckan.
Turnébussen tvingades till en kraftig inbromsning och Lasseman föll handlöst ned för trapporna och ådrog sig en spricka i revbenet.
För Hänt berättar han nu om sitt hälsotillstånd.
Sveriges största dansbandsstjärnor genom tiderna
Slå på ljud

Arvingarna är ett av Sveriges mest kända dansband och består av vännerna Casper Janebrink, 51, Lars ”Lasseman” Larsson, 49, samt bröderna Kim Carlsson, 49, och Tommy Carlsson, 53.

Bandet slog igenom i Melodifestivalen 1983 med den omåttligt populära låten Eloise. Låten tog dem hela vägen till Eurovision Song Contest, där de slutade på en sjundeplats.

Sedan dess har Arvingarna hållit sig kvar i rampljuset samt ställt upp i Melodifestivalen ytterligare några gånger.

Så sent som i år ställde de upp med bidraget Tänker inte alls gå hem. Låten tog sig vidare direkt till final men väl där landade de på en niondeplats.

Glädjebeskedet för Arvingarna – ute på turné igen

Under coronapandemin har det varit en tuff tid för de flesta artister, med inställda spelningar och konserter. Nu är Arvingarna dock i full gång med sin turné igen och de åker land och rike runt för att äntligen få uppträda för sina fans igen.

Att de är glada för att få turnera igen råder det absolut inga tvivel om. Casper Janebrink har tidigare förklarat på sin Instagram att han är väldigt lycklig över att restriktionerna släppts.

Nu har turnerandet hållit på ett tag, och faktum är att Casper till och med missade Bingolottos 30-årsjubileum förra helgen för att han istället behövde stå på scen med Arvingarna.

Det populära dansbandet från Partille har genom åren skapat sig väldigt trogna fans och de involverar sig gärna i sina kära idoler. Nu har fansen fått ytterligare en anledning att involvera sig i bandet och dess medlemmar. Denna gång är det Lasseman som har råkat illa ut.

När bandet var på väg till en spelning i Västerås tidigare i veckan tvingades busschauffören till en kraftig inbromsning. Lasseman föll då handlöst ned för trapporna i dubbeldäckaren och ådrog sig en spricka i ena revbenet.

Lassemans nya hälsobesked efter olyckan – berättar själv

I tisdags lade Lars sedan upp ett inlägg på Instagram där han förklarade att han uppträtt på Cirkus – trots skadan.

När Hänt hör av sig till Lasseman under torsdagsförmiddagen för att höra hur han mår och hur det gick att uppträda trots skadan så berättar han att det inte direkt var en dans på rosor.

– Det gick att genomföra, men det gjorde väldigt ont. Fick stabilisera överkroppen med tejp för att kunna genomföra kvällen. Det gör fortfarande väldigt ont och kommer väl att göra det några veckor till, säger Lasseman till Hänt.

Helgens tre spelningar ska dock inte ligga i farozonen, försäkrar Lars ”Lasseman” Larsson.

– Vi kör som planerat, hälsar han.

LÄS OCKSÅ: Kristin Kaspersen om resan till Maldiverna med Jonas Björkman

LÄS OCKSÅ: Henrik Dorsins kris – orkade inte ta hand om sina barn

FOTO: Henrik Montgomery/TT, Magnus Sandberg/Aftonbladet

FRÅN FÖRSTASIDAN